Eksotiski ceļojumu galamērķi, kas draudzīgi tavam maciņam

Kur atpūšas tie, kas ir tik turīgi, ka var atļauties atpūsties jebkur? Pieci galamērķi, kur paradīzes pludmalē var gadīties apgulties blakus skandalozajai Kimai Kardašjanai vai šķirteņa statusā nonākušajam Bredam Pitam.

Un tikpat lieliskas, bet maciņam saudzīgākas alternatīvas.

Senbartelmī sala

Francijai piederošā sala Karību jūrā ir viens no ASV slavenību iemīļotākajiem galamērķiem. Zvaigžņotajās aprindās pat valdot nerakstīts likums – ja neesi kaut reizi bijis atvaļinājumā Senbartelmī (jeb angliski – St. Barts), neesi īsta slavenība! Spožas ballītes un ekskluzīvas villas ar privātu pieeju pludmalei, kas izskatās pēc tropiskas paradīzes. Regulāro apmeklētāju vidū ir Toms Henks, Miks Džegers, Kardašjanu ģimene un Bejonsī, kas nereti dodas uz salu ar savu personīgo jahtu.

Saprātīga alternatīva. Grieķijai pieder vairāki tūkstoši nelielu salu, kuras ieskauj tirkīzzilā Vidusjūra, – daudzas no tām izskata un atmosfēras ziņā nebūt neatpaliek no slavenību iecienītās Senbartelmī (un ļoti daudzas slavenības patiesi dodas atpūsties tieši uz Grieķiju!). Visizdevīgāk uz Grieķijas salām ir lidot ar kādu no Latvijas tūroperatoru organizētajiem čarterceļojumiem.

Komo ezers Itālijā

Gleznainā Komo ezera krastus par ideālu vietu atpūtai atzinis šarmantais aktieris Džordžs Klūnijs. Viņam pieder 18. gs. villa ar skatu uz šo pasakaini skaisto Lombardijas reģiona ezeru un sniegotajām Alpu virsotnēm fonā. Šo galamērķi iecienījušas arī tādas slavenības kā Mets Deimons, Breds Pits, Deivids Bekhems un Ričards Brensons. Un ne velti – arī paši itāļi atzīst, ka Komo ezera apkaime ir viena no romantiskākajām vietām Ziemeļitālijā, īpaši pavasara ziedēšanas laikā aprīlī un maijā.

Saprātīga alternatīva. Šim galamērķim alternatīva nemaz nav jāmeklē – Komo ezera apmeklēšana no Rīgas itin viegli ir iespējama arī budžeta variantā. Lēts tiešais lidojums uz Milānas pievārtē esošo Bergamo, un būsi nieka divu stundu brauciena attālumā no smalko aprindu atzītās atpūtas vietas, kur atradīsi ne tikai glaunas villas, bet arī maciņam draudzīgas naktsmītnes.

Sentropēza, Francija

Šis galamērķis bohēmas mīļotājus vilina jau kopš leģendārās franču aktrises Bridžitas Bardo jaunības laikiem. Tieši viņa Sentropēzu pirms 60 gadiem slavenību aprindās padarīja par ļoti modīgu vietu. Pludmales restorāns “Club 55”, kur dīva filmas “Un Dievs radīja sievieti” uzņemšanas starplaikos mēdza ieturēties, darbojas joprojām. Vasaras karstākajos mēnešos tas pārpildīts ar popmūzikas zvaigznēm, izskatīgiem aktieriem un garkājainām topmodelēm. Garām slīd ekskluzīvas jahtas, uz kuru sniegbaltajiem klājiem ne reti var sazīmēt Riannas, Toma Krūza vai Keitas Mosas stāvus.

Saprātīga alternatīva. Arī Francijas dienvidu piekraste no Rīgas sasniedzama saprātīga budžeta ietvaros. Tiešais nacionālās aviokompānijas lidojums uz pusotras stundas attālumā esošo Nicu, un tālāk – kur vien acis rāda! Vasaras sezonā nakšņošanai iespējams izmantot Francijā tik ļoti populāro kempingu pakalpojumus.

Bora Bora, Franču Polinēzija

Eksotiskā Klusā okeāna sala Bora Bora zvaigžņu aprindās īpašu popularitāti izpelnījusies ne tikai ar savu tropisko klimatu un dabas skaistumu, bet arī ar iespēju atpūsties pavisam noslēgti no ārpasaules. Viens no populārākajiem viesu izmitināšanas veidiem uz salas ir koka bungalo, kas uzbūvēti virs ūdens. Šiem namiņiem tuvumā piekļūt ir grūti pat paparazzi armijas modrajiem fotoobjektīviem. Mēļo, ka tieši šī iemesla dēļ salas regulāro apmeklētāju vidū ir aktrises Nikola Kidmena un Eva Longorija.

Saprātīga alternatīva. Latvijas iedzīvotājiem Bora Bora ir viens no tālākajiem un tādēļ arī dārgākajiem galamērķiem pasaulē. Taču idejiski līdzvērtīga alternatīva ir netālu no Āfrikas krastiem esošās Kanāriju salas – saules lutinātas pludmales, Teides vulkāns un snorkelēšanai piemērota ūdens pasaule. Visizdevīgāk nokļūt Kanāriju salās iespējams ar čarterceļojumu piedāvājumu starpniecību.

Malibu pludmale, Losandželosa, ASV

Ja tālos ceļojumos doties nav laika vai vēlēšanās, amerikāņu slavenības labprāt atpūšas turpat netālu no savām mājām – Malibu pludmalē Losandželosas pakājē. Okeāna viļņi, piekrastes pakalni un maigais klimats, kam pa vidu jaucas spožs glamūrs un nerimstoša naktsdzīve. Nonākt Malibu un nesatikt nevienu slavenību nav iespējams!

Saprātīga alternatīva. Malibu pludmalei raksturīgo atmosfēru eiropieši var vismaz daļēji izbaudīt Barselonā, Spānijā. Arī tur pludmale atrodas enerģiskās pilsētas viducī, un to no visām pusēm apņem līksma uzdzīve. Lēts tiešais avioreiss no Rīgas, un visiem maciņa biezumiem piemērotas naktsmītnes uz vietas.