Mobilās lietotnes, kas palīdzēs ceļojumā

Mobilais telefons ir neaizstājams rīks, gan plānojot ceļojumu, gan arī dodoties ceļā. Ir vairākas lietotnes, kuras jums varētu noderēt dažādās situācijās.

  • Swedbank Blog saturs tagad arī audio formātā - klausies ku un kad tev ērtāk!

Plānojam ceļojumu

Ir divi ceļotāju tipi – tie, kas uztic sava ceļojuma plānošanu profesionāļiem, un tie, kas uzticas paši sev. Ja piederat pie otrās grupas, jums noderēs vairākas mobilās lietotnes, kas palīdzēs saplānot ceļojumu iespējami ērtu un ekonomiskāku. Tiem, kam labāk patīk datoru ekrāni, nav pamata satraukumam – lielākā daļa šo mobilo lietotņu pieejamas arī tajos.

  • Lido izdevīgi

Sāksim ar lidojumiem. Līdzīgi kā dažādas interneta veikaliem, kredītiem un citiem pakalpojumiem pieejamas cenu salīdzināšanas lapas, ir rīki, kas palīdz atrast lētākos lidojumus. Funkcionāli visas šīs lietotnes ir līdzīgas – tās ļauj meklēt lētākos lidojumus no konkrētas lidostas vai vairākām uz noteiktu vai jebkuru vietu vajadzīgajā laikā vai laika intervālā vai vienkārši, kad ir lētāk. Tātad visi iespējamie šķērsgriezumi. Lidojumu cenas nepārtraukti mainās, tāpēc jāņem vērā, ka, atrodot īsto, tas jāņem ciet nekavējoties, jau nākamajā dienā cena var būt par kārtu augstāka. Viena no populārākajām lietotnēm ir SkyScaner, ko iecienījuši arī Latvijas ceļotāji.

  • Atrodi, kur dzīvot

Kad lidojums atrasts, nākamais uzdevums atrast dzīvesvietu. Piedāvājums ir visplašākais – sākot no viesnīcām, kurās “viss iekļauts”, līdz pat istabiņām, kurās nebūsiet vienīgie ceļotāji. Izvēle atkarīga no gaumes un rocības. Populārākās lietotnes, kuras izmantot mitekļa uzmeklēšanai ir Booking un Airbnb. Booking pamatā specializējas viesnīcu, viesu māju un līdzīgu mājvietu segmentā, savukārt Airbnb piedāvā mājokļus, kurus izīrē to īpašnieki. Cita starpā, tā ir iespēja ceļojumā iepazīties ar mājokļa saimnieku un pavadīt laiku kopā. Tas ir lielisks veids, kā valsti iepazīt ar vietējo acīm.

Lido interesantāk

Kā zināms, lidojuma laikā telefonos un citās ierīcēs jāieslēdz lidojuma režīms un par kaut kādu Wi-Fi var pat nesapņot. Tāpēc tie, kas vēlas īsināt laiku, skatoties kādu filmu vai mūziku, to vairāk vai mazāk legāli lejuplādē. Ērtākās lietotnes, kuras piedāvā šādu iespēju pavisam legāli, ir plaši zināmie Spotify un Netflix. Ja esat šo platformu abonenti, varat izmantot iespēju filmas un mūziku skatīties bez interneta pieslēguma, iepriekš šo saturu lejuplādējot.

Zini, kurp dodies

Nonākot galapunktā, neaizstājamas ir mobilās kartes – Waze un Google maps. Katrai no tām ir savi plusi un arī trūkumi. Ja braucat ar auto, Waze informēs ne tikai par izdevīgāko vai ātrāko maršrutu, bet arī fotoradariem. Mēs visi, protams, esam likumpaklausīgi pilsoņi, bet dažkārt gadās iekļauties pārāk strauji braucošā plūsmā, un tad brīdinājums, ka priekšā ir ātruma lamatas, lieti noder. Tomēr Waze ir ēdelīgāks par Google maps un patērē gan vairāk baterijas resursu, gan dārgos megabaitus. Google maps pluss ir iespēja lejuplādēt karti apgabalam, uz kuru dodaties, un pēc tam lietot to bez interneta resursu izmantošanas.

Ēst, dzert un baudīt mākslu

Tad, kad esam apguvuši navigācijas iespējas, ir laiks padomāt, kurp doties. Lietotne TripAdvisor apvieno arī citu lietotņu iespējas, bet visnoderīgākā tā būs, lai atrastu izklaides iespējas, vietas, kur ieturēt maltīti un izbaudīt vietējās kultūras šarmu. Tajā var atrast atsauksmes un forumus par visu, kas jāzina, esot konkrētajā valstī.

Lai nauda drošībā

Lai ceļojums būtu veiksmīgs, svarīgi, lai jūs vienmēr būtu informēti un droši par savu naudu. Jau pirms ceļojuma vēlams uzzināt, vai valstī, uz kuru dodaties, ir nepieciešama skaidra nauda un cik to vēlams ņemt līdzi, jo savas bankas pakalpojumi, naudu izņemot vai veicot valūtas maiņu, ir izdevīgāki. Tomēr skaidrs, ka maks, kas piepildīts ar prāvu žūksni skaidras naudas, var būt pamats satraukumam. Savukārt bezskaidrā nauda komplektā ar Swedbank lietotni, nodrošina pilnīgu sirdsmieru. Pat tad, ja pazaudēsiet karti, to viegli var bloķēt no savas internetbankas lietotnes, bet iespēja vienmēr redzēt naudas atlikumu ir nenovērtējama.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?