Eksotiskās kāzas. Kā izbēgt no balles ar radiem?

Kāzas ir divu cilvēku dzīves svarīgākais notikums, ko nereti aizēno rūpes par garajiem galdiem, ceremonijām un galvas lauzīšana, kurus radus un draugus uz tām aicināt.

Ko sakāt par ideju – aizbēgt no tā visa, lai šī diena ir tikai jūsējā, turklāt īsts piedzīvojums? Kāzas ārpus Latvijas būs gan īpašs notikums, gan vienlaikus arī medusmēnesis, bet ar radiem un draugiem pēc tam varēsiet sarīkot foto atmiņu vakaru.

Vai jūs labprātāk kāzas svinētu brīvā dabā pie jūras, okeāna vai augstu kalnos? Tur, kur kāzu maršu fonā papildina viļņu šalkoņa un eksotisku putnu vīterošana, bet neērtās augstpapēžu kurpes un cietos apavus nomaina zīdainas smiltis? Vai jūs tomēr labprātāk dotu priekšroku ziemīgām svinībām kalnos un medusmēnesim omulīgā slēpošanas kūrortā? Jā! Bet tas šķiet pārāk dārgi…?

  • Swedbank Blog saturs pieejams arī audio formātā. Klausies kur un kad tev ērtāk!

Jā, pastāv mīts, ka kāzas ārzemēs ir ārkārtīgi dārgas… Taču patiesībā bieži vien ceremonijas izmaksas eksotiskā vietā ir tādas pašas vai pat mazākas nekā pašmāju tradicionālās svinības divu dienu garumā ar simt draugiem, radiem un kolēģiem. Kāpēc? Jūs varat apvienot kāzas ar medusmēnesi. Ja medusmēnesī plānojat doties ceļojumā, tad izmaksas par lidojumu, nakšņošanu viesnīcā un ēdināšanu varat apvienot. Ja jūs vēlaties šo īpašo dienu tikai sev, tad kāzas ārzemēs ir labs attaisnojums, lai izvairītos no lielām svinībām. Jums nebūs jāmaksā par viesu izklaidēšanu, ēdināšanu un izguldināšanu. Šī diena būs tikai un vienīgi jums, bez rūpēm, vai viesiem viss patīk un pietiek. Reizi dzīvē jūs taču varat būt egoisti, vai ne?

Jums nebūs jārūpējas par kāzu plānošanu. Kāzu ceremoniju organizēs profesionāls kāzu konsultants, kas parūpēsies par laulību vietas dekorēšanu, mūziku, torti, fotografēšanu vai līgavas un līgavaiņa sapošanu, protams, tas atkarīgs no izvēlētā kūrorta piedāvājuma.

Izvēloties eksotiskas vietas ar siltu klimatu, jums nebūs jāuztraucas par laikapstākļiem – tur vienmēr ir lielisks laiks! Turklāt eksotiskie augi, ziedi vai košs saulriets okeāna krastā būs ideālas bezmaksas dekorācijas vai fons neaizmirstamai fotosesijai, kas paliks atmiņā uz mūžu. 

Laulību veidi

Simboliskās tiek organizētas kā skaists rituāls, bet bez juridiska spēka. Šī ir lieliska alternatīva arī tiem, kas laulību jau reģistrējuši Latvijā, taču ceremoniju vēlas iemūžināt kādā eksotiskākā vietā. Turklāt šī izvēle aiztaupīs ne pārāk vienkāršo nepieciešamo dokumentu sagatavošanu.

Civilās notiek pilnvarotas personas vadībā kādā no kūrortiem. Laulības ir saistošas un legālas.

Reliģiskās notiek attiecīgās konfesijas ēkā vai priestera vadībā kādā no kūrortiem. Laulības ir saistošas un legālas.

Laulību vietas

Pludmalē

Ja neesat tradicionālu kāzu piekritēji, kāpēc gan neatstāt pēdu nospiedumus smiltīs, salaulājoties kādā pasakaini skaistā pludmalē?

Piemēram, Benagilas alas Algarvē – alu plašie izliekumi veido kupolveidīgu telpu, padarot to par unikālu, nomaļu un sapņaini romantisku kāzu ceremonijas vietu. Sarunājiet laulības reģistratoru, paņemiet nomā zvejas laivu un izsakiet zvērestus dabas veidotā kapelā!

Iesakām izvēlēties arī viesnīcas skaistākajos pasaules kūrortos ar interesantu laulību norises programmu. Tādas ir pieejamas Maurīcijā, Šrilankā, Taizemē, Indonēzijā, Seišelu salās, Maldīvu salās, Grieķijā, Itālijā, Karību jūras salās – Bahamās, Jamaikā, Grenādā, Barbadosā, Antigvā, Sentlūsijā.

Mazas un intīmas pasaules romantiskākajās vietās

Daudzi pāri sapņo izrauties no pilsētas trauksmainās vides un nonākt kādā klusā romantiskā vietā, kur atzīmēt savu lielo dienu tikai tuvāko radu un draugu lokā.

Šādai versijai piedāvājumā ir nelielas boutique tipa viesnīcas, kas prot radīt intīmu atmosfēru ar jaunajam pārim īpaši piemeklētu programmu.

Ja sapņojat par patiesi pasakainām kāzām, tad ceremonijas vietai iesakām izvēlēties Slovēnijas brīnumaino Bledas ezeru, kas izskatās gluži kā no Hansa Kristiana Andersena pasakām. Uz salas atrodas Bledas skaistā baznīca, kuru ieskauj mirdzošs ūdens un ar sniegu klātas kalnu virsotnes.

Unikālas

Tiem, kam ir īpaša saikne ar dabu, var izvēlēties neparastu kāzu norises vietu – dabas parku Āfrikas austrumu krastā, kur lielā diena paliks atmiņā ar aizraujošu safari un kāzu nakti ekskluzīvi aprīkotā teltī (Kenija, Tanzānija, Dienvidāfrika), vai laulības ceremoniju ledus kapelā sniega ciematā Lapzemē.

Luksusa vietas

Jauki, kad dzīve ir piepildīta ar daudziem maziem svētkiem, tomēr ir brīži, kad gribas nosvinēt tā kārtīgi – lai paliek atmiņā uz mūžu. Šādā gadījumā var izvēlēties izsmalcinātu un unikālu viesnīcu ar luksusa kāzu programmu.

Sveti Stefan, saules pielieta privātā sala Adrijas jūras Melnkalnes piekrastē, ir Holivudas romantisko filmu cienīga kāzu norises vieta. Budvas kūrorts ir ekskluzīvs brīvdienu galamērķis, tāpēc tas nav tūristu pārpildīts un ir pilnībā neskarts. Te ir atpūtušās tādas slavenības kā Sofija Lorēna, Rumānijas kroņprincese Margarita, filmu producents Karlo Ponti, aktrise Elizabete Teilore, politiķe Indira Gandija, supermodele Klaudija Šīfere, Silvestrs Stallone, kosmonauts Jurijs Gagarins un daudzi citi.

Ceremoniju ir iespējams rīkot jaunajam pārim saistošā vietā. Kāzu plānošana ar Aman Sveti Stefan ir bezrūpīga – īpaša komanda palīdz izvēlēties un sakārtot ceremonijas norises vietu, tās laiku, ēdienkarti, nolīgt profesionālus fotogrāfus, filmētājus, frizierus un grima māksliniekus, kā arī organizēt izklaidi.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?