Idejas ceļojumam skolēnu rudens brīvlaikā

Skola nesen sākusies, bet bērni jau sapņo par pirmo brīvlaiku.

Šogad rudens brīvdienas skolās paredzētas no pirmdienas, 21. oktobra, līdz piektdienai, 25. oktobrim, tātad, pieskaitot sestdienas un svētdienas, sanāk brangas brīvdienas, kurās doties saulainā ceļojumā vai meklēt citus piedzīvojumus.

Jūs varat izvēlēties čārterceļojumu uz kādu no siltajiem galamērķiem, kas vēl pieejami vēlu rudenī, – Kipra, Turcija, Portugāle, Madeira (Portugāle), Malaga Spānijā, Ēģiptes kūrorti, vai  doties ceļojumā uz kādu no Eiropas atrakciju parkiem. Izvēles iespējas ir visplašākās.

Iesaka “Latvia Tours” direktore Ieva Keiša.

Europa-Park, Vācija

Šis atrakciju parks, kas atrodas Rustā, Vācijas dienvidrietumos, aizņem 950 000 m2, un tajā ir vairāk nekā 100 atrakciju, kā arī 13 karuseļi. Eiropas parks ir lielākais atrakciju parks Vācijā un otrs apmeklētākais Eiropā. Parks ir sadalīts 15 tematiskajās zonās, kas atbilst dažādām Eiropas valstīm (Itālija, Nīderlande, Lielbritānija, Francija, Austrija, Skandināvijas valstis, Šveice, Spānija, Vācija, Krievija, Grieķija, Portugāle u. c.). Apmeklētāji var doties ekskursijā pa dažādām Eiropas valstīm, iepazīstot to vēsturi, kultūru, arhitektūru un virtuvi. Tas ir kā minikontinents, kas ļauj dažu stundu laikā traukties cauri 15 valstīm.

Parkā ikviens atradīs kaut ko sev piemērotu, un adrenalīna meklētāji noteikti priecāsies par tādiem karuseļiem kā Blue Fire Megacoaster, kas sasniedz 100 km/h nieka 2,5 sekundēs, vai Alpenexpress Coastiality – karuseli, kurā brauciena laikā jāvalkā virtuālās realitātes brilles. Piedzīvojiet virtuālās realitātes pasauli, kas precīzi atbilst karuseļa kustībām!

Tematika ir saistīta ne tikai ar Eiropas valstīm: parkā ir arī tādas zonas kā Piedzīvojumu zeme, kurā var doties ezera piedzīvojumā vai vienkārši apbrīnot skaisto dabu; Grimmu apburtais mežs, kurā var iejusties kādā no mīļākajām brāļu Grimmu pasakām, piemēram, Ansītis un Grietiņa.

Europa parks ir ģimenēm draudzīgs, un nevienai no pieejamajām atrakcijām nav auguma ierobežojumu. Katru dienu te var vērot dažādus šovus, tostarp gladiatoru šovu un akrobātu uzstāšanos.

Gardaland, Itālija

Itālijas ziemeļaustrumos esošais Gardaland ir ne vien tematisks atrakciju parks, bet arī brīnišķīgs akvārijs! Gardaland Sea Life akvārijs ļauj apskatīt tumši zilo ūdens dzelmi, atrodoties caurspīdīgā okeāna tunelī. Palūkojieties visapkārt, it īpaši virs savām galvām, – uz haizivīm, rajām un citām tropiskām radībām. Akvārijā ir arī interaktīvi dabīgie baseini, kā arī 40 tematiski akvāriji un citi fascinējoši objekti.

Parkā ir daudz atrakciju visu vecumu apmeklētājiem, tāpēc ikviens ģimenes loceklis atradīs sev piemērotas izklaides iespējas. Adrenalīna meklētāji nedrīkst palaist garām karuseli Blue Tornado, kas ļaus justies kā virsskaņas reaktīvajā lidmašīnā, Shaman – dubultu nāves cilpas karuseli, kas liks aizrauties elpai, un Mammut – karuseli, kas joņos pa karuseļa sliedēm, lai izvairītos no mamuta, kurš dzenas pakaļ.

Disnejlenda, Francija

Eiropā populārākais un arī dārgākais tematiskais atrakciju parks ir Disnejlenda. Parīzes Disnejlenda ietver divus tematiskos atrakciju parkus: Disnejlendas parku un Volta Disneja studiju.

Parks atrodas 32 kilometru attālumā no Francijas galvaspilsētas, un turp ērti var nokļūt arī ar sabiedrisko transportu. Disnejlendā bērni satiks visus savus iecienītākos multfilmu varoņus, turklāt tur atrodamas izklaides gan pavisam maziem bērniem, gan pusaudžiem. Interesanti būs arī šovi un parādes, kas parkā notiek katru dienu.

Siam Park, Tenerife

Tenerifē esošais Siam Park ir izveidots tā, lai atgādinātu ceļojumu uz Taizemi – tajā ir gan tempļi, gan peldošie tirgi. Neaizmirstamākais brīdis parka apmeklējuma laikā ir atrakcija Tower of Power, kura sākas 28 metru augstumā un nogādā baseinā ar ātrumu līdz pat 80 km/h.

Siam Park ir pasaulē pirmais videi draudzīgais ūdens atrakciju parks. Parka ūdens tiek uzsildīts līdz 25 °C temperatūrai. Lai taupītu salas ūdeni, Siam Park ir sava ūdens atsāļošanas iekārta, kas atsāļo 700 kubikmetrus jūras ūdens dienā. Pēc ūdens izmantošanas atrakcijās tas tiek lietots parkā esošo augu laistīšanai. Turklāt Siam Park atrodas pirmā dabasgāzes spēkstacija Kanāriju salās.

Therme Erding, Vācija

Vācijā esošais Therme Erding ir viens no lielākajiem ūdens atrakciju parkiem un termālajiem spa Eiropā. Tajā nesen īstenots viens no trakākajiem progresīvo tehnoloģiju izmantošanas veidiem – ūdens slidkalniņā apmeklētājiem tiek piešķirtas virtuālās realitātes brilles. Kā tas darbojas? Bērni redz sirreālus attēlus virtuālās realitātes saturā, kas atbilst slidkalniņa kustībai un mainās no sezonas uz sezonu.

Ja neinteresē virtuālā realitāte, tad Therme Erding milzīgajā termālajā SPA kompleksā ir daudz tradicionālu atrakciju, to skaitā 26 ūdens slidkalniņi, daži ļoti augsti slidkalniņi, kā arī astoņi jauni vasaras slidkalniņi jaunizveidotajā āra zonā. Ir pieejams viļņu baseins, milzīgs iekštelpu baseins ar palmām un salas tematiku, kā arī termālais spa.

Tropisko salu atrakciju parks Berlīnē, Vācijā

Tropical Islands, ko mēdz dēvēt arī par Aerium, atrodas Berlīnes pievārtē, tikai 35 minūšu brauciena attālumā Šēnefeldes lidostas, pie nelielā Brandas ciema.

Tropiskā oāze atvērta 24 stundas diennaktī visu gadu un piedāvā visdažādāko veidu atrakcijas, tostarp smilšainas pludmales, ūdenskritumus, atpūtu palmu paēnā vai, ja vēlaties − dažādas pirtis, arī nakšņošanu teltīs, salsas deju kursus, akrobātu priekšnesumus, pat iepirkšanās bulvāri, restorānus un krāšņus šovus. 

Pirms dodies ceļā, parūpējies par savu un finanšu drošību

Ja iespējams, ņem ceļojumā līdzi divas kartes (vislabāk, ja viena no tām ir kredītkarte). Pirmkārt, tas vienas kartes nozaudēšanas vai citas ķibeles gadījumā ļaus nepalikt bez maksāšanas līdzekļa, otrkārt, ir pakalpojumi, kurus daudzviet pasaulē var saņemt tikai kredītkaršu īpašnieki, piemēram, viesnīcu rezervēšana vai autonoma. Kredītkarte var sniegt arī papildu drošību, jo neplānotu tēriņu gadījumā ir pieejams kredītlimits. Turklāt visi pirkumi, kas iegādāti ar kredītkarti, ir apdrošināti. Arī tie, kas veikti ārzemēs. Ja tomēr ar karti gadās kāda liksta, šajā situācijā noderēs Swedbank mobilā lietotne – tajā nobloķēt karti būs visātrāk un ērtāk. Uzzini vairāk šeit.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?