TOP Eiropas slēpošanas kūrorti ģimenes brīvdienām

Lai gan Latvijas ziema mūs turpina pārsteigt ar ļoti mainīgiem apstākļiem, citviet slēpošanas sezona ir tikai sākusies.

Esam apkopojuši lieliskus slēpošanas galamērķus, kur īpaši gaidītas ir ģimenes ar bērniem. Apskati plašo piedāvājumu un izvēlies ģimenes nākamo ceļojumu jau pavasara brīvlaikam.

FRANCIJA

Tignes

Tiņa (Tignes) ir daļa no Espace Killy slēpošanas apgabala, kas kopā ar Val d'Isere piedāvā vairāk nekā 300 km dažādu trašu – no zaļām un zilām nogāzēm līdz pat melnajām trasēm slēpošanas entuziastiem. Īpaši aizraujoši skati paveras, kad savu slēpošanas ceļojumu uzsāc no 3456 m augstās nogāzes. Tāpat kūrorts ir slavens ar savu sniega parku un off-piste trašu iespējām. Ņemot vērā plašo trašu piedāvājumu, šeit savu mīļāko nobraucienu atradīs gan jaunākie ģimenes locekļi (kopā ar vecākiem vai īpaši apmācītiem instruktoriem), gan pieredzējušāki slēpotāji. Papildus piedzīvojumam brīvajā laikā varat doties braucienā ar suņu kamanām, slidot vai pat nirt zemledus ezeros.

Grand Massif

Grand Massif ir plašs apgabals, kas kopumā apvieno piecus dažādus kalnu ciematus (Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoëns and Sixt-Fer-à-Cheval), piedāvājot dažādas slēpošanas iespējas visiem prasmju līmeņiem. 265 km garās slēpošanas trases Grand Massif padara par vienu no lielākajiem slēpošanas apgabaliem Francijā. Ģimenes ar bērniem šeit atradīs īpaši izveidotas teritorijas slēpošanai ar bērniem, kā arī dažādas slēpošanas skolas. Pēc dienas uz kalna varat doties pastaigās ar sniega kurpēm, izbraucienos ar ragaviņām un pat apmeklēt īpašas sniega pilis. Turklāt, ja izvēlēsies kādu no Club Med kalnu slēpošanas kūrortiem Francijā, varēsi baudīt vairāk nekā “All inclusive” ceļojumu.

VĀCIJA

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen ir Bavārijas populārākais kūrorts, kas atrodas netālu no augstākās Vācijas virsotnes Zugspitze. Aptuveni 60 km garās slēpošanas trases ir piemērotas visiem ģimenes locekļiem – no tikko sākuša slēpotāja līdz pat pieredzējušam kalnu karalim. Pēc slēpošanas varat izbaudīt Bavārijas viesmīlību un vietējos ēdienus krodziņos, doties pastaigās, slidot un baudīt citus ziemas priekus. Turklāt pavisam netālu atrodas arī viena no lielākajām Vācijas pilsētām – Minhene – kur kopā ar ģimeni varat doties izzinošās ekskursijās, izskatīt vietējo veikalu piedāvājumu un nobaudīt slaveno desiņu Bratwurst.

Oberstdorf

Oberstdorf kūrorts lepojas ar vairāk nekā 130 km garām slēpošanas trasēm, piedāvājot plašu nogāžu klāstu dažādiem prasmju līmeņiem. Ģimenēm šeit ir pieejamas drošas un mazāk straujas nogāzes, kā arī specializētas slēpošanas skolas bērniem. Pēc aktīvas dienas kalnos, Oberstdorf piedāvā relaksējošas atpūtas iespējas spa un peldbaseinos, kā arī restorānus un kafejnīcas ar brīnišķīgiem skatiem uz Alpiem.

SLOVĀKIJA

Jasná Nízke Tatry

Jasná Nízke Tatry ir lielākais slēpošanas kūrorts Slovākijā, kas kopumā piedāvā vairāk nekā 50 km garas slēpošanas trases. Kūrorts ir ideāli piemērots ģimenēm, jo piedāvā daudz un dažādas trases iesācējiem, kā arī iespēju izbaudīt ekstrēmākus nobraucienus slēpošanas ekspertiem. Neaizmirstamas sajūtas sniegs vakara slēpošana apgaismotās trasēs vai nebijis nobrauciens ar slēpju skrejriteni. Mierpilnākai atpūtai kūrorts piedāvā arī sasildīties pirtīs un baseinos.

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry ir viens no populārākajiem kūrortiem Augstajos Tatros. Lai gan trašu piedāvājums nav tik plašs kā citos Eiropas kūrortos, Vysoké Tatry ir slavens ar mūsdienīgiem pacēlājiem, labi sagatavotām trasēm un neatkārtojamu dabas skaistumu. Pēc lieliskas dienas kalnos, varat baudīt mūsdienīgu spa un baseinu kompleksu piedāvājumu, kā arī mieloties ar vietējiem ēdieniem restorānos un kafejnīcās.

AUSTRIJA

St. Anton am Arlberg

St. Anton am Arlberg ar vairāk nekā 300 km kopējo trašu garumu ir viens no slavenākajiem kūrortiem Austrijā. Kūrorts ir piemērots visiem prasmju līmeņiem un ir īpaši populārs ģimenēm, jo šeit iespējams baudīt ne tikai lielisku slēpošanas pieredzi visiem sagatavotības līmeņiem, bet arī izmēģināt dažādas aizraujošas aktivitātes – izbraucieni zirgu pajūgā, pārgājieni, slidošana, braucieni ar ragaviņām un pat kērlings.

Sölden

Sölden atrodas Austrijas Tirolē un ir viens no populārākajiem slēpošanas kūrortiem ne tikai Austrijā, bet arī visā Eiropā. Kūrorts savu popularitāti ieguvis, pateicoties diviem ledājiem – Rettenbach un Tiefenbach - kas nodrošina slēpošana teju visu gadu. 144 km garā trašu sistēma ir piemērota ik vienam slēpot gribētājam. Turklāt trīs kūrortā pieejamās virsotnes pārsniedz 3000 metru augstumu (Big 3), kas savienojas ar mūsdienīgiem pacēlājiem, paverot elpu aizraujošus skatus uz Alpiem.

ITĀLIJA

Cortina d'Ampezzo

Cortina d'Ampezzo plašāk pazīstama kā “Dolomītu pērle”, veido bagātīgu trašu piedāvājumu visām gaumēm vairāk nekā 120 km garumā. Ciemats, kur 1956. gadā norisinājās arī Ziemas Olimpiskās spēles, ir pazīstams ar savu izsmalcinātību un eleganci, piedāvājot augstas klases restorānus, kafejnīcas un veikalus. Apmeklētāji var izbaudīt arī dažādas kultūras un mākslas izstādes, kā arī brīnišķīgas pastaigas pa senajām itāļu ieliņām.

Val Gardena

Val Gardena ir daļa no slavenā Dolomiti Superski reģiona, kur kopumā vari izvēlēties no vairāk nekā 1200km dažādas sarežģītības trasēm. Val Gardena ir pazīstama ar slaveno Sella Ronda apļveida maršrutu, kas aizņems aptuveni sešas stundas, taču varēsiet izbaudīt visu Dolomītu krāšņumu. Kūrortā piedāvā profesionālu slēpošanas skolu, kā arī īpašas bērnu zonas slēpošanas priekiem. Pēc aktīvas dienas kalnos, ģimenes var atpūsties vietējos spa un restorānos.

POLIJA

Zakopane

Zakopane atrodas Tatru kalnu ielejā un ir lielisks slēpošanas galamērķis Polijā. Lai gan nereti meklējam neatkārtojamu slēpošanas pieredzi tālākos Eiropas kūrortos, Zakopones piedāvājums neatpaliek no populārākajiem galamērķiem. Arī šeit kopā ar ģimeni varēsiet izbaudīt lieliskas trases vairāk nekā 50 km garumā, kā arī piedzīvot neatkārtojamu izbraucienu kamanās ar haskijiem, sniega motocikliem vai pastaigās ar sniega kurpēm.

ŠVEICE

Zermatt

Zermatt ir ne tikai viens no lielākajiem slēpošanas kūrortiem pasaulē, bet arī slavens ar savu videi draudzīgo kūrorta attīstību. Zermatt nav atļauts pārvietoties ar automašīnām, tāpēc izbaudīsiet mierpilnu un relaksējošu atmosfēru ik uz soļa. Ciemats ir ne tikai videi, bet arī bērniem draudzīgs, jo slēpotājiem līdz 9 gadu vecumam nav nepieciešams iegādāties slēpošanas karti. Augstuma cienītājiem Zermatt ir īstais galamērķis, jo slēpošana iespējama pat 3883 metru augstumā pie Klein Matterhorn. Turklāt viena ceļojuma laikā varat pagūt izbaudīt slēpošanu divās valstīs, jo kūrorta trases savienojas ar Cervinia kūrortu Itālijā. Zermatt lieliski piemērota arī aktīvai atpūtai bez slēpēm, baudot neatkārojamas Alpu ainavas dažādos pastaigu maršrutos.

Laax

Laax ir daļa no Flim Laax Falera slēpošanas reģiona, kas kopumā piedāvā nobraucienus 224 km garumā. Ekstrēmākiem piedzīvojumiem un jauniešu vecākiem noteikti patiks Laax izcilais sniega parks, kas ir viens no lielākajiem Eiropā, piedāvājot iespējas gan snovborda, gan freestyle slēpošanas entuziastiem. Laax kūrorts ir lieliska izvēle ģimenēm, jo šeit ikviens atradīs sev tīkamāko nobraucienu, kā arī lieliskas aktivitātes kopīgiem piedzīvojumiem pēc slēpošanas.

Baudi ceļojumu bez papildus uztraukuma

Lai pasargātu sevi un savus mīļos no liekiem pārdzīvojumiem un neplānotiem izdevumiem, ja ceļojums atceļas, aizkavējas vai gadās vēl kāda neparedzēta liksta, pirms došanās ceļā iegādājies ceļojuma apdrošināšanu. Neaizmirsti apdrošinātājam norādīt, ka dodies slēpošanas braucienā, lai neparedzētu situāciju gadījumā esi parūpējies par visu. Turklāt, ja esi Swedbank Zelta vai Platinum kredītkartes īpašnieks, tev ceļojuma apdrošināšana jau ir iekļauta bez papildu maksas, un tā darbosies arī ģimenei, kas ceļo kopā ar tevi – tavam laulātajam vai kopdzīves partnerim un līdz noteiktam vecumam arī bērniem vai pat mazbērniem.

Vai šogad plāno izbaudīt ziemas atpūtu kalnos?

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?