Mobilās lietotnes, kas atvieglos dzīvi bērniem un vecākiem

Konservatīvākie vecākās paaudzes pārstāvji rauc degunus – mobilo telefonu paaudze neko citu nemāk kā vien sēdēt savās ierīcēs.

Cita pieeja ir atrast veidus, kā modernajām tehnoloģijām likt strādāt jūsu un bērna interesēs. Gan App Store, gan Play Google platformās pieejamas dažādas mobilās lietotnes, kas var paaugstināt drošības līmeni, kļūt par atbalstu mācību procesā, un tad šis 21. gadsimta mēris kļūs par jūsu sabiedroto un pat labāko draugu.

Drošībai – Find My Kids

Šī lietotne darbojas tikai tad, ja vecāki un bērni kopīgi vienojas par tās nepieciešamību. Īpaši vērtīga pirmo klašu bērnu vecākiem, patiktu arī pusaudžu mammām un tētiem, bet maz ticams, ka ar padsmitniekiem šāda vienošanās ir reāla. Lietotne "Find My Kids" uzrāda bērna un arī vecāku atrašanās vietu. Tā signalizē, kad bērns ierodas mājās vai kad neierodas noteiktajā laikā noteiktajā vietā. Maldīgi domāt, ka tā ir vienvirziena ierīce. Situācijās, kad bērns nevar sazvanīt mammu vai tēti, jo viņiem ir sapulce vai telefonam izslēgta skaņa, iespēja apskatīties, vai viņi ir darbā, var būt itin noderīga.

Kontrolei – Screen Time

Šī lietotne bērniem ļoti nepatīk un gluži otrādi – patīk vecākiem. "Screen Time" nodrošina kontroli gan pār laiku, ko bērns pavada mobilajā telefonā, gan arī saturu, ko viņš patērē. Vecāki no sava tālruņa var izvēlēties, kādu saturu bloķēt bērna tālrunī, var noteikt, cikos viņam sākas miega režīms, cik minūtes vai stundas dienā viņš var ierīci lietot un kuras telefona funkcijas izmantot, kad šis laiks beidzies.

Informācijai – E-klase un Mykoob

Ja jūsu bērna skola lieto E-klases vai Mykoob pakalpojumus, varam ieteikt izmantot šī servisa mobilo lietotni – nebūs katru reizi no jauna jāievada lietotājvārds un parole, arī saskarne ir ērtāka, ja lietojat šos servisus no mobilā telefona.

Ērtībām – Soma.lv

"Soma.lv" pieejami skolas mācību materiāli no 1. līdz 12. klasei. To var izmantot mācību grāmatu vietā, un, ja jūsu bērna skolotājam nav iebildumu, tās var pat neņemt līdzi, bet lietot tikai digitālo versiju. Soma.lv papildus piedāvā arī dažādus interaktīvus risinājumus, kas palīdz mācību procesā.

Finansēm – Swedbank mobilā lietotne

Swedbank mobilā lietotne bērnam noderēs, lai vienmēr zinātu, cik naudas ir kartes kontā. Vairs nebūs jāzvana vecākiem, lai pajautātu, vai viņi ir ieskaitījuši naudu, atliks vienkārši ielūkoties savā mobilajā lietotnē. Naudas pieprasījums – ir milzums situāciju, kad šī funkcija var noderēt. Ja pietrūkst naudas, var vienkārši  izveidot pieprasījumu, un tam, kas to saņems, naudas pārskaitījums prasīs pusminūti. Bezkontakta norēķini – ja aizmirsusies karte, bērns ikvienā veikalā, kur pieejami bezkontakta norēķini, var vienkārši norēķināties ar mobilo telefonu. Tiesa gan, bērnam īpašumā nepieciešama bezkontakta karte. Tāpat, ja bērnam pēkšņi piemirsies savas kartes PIN kods, to ērti un ātri iespējams apskatīt savā mobilajā lietotnē, sadaļā "Kartes". Turklāt, vecāki var kontrolēt bērna pirkumus, pieslēdzot paziņojumus par viņa tēriņiem.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?