10 pārsteidzošas un maciņam draudzīgas Valentīndienas dāvanu idejas, kas iepriecinās mīļoto

Uzmanība, vēlme iepriecināt, mazliet laika un radošs gars – tas ir praktiski viss, kas nepieciešams, lai radītu brīnišķīgu dāvanu un neaizmirstamas izjūtas savai otrai pusītei mīlestības svētkos vai attiecību gadadienā.

Piedāvājam 10 idejas, kas īstenojamas visai īsā laikā bez lieliem naudas ieguldījumiem, turklāt, personificējot dāvanu ar kaut ko vien jums abiem zināmu un tuvu, pārsteigums būs vēl īpašāks!

  1. Grāmata par jums – ir servisi (picturehappy.lv, albumi.lv, zoombook.lv u. c.), kas piedāvā apkopot fotogrāfijas izdrukājamā fotogrāmatā. Iespējas ir dažādas – gan maketu klāstā, gan fonu un bilžu rāmīšu, filtru u. c. izvēlē, turklāt pie fotogrāfijām, kuras tu atlasi, augšupielādē programmā un tad apstrādā un sakārto sev vēlamā secībā, vari pierakstīt komentārus, svarīgus datumus un mīļus vārdus. Rezultāts – neaizmirstama grāmata par jums, par kopīgi piedzīvoto un izjūtām, turklāt taustāmā, nevis digitālā formātā. Izmaksas: sākot no 8,00 eiro.

  2. Uzmundrinājuma vēstules – mazās aploksnītēs ievieto īpašus citātus, uzmundrinājuma vārdus un ieteikumus dienām, kad neiet tik viegli. Piemēram, aploksnīte ar uzrakstu: “Brīdim, kad tev manis pietrūkst”, “Vakaram, kad gribas ielīst alā”, “Rītam, kad negribas celties...” u. c. Izvēlies iedvesmojošus citātus no mīļākajām grāmatām vai filmām (citātus vari atrast arī krātuvē pinterest.com), uzraksti ieteikumus piezvanīt tev, aiziet uz kādu mīļu vietu, atcerēties īpašu brīdi. Ieliec aploksnē kinobiļetes (dāvanu kartes), kāda speciālista (masiera, kosmetologa u. tml.) vizītkarti u. c. Izmaksas: neliela krāsaina aploksne (apmēram 0,20 eiro) + dekoratīva kastīte + krāsains papīrs (kopā, sākot no 5,00 eiro) + biļetes/dāvanu kartes (pēc izvēles).

  3. Ideju krātuve – dekoratīvā traukā ievieto sarullētas lapiņas ar idejām, ko īstenot tūlīt vai ieplānot kādā kopā būšanas datumā. Piemēram, “Aizbraucam uz jūru” “Iestādām mūsu kociņu”, “Uzspēlējam dambreti”, “Aizbraucam uz savu iepazīšanās vietu”, “Masāža”, “Pagatavojam tavu mīļāko ēdienu”, “Aizejam uz teātri” utt. Izmaksas: trauks (sākot no 3,00 eiro) + biļetes/dāvanu kartes (pēc izvēles) + krāsains papīrs, iesaiņošanas materiāli (sākot no 0,50 eiro).

  4. Ceļojums pa īpašām takām – lai īstenotu šo ideju, vajadzēs sagatavoties kādu dienu iepriekš, apbraukājot un saliekot nozīmīgās vietās (piemēram, pie pirmās skolas, jūsu īpašajā kafejnīcā, uz iemīļotās skriešanas takas u. c.) vēstules/norādes ar nākamajiem punktiem un uzdevumiem. Pirmo vēstuli pasniedz kā dāvanu, un tad jau kopīgi sekojiet norādēm un izbaudiet vakaru! Ja baidies, ka norādes punktos sabojās laikapstākļi vai ziņkārīgie, vari vēstules iedot, sasniedzot noteikto punktu. Vēstulēs var būt arī biļetes uz kādu pasākumu, kaut kas gards uzmundrinājumam vai arī galapunktā jūs var gaidīt skaists vakariņu galds vai pikniks. Izmaksas: materiāli (sākot no 5,00–6,00 eiro) + ceļa izdevumi + piknika vai vakariņu izmaksas.

  5. Glezniņa – ja arī neesi ar otām uz tu, tavs īpašais cilvēks novērtēs, ja uzdāvināsi kaut vai siluetus bērnišķīgā saulrietā, jūsu iniciāļus, pirkstu vai plaukstu nospiedumus, jebko no sevis un no sirds. Glezna var būt arī fotogrāfija uz audekla (kanva). Izmaksas: balts audekla pamats (sākot no 2,00 eiro, atkarībā no izmēra) + krāsas vai kanva (sākot no 10,00 eiro, atkarībā no izmēra un izvēlētā pakalpojuma sniedzēja).

  6. Slepenas vēstulītes makā – svētku dienas rītā ieliec mīļu zīmīti makā vai plānotājā un turpini to darīt arī citas dienas. Šajās vēstulītēs atklāj kādu jums īpašu stāstu vai uzmundrini mīļoto, ieliec biļetes uz kādu pasākumu, kuru apmeklēt divatā. Izmaksas: krāsains papīrs (no 0,50 eiro) + biļetes, dāvanu kartes (pēc izvēles).

  7. 88 iemesli, kāpēc tevi mīlu – uz mazām lapiņām vai sirsniņām uzraksti 8 vai 88 (simbolizē dubultu bezgalību) iemeslus, kāpēc tu otru mīli, iesaiņo tos kastītē kopā ar mīļotā/mīļotās iecienītajiem saldumiem. Izmaksas: krāsains papīrs, saiņošanas materiāli, kastīte (kopā apmēram 3,00 eiro) + izvēlētie saldumi.

  8. Divvientulība – kā zināms, ikdienas rutīna un pienākumi paņem daudz laika, tāpēc izbrīvēts vakars un, ja nepieciešams, pie vecvecākiem aizvesti bērni var būt dāvana jau pati par sevi. Protams, tādi svarīgi sīkumi kā piekopta māja, kaut kas gards vakariņās un vēl kāds jauks žests šo dāvanu padarīs romantiskāku.

  9. T-krekls, stilīgs priekšauts vai spilvendrāna ar izšūtiem vai uzdrukātiem īpašiem vārdiem, iniciāļiem vai zīmēm vai ar trim iemesliem, kāpēc tu otru mīli. Izmaksas: T-krekls (sākot no 5,00–10,00 eiro); kokvilnas (no 12,00-13,00 eiro) vai lina (no 15,00 eiro) priekšauts; spilvendrāna (sākot no 7,00 eiro) + apdrukas izmaksas (cena atkarīga no izvēlētā produkta kvalitātes/dizaina).

  10. Vienādas aproces – gaumīgas ādas vai metāla aproces viņai un viņam (ar gravējumu). Izmaksas: viena ādas aproce (sākot no 5,00 eiro) + gravēšana (no 25,00–30,00 eiro un vairāk, atkarībā no aproces platuma, dizaina, izvēlētās apdrukas un metāla (tērauda) detaļām); tērauda aproce (sākot no 30,00 eiro); dārgmetāla aproces izmaksās vairāk.

Iecienītākie gardumi (iesaiņoti sarkanā papīrā un ielikti somā darba dienas rītā), mīļākie salāti, īpašs vakariņu galda noformējums, ziedi un neikdienišķs apģērbs – tas viss tikai vairos romantiku un svētku sajūtu vai vienkārši atdzīvinās to īpašo, kas ir starp jums!

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?