Septiņas viedtālruņu lietotnes ērtākai un gudrākai ceļošanai

Pateicoties mazajiem datoriem mūsu kabatās, pasaules izzināšana kļuvusi tik ērta un vienkārša kā vēl nekad. Lūk, īpaši noderīgu lietotņu saraksts, kas tavu nākamo ceļojumu padarīs vēl labāku!

Google Translate

Viens no lielākajiem izaicinājumiem ceļojot ir valodas barjera. Taču ne ar Google Translate lietotni! Ievadi frāzi, ko vēlies pateikt, un iegūsi tās tulkojumu izvēlētajā valodā. Ērti noder, lai sazinātos ar vietējiem, kas runā tikai savā dzimtajā mēlē. Piemēram, lai uzrakstītu pirkumu sarakstu un parādītu tālruņa ekrānu ar tulkojumu pārdevējam tirgū. Taču tas nebūt vēl nav viss! Lietotne piedāvā atpazīt tekstu arī no attēliem 30 pasaules valodās. Tas nozīmē, ka vari nofotografēt restorāna ēdienkarti un acumirklī izlasīt tulkojumu. Tiešām darbojas, pārbaudīts!

Platformas: iOS, Android

Bez maksas

TripAdvisor

Pasaulē lielākās ceļotāju komūnas TripAdvisor mājaslapas versija mobilās lietotnes formātā, kur lietotāji sniedz atsauksmes par ceļotājiem aktuāliem objektiem – sākot ar muzejiem un beidzot ar naktsmājām. Palīdz saplānot ceļojumu un izdarīt izvēli vēl pirms brauciena. Īpaši noderīga ir arī Near Me Now funkcija, kas palīdz atrast tuvumā esošus tūrisma apskates objektus, ēstuves un viesnīcas. Pēkšņi jūties izsalcis? Uzmeklē, kur ir tuvākā ēstuve ar labām atsauksmēm, un dodies baudīt!

Platformas: iOS, Android

Bez maksas

XE Currency

Palīgs tiem, kas atvaļinājumā negrib veikt sarežģītus aprēķinus galvā. Lietotne, kas ievadīto summu pārrēķinās jebkurā pasaules valūtā. Īpaši vērtīgi, ka aprēķinus var veikt arī bez interneta pieslēguma – tādā gadījumā XE Currency izmantos valūtas kursus, kas bija aktuāli brīdī, kad viedtālrunis bija pieslēgts pie tīkla pēdējoreiz.

Platformas: iOS, Android

Bez maksas

Galileo Offline Maps

Viena no neatņemamām ceļojumu sastāvdaļām ir karte. Lietotne īpaša ar to, ka piedāvā lejupielādēt vajadzīgās kartes lietošanai bezsaistes režīmā – esot ārzemēs, tev nebūs jāuzraucas par mobilā interneta cenu viesabonēšanā. Parocīga meklēšanas funkcija. Maršrutu gan Galileo Offline Maps nevarēs saplānot tavā vietā, tādēļ nāksies iztikt ar prasmēm, ko lietoja senie ceļotāji. Taču tā būs pat interesantāk!

Platformas: iOS, Android

Cena: 3,99 EUR

Sidekix

Īsākais ceļš starp diviem punktiem ne vienmēr ir tas interesantākais – tā ir aksioma, uz kuras pamata dzima Sidekix. Ievadi vēlamo galamērķi, un lietotne izveidos maršrutu, kas iekļaus interesantus (bieži vien – netradicionālus) apskates objektus, kā arī ieteiks kafejnīcas un restorānus pa ceļam. Tādām pasaules lielpilsētām kā, piemēram, Ņujorka, Londona un Parīze, ir izveidoti arī tematiskie pastaigu maršruti, ko iespējams lejupielādēt lietošanai bezsaistē. Stilīgs personīgais gids tavā kabatā!

Platformas: iOS, Android

Bez maksas

PackPoint

Nepatīk pakot ceļasomu? PackPoint lietotne šo procesu padarīs mazliet vienkāršāku! Ievadi galamērķi, izvēlies plānotās aktivitātes, un tev tiks sagatavots līdzi ņemamo mantu saraksts. Detalizēti un pārdomāti – tiek ņemta vērā pat laika prognoze! Pamatsaraksts pieejams bez maksas, taču, ja vēlēsies to personalizēt (pievienot sarakstam kādu mantu vai no saraksta kaut ko izņemt), būs jāiegādājas lietotnes maksas versija.

Platformas: iOS, Android

Bez maksas / 2,99 EUR

Swedbank

Lai pārvaldītu savu ceļojuma budžetu, lieti noderēs arī Swedbank lietotne. Ērti noskaidro savu konta atlikumu, vai attālināti maini kartes limitus. Ja gadīsies kāda ķibele, varēsi acumirklī padarīt savu maksājumu karti neaktīvu. Vienvārdsakot, tas ir tavs digitālais maciņš telefonā!

  • Platformas: iOS, Android
  • Bez maksas