Romantiskas idejas ceļojumam divatā

Kur atrodas romantiskākā vieta uz zemeslodes? Tur, kur esam divatā.

Mežonīgām pludmalēm, gleznainām ainavām, omulīgiem restorāniem un visam citam, ko iedomājamies, dzirdot vārdu “romantisks”, tikai tad ir šī jēga, ja tajā varam dalīties ar mīļu cilvēku. Romantisks ceļojums var būt gan pārsteigums, gan arī kopīgi plānots un izlolots. Lūk, dažas idejas lieliskiem galamērķiem, kur baudīt kopīgus saullēktus un saulrietus, ļauties silta vēja glāstiem un mūzikai, kas liegi skan no tuvējā krodziņa. Iesaka mūsu eksperte Latvia Tours atpūtas nodaļas vadītāja Inga Freiberga.

Budapešta / UNGĀRIJA

Budapeštā − pilsētā, kas celta uz termālajiem avotiem un ir slavena ar neskaitāmiem spa kompleksiem, jūs varat apvienot patīkamo ar romantisko, veselīgo ar garšīgo un visu citu, kas nepieciešams labsajūtai un laimei. Šeit pārus lolos un lutinās, te rūpēsies ne tikai par abu labsajūtu, bet arī veselību, pateicoties ārstniecisko ūdeņu dziedinošajām īpašībām. 
Savukārt ārpus spa kompleksu robežām pavērsies pasakaini daiļā Budapešta ar majestātisku arhitektūru, daudziem tiltiem pār Donavas upi un ainavām, kur satiekas plašie līdzenumi un paugurainie kalni. 

Toskāna / ITĀLIJA

Toskāna iemieso skaistākās romantisko filmu epizodes: saulains laiks, košas apelsīnu, citronu un olīvkoku birzis, kas mijas ar senatnīgu arhitektūru. Te atrodas ne tikai renesanses šūpulis Florence, bet arī daudzkārt fotografētais Pizas tornis un neskaitāmi karstie avoti, kuru tuvumā izveidoti spa un atpūtas kompleksi. Toskāna ir ideāli piemērota gan kā ekskursiju galamērķis, gan kā dabas un romantiskas atpūtas sapnis, ko lieliski papildinās itāļu viesmīlīgums.

Amalfi piekraste un Kapri sala / ITĀLIJA

Amalfi ir viens no Eiropas iekārojamākajiem un romantiskākajiem ceļojumu galamērķiem. Amalfi piekrasti rotā gleznainas, akāciju ziedos slīkstošas terasveida pilsētiņas ar šaurām ieliņām, tirkīzzili līča ūdeņi un pasakainas pludmales. Te atrodami ne vien elpu aizraujoši skati un vēsturiski apskates objekti, bet arī īsti itāliskas naktsmītnes un izcili restorāni.

Kapri ir krāšņās Amalfi piekrastes sala. Šī mazā vulkāniskās izcelsmes sala, kas atrodas netālu no Neapoles, patiks ikvienam romantikas un dabas cienītājam – debešķīgi skati, noslēpumainas grotas un aizraujošas pastaigu pludmales. Saulainā laikā iesakām apskatīt arī Zilo grotu – alu, kurā kristāldzidrs ūdens mirguļo teju neticami dzidros toņos.

Bora Bora sala / FRANČU POLINĒZIJA

Tiem, kas vēlas medusmēnesi vai romantisku atpūtu pavadīt paradīzē, Bora Bora būs īstā vieta! Okeāns, baltas smilšu pludmales, kristālzils lagūnas ūdens un pasakaini silts klimats rada perfektus nosacījumus laiskai atpūtai divvientulībā. Bora Bora ir slavena ar savām bungalo tipa viesnīcām. Tās ir pilnīgi privātas un sasniedzamas tikai un vienīgi ar laivu.  

Tomēr par garlaicību Bora Bora salā nevar sūdzēties. Ūdensprieku baudītāji var nodarboties ar daivingu, snorkelēšanu un vindsērfingu, doties laivu izbraucienos vai vienkārši baudīt fantastisku pludmales atpūtu. Savukārt bezbailīgākie var izmēģināt barot no rokas haizivis.

Bora Bora sala ir ideāli piemērota medusmēneša ceļojumiem, tomēr jāņem vērā, ka tā ir arī ļoti dārga.

HORVĀTIJA

Vai Horvātija ir romantiska? Noteikti! Šeit ir daudzveidīgas pludmales, krāšņi vīnogu lauki, dzidra jūra, kurā var baudīt romantiskus izbraucienus ar jahtu vai snorkelēšanas priekus. Un vēl šeit ir tik gardas un svaigas jūras veltes, mmm...  Kā arī, protams, Horvātija var lepoties ar senlaicīgu un labi saglabājušos arhitektūru. Arī cenas šeit ir demokrātiskas.

Iesakām apmeklēt Šibenika pilsētu Dalmācijā, apmēram 80 km attālumā no Splitas. Tā ir viena no interesantākajām, fotogēniskākajām un daudzveidīgākajām pilsētām. Savukārt vakaros pilsētas bruģētajās ieliņās bieži spēlē ielu muzikanti.

Kalnu romantika / ISLANDE

Islande ir neparasti skaista un sirreāla zeme. Melnas klintis, iespaidīgi ūdenskritumi, neskarta daba un geizeri, kas jāredz. Tā būs ideāli piemērota pāriem, kam patīk viss neparastais un unikālais. Iesakām izbaudīt romantisku kopābūšanu Zilajā lagūnā, ģeotermālajā spa, kas vairākās ceļotāju aptaujās atzīts par labāko karsto avotu atpūtas vietu pasaulē. To ieskauj pienbalti garaiņi, brīnišķīgas ainavas un dabas brīnumi, kādi atrodami vien retās vietās. Spa centrā iespējams baudīt arī masāžas, dažādas atveseļošanās un labsajūtas procedūras, kurās tiek izmantots ūdens no lagūnas.

Santorini / GRIEĶIJA

Zili baltas mājas, mežonīgi vulkāniskas ainavas, varenas klintis, gleznainas pilsētas un ciematiņi – tāda izskatās Santorini sala Grieķijā. Šeit jūs atradīsiet vienu no skaistākajām Vidusjūras ainavām.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?