KASKO pārsteigums – apmaksāti taksometra pakalpojumi

KASKO apdrošināšana piedāvā visdažādākos pakalpojumus, arī auto nomas vai taksometra rēķinu apmaksu remonta laikā.

Kāpēc vajag KASKO, ja ir OCTA?

Latvijā darbojas divu veidu auto apdrošināšanas –

  • OCTA apdrošināšana, kas visiem transportlīdzekļu īpašniekiem ir obligāta un apdrošina transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesisko atbildību, un
  • KASKO apdrošināšana, kas ir brīvprātīga un apdrošina pašu transportlīdzekli.

OCTA apdrošināšana palīdz gadījumos, kad esat radījis zaudējumus citai personai, savukārt KASKO apdrošināšana segs zaudējumus jūsu transportlīdzekļa bojājuma vai zādzības gadījumā. Ja satiksmes negadījumā iesaistīti divi auto, vainīgā autovadītāja OCTA apdrošināšana segs cietušajai personai nodarītos zaudējumus, bet zaudējumus par vainīgā autovadītāja automašīnas bojājumiem segs KASKO apdrošināšana, protams, ja tāda ir iegādāta. Ja tādas nav, vainīgajam autovadītājam savu auto nāksies labot par saviem līdzekļiem, gluži tāpat kā situācijā, ja uz ceļa izskrien kāds meža dzīvnieks vai ir gadījies iebraukt lielākā bedrē.

Tā kā KASKO apdrošināšana nav obligāta, daudzi autovadītāji to neiegādājas, cerot uz savu meistarību un veiksmi. Tomēr pieredze rāda, ka šādu soli var nākties nožēlot.

Pat vislabākais autovadītājs nav pasargāts no vētrā krītošiem zariem, priekšā braucošas mašīnas uzmestiem akmeņiem vai uz ceļa izskrējušiem dzīvniekiem. Tad palīgā nāk KASKO apdrošināšana vai arī zaudējumi jāsedz no sava maciņa.

KASKO pārsteigums – apmaksāti taksometra pakalpojumi

Tā kā konkurence KASKO apdrošināšanas tirgū ir sīva, apdrošināšanas sabiedrības piedāvā arvien jaunus papildpakalpojumus, lai sniegtu saviem klientiem lielāku pievienoto vērtību. Slēdzot apdrošināšanas līgumu, ir svarīgi ļoti rūpīgi iepazīties ar apdrošināšanas noteikumiem, lai, notiekot negadījumam, varētu pilnvērtīgi izmantot visas apdrošināšanas sniegtās priekšrocības. Piemēram, gandrīz visas apdrošināšanas sabiedrības piedāvā saviem klientiem autonomas papildpakalpojumu – tas nozīmē, ka, notiekot apdrošināšanas gadījumam, kura rezultātā automašīnu kādu periodu nav iespējams izmantot, klientam tiek apmaksāta aizvietojošās automašīnas noma. Interesanti, ka, iegādājoties šo pakalpojumu Swedbank, klientam nav obligāti jāizvēlas nomas auto, viņš var izmantot arī taksometra pakalpojumus, un, iesniedzot čekus apdrošinātājam, šie izdevumi tiks atlīdzināti.

Nedēļa bez auto – nekādu problēmu

Šo pakalpojumu izmantoja arī Aleksandrs, kuram uz ceļa izskrēja mežacūka, kā rezultātā nesen pirktais opelis tika pamatīgi iedunkāts. Servisa spriedums – nedēļa bez auto. Aleksandrs atzīst, ka uz mirkli juties kā izmests no laivas: “Ar auto braucu ikdienā – uz darbu, uz veikalu, vedu bērnus uz pulciņiem… Stāvēju pie servisa un domāju, ko tagad darīt? Atcerējos, ka, slēdzot KASKO apdrošināšanas līgumu, man piedāvāja autonomas pakalpojumus. Atradu telefonā autonomas uzņēmuma adresi un secināju, ka nāksies doties uz otru pilsētas galu. Izsaucu taksi, braucu un zvanīju apdrošinātājam, lai noskaidrotu, kas un kā tieši jādara. Sarunā pieminēju, ka braucu ar taksi, un meitene man saka: “Neaizmirstiet saglabāt čeku, mēs to apmaksāsim.” Izrādījās, ka man nemaz nav jānomā auto, bet varu izmantot taksometra pakalpojumus un iesniegt čekus apdrošinātājam! Slēdzot apdrošināšanas līgumu, biju izvēlējies 30 eiro dienas limitu autonomas pakalpojumam, ar šo limitu man pilnībā pietika, lai braukātu uz darbu ar taksometru, kamēr auto bija servisā. Patiesībā iztērēju divreiz mazāk!”