Dot otro elpu mājoklim ar vēsturi: ģimenes "meža mājiņas" renovācija Jūrmalā (VIDEO)

“Meža mājiņas” stāsts, kurā pagātne pārtop par tagadni un nākotni, jeb citiem vārdiem sakot – kā dot otru elpu mājoklim ar vēsturi.

Gints Sūna ar ģimeni pirms diviem gadiem lēma par labu mājokļa iegādei, kam nepieciešams piešķirt otro elpu. Veca koka māja Jūrmalā pēc pamatīgiem pārbūves darbiem nu kļuvusi par viņu ģimenes īpašumu. Mēs bijām klātesoši, kad būvdarbi tikai sākās, un nu, kad tie teju noslēgušies, varam atskatīties un izvērtēt – kādus pārsteigumus māja sagādāja tās saimniekiem, kas bija visizaicinošākais un ko varētu ieteikt citiem.

  • Pirmajā ciemošanās reizē (2021. gada rudenī) apskatījāmies, kāda bija māja, kad būvdarbi tikko sākti, un kādi bija mājas saimnieku mērķi attiecībā uz tās atjaunošanu.
  • Otrajā ciemošanās reizē (2022. gada vasarā) vērtējām, kāds progress sasniegts, kādi patīkami un nepatīkami pārsteigumi atklājušies mājas renovācijas procesa laikā.
  • Savukārt trešajā reizē (2023. gada rudenī) kopā ar saimnieku Gintu Sūnu vērtējām, kā viņiem veicies un kādas mācības gūtas.

Skaidrs, ka izaicinājumi ir gan ēkas atjaunojot, gan būvējot no jauna, un mums katram ir jāizvērtē, kuru no šiem diviem ceļiem vēlamies iet, lai tiktu pie tāda īpašuma, ko ar prieku un lepnumu varam saukt par savām mājām. Ginta ģimenes stāsts ir iedvesmojošs, lai arī ne tik gluds, kā sākumā cerēts. Tagad “meža mājiņa” Jūrmalā turpinās savu stāstu – nu jau kā energoefektīvs īpašums divu bērnu ģimenei.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?