Gleznotājas Kristīnes Luīzes Avotiņas pieredze, labiekārtojot dzimtas īpašumu Liezērē

Lauku mājas daudziem ir kā oāze, uz kuru aizbēgt brīvdienās, lai atpūstos no dinamiskās ikdienas. Pat, ja tās prasa darbu un ieguldījumus, to īpašnieki atzīst – tas ir tā vērts.

Gleznotājai Kristīnei Luīzei Avotiņai lauku mājas ir mantots dzimtas īpašums – tēva vectēva mājas. “Tāpēc man ir ļoti svarīgi turpināt to, ko iesākuši mani vecāki, tā stiprinot piederības sajūtu ģimenei un Latvijai,” norāda Kristīne.

“Darbi pie mājas nekad nebeidzas, to var pilnveidot bezgalīgi. Te, Liezērē, pie dažādiem uzlabojumiem esam darbojušies desmit intensīvus gadus, īstenojot lietas, kas mainījušas dzīves kvalitāti – mājā ievelkot apkuri, ūdeni, nomainot jumtu, logus, namu nokrāsojot. Katrs no darbiem, protams, prasījis arī lielus ieguldījumus, bet ir neizsakāmi liels prieks pēc tam baudīt un novērtēt šos uzlabojumus diendienā. Labiekārtojot lauku māju, nav grūtāku vai vieglāku lietu. Visbiežāk tā ir mērķa un darīšanas vaina,” stāsta Kristīne.

Pagājušās vasaras lielākais veikums bija iestiklotas un apsildāmas verandas izbūve, kas nu kalpo gan viesu uzņemšanai, gan kā mobila darbnīca, kurā pie saviem darbiem Kristīne stādā kopā ar savu mammu, gleznotāju Ilzi Avotiņu. “Kura pirmā verandā iekārtojas, tai arī tiek,” smejot saka Kristīne.

Savukārt šīs vasaras plāns ir bruģējums ap māju, kā arī skaistu āra mēbeļu pasūtījums, kam par iedvesmu kalpojuši zaļie bleķa beņķīši un soliņi Parīzes parkos.

“Ar vīrusu saistītie ierobežojumi mums šogad uzdāvinājuši iespēju laukos pavadīt daudz vairāk laika, un tas ļāvis vēl vairāk sakopt, sakārtot vidi sev apkārt, apjaust nākamās vajadzības.

Ko ieteiktu tiem, kuri tikai apsver domu par savu lauku īpašumu vai tā labiekārtošanu? Svarīgi šajā vietā būt, pavadīt laiku, lai saprastu – kas ir nepieciešamākais, ar ko sākt. Tad arī soli pa solim iespējams sākt izkopt sev tīkamu un ērtu vidi. Man pašai ļoti patīk šis process un iespēja vērot, kā viss veidojas. Katram stūrītim mūsu laukos ir īpaša nozīme!” atzīmē Kristīne Luīze Avotiņa.

Ja arī tu esi pārdomās par sava lauku īpašuma iegādi vai labiekārtošanu, iespējams, noderēs Mazais mājokļa kredīts līdz 20 000 eiro, kas ļaus īstenot ne tikai lielākus remontdarbus, bet arī piepildīt sapni par savu brīvdienu māju.

Saistītie raksti:

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?