Lustras krīt ne tikai prezidenta pilī…

Nepatīkami, bet fakts – no mazākiem vai lielākiem iedzīves zaudējumiem nav pasargāts neviens. Tāpēc labi apzināties, ka mājokļa apdrošināšana aizsargā arī sadzīves tehniku, mēbeles un pat bērnu ratiņus.

Pieredzē dalās vairāki Swedbank klienti, kuri, pateicoties mājokļa apdrošināšanai, saņēmuši atlīdzību par bojātu vai nozagtu iedzīvi.

Apdrošināšanas atlīdzība par ieplaisājušu plīti

Lienīte Sproģe mājokļa apdrošināšanu izmantoja, kad viņai mājās notika negadījums ar elektriskās plīts virsmu. Lienītei mazgājot traukus, uz plīts uzkrita krūze un ieplēsa virsmu – no mazas ieplaisājuma vietas plaisa īsā brīdī izstiepās visas plīts virsmas garumā, un ierīce vairs nedarbojās. Par laimi, Lienīte atcerējās, ka jau tad, kad viņa iegādājās mājokļa apdrošināšanu, Swedbank konsultante bija izstāstījusi, ka apdrošināšana segs arī bojājumus un mantu zudumu, tāpēc viņa uzreiz sazinājās ar banku, lai uzzinātu, vai var saņemt apdrošināšanas atlīdzību par notikušo zaudējumu. Lienītei bija jāuzraksta iesniegums, īss apraksts par notikušo, kā arī elektroniski jānosūta bojātās plīts attēls. Atlīdzībā Lienīte saņēma 241,32 eiro, un apdrošināšanas atlīdzības iegūšanas process bijis pavisam ātrs un vienkāršs.

Sedz zaudējumus par saplēstu lustru

Irina Pridetko par mājokļa apdrošināšanas iespējām uzzināja pirms četriem gadiem un nu ir priecīga, ka šo bankas pakalpojumu ir izmantojusi, jo pirms aptuveni diviem gadiem Irina iegādājās vērtīgu lustru, kuras ķēde, to piekarot pie griestiem, neizturēja lustras svaru, nokrita zemē un sašķīda. Glābiņš šajā situācijā bija mājokļa apdrošināšana, un Irina uzreiz sazinājās ar Swedbank pārstāvi. Irinai bija jāuzrāda čeks par lustras iegādi, jānosūta iesniegums un situācijas apraksts, pēc tam Irina apdrošināšanas atlīdzībā saņēma 797,99 eiro, kas ļāva iegādāties jaunu lustru un pat saņemt atlaidi, vēlreiz iepērkoties tajā pašā veikalā!

Atlīdzība par nozagtiem ratiņiem, neizejot no mājām

Kristīne Jansone piedzīvoja ļoti nepatīkamus un stresa pilnus mirkļus, kad neilgi pēc bērniņa piedzimšanas tika nozagta viņas automašīna. Kad Kristīne izsauca policiju, viņai vajadzēja uzskaitīt arī mantas, kas atradās automašīnā nozagšanas brīdī, un Kristīne atcerējās, ka viens no lielākajiem un vērtīgākajiem priekšmetiem, kuri bija mašīnā, ir bērnu ratiņi. Kristīne vairākas reizes uzsver – Swedbank apdrošināšanas konsultante, kura tolaik viņu apkalpojusi, bijusi fantastiska un vienmēr ieteikusi Kristīnei labākos risinājumus. Tā noticis arī šoreiz, jo konsultante uzreiz Kristīnei teikusi – lai gan ratiņi ir nozagti nevis no mājokļa, bet kopā ar mašīnu, Kristīnei ir tiesības par tiem pieteikt apdrošināšanas atlīdzību. Ratiņi bija iegādāti internetveikalā, un Kristīnei nebija čeka, bet tas neradīja šķēršļus – tika noteikta ratiņu aptuvenā vērtība, un ar to bija gana. Kristīnei bija ļoti būtiski, ka apdrošināšanas atlīdzības process noritēja bez lieka stresa, ko viņa, pārdzīvojumā par nozagto auto un ar nesen dzimušu bērniņu uz rokām, nebūt nebija gatava uzņemties. „Man nekur nebija jāiet,” stāsta Kristīne. „Par to biju ļoti pateicīga. Visu nepieciešamo varēju nosūtīt e-pastā, un ļoti īsā laikā 241,32 eiro tika pārskaitīti uz manu kontu. Sajūta bija gandrīz kā Ziemassvētkos!”

Zināšanai!

  • Mājokļa apdrošināšana pasargās īpašumu pret dažādiem neparedzētiem gadījumiem, kādi var notikt ik dienas, piemēram, pret cauruļvada plīsumu, zādzībām, ugunsnelaimes un nokrišņu radītiem zaudējumiem.
  • Apdrošinot īpašumu, iedzīvi un civiltiesisko atbildību, klients pasargā gan savu nekustamo īpašumu, gan savas mantas mājās un ārpus tām. Ja gadās noliet kaimiņam griestus, arī tad apdrošināšana palīdz segt kaimiņam nodarītos zaudējumus.
  • Izvēloties un noslēdzot mājokļa apdrošināšanas līgumu, jāpārliecinās, kādus riskus apdrošināšana segs, t. i., kādi neparedzēti gadījumi tiks atlīdzināti, un vai apdrošinājuma summas ir pietiekami lielas, lai tās segtu iespējamos zaudējumu apmērus. Swedbank pieredze liecina, ka nereti cilvēkiem sākotnēji ir tikai pamata risku polise, kurai ir salīdzinoši šaurs segums.
  • Būtiski arī zināt, kādi nosacījumi tiek piemēroti iedzīves apdrošināšanai – jāņem vērā tādi faktori kā nolietojums, limitu ierobežojumi un izņēmumi. Tāpat svarīgi pārliecināties, vai civiltiesiskā atbildība ir spēkā visai ģimenei vai tikai apdrošināšanas polises īpašniekam.
  • Par iespējamiem zaudējumiem, kuri apkopoti, balstoties uz Swedbank klientu pieteiktajiem apdrošināšanas gadījumiem 2016. gadā, vairāk informācijas var atrast sadaļā: Mājokļa apdrošināšana.
Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?