Piepildīts sapnis par savu māju

Sastopot uzņēmēju Andreju, jānodomā, ka mājas līdzinās to īpašniekiem: racionāla skaidrība, loģika un mūsdienīgums atspoguļojas arī nesen uzceltajā namā. Sapnis par to piepildīts ar Swedbank hipotekārā kredīta atbalstu.

Pārdomāta izvēle

Andrejs ir starptautiskās IT konsultāciju un „software” kompānijas „SaM Solutions” īpašnieks. Pagaidām viņš vēl ar ģimeni dzīvo Vācijā, Minhenē, kur atrodas uzņēmuma mātesstruktūra, bet jau nākamā gada sākumā pārcelsies uz pastāvīgu dzīvi Lielupē. Jo atzīst, ka mentāli šeit daudzu aspektu dēļ jūtas labāk nekā Vācijā, turklāt Jūrmalā baudāma ne vien jūras un dabas klātbūtne, bet arī visa nepieciešamā infrastruktūra eiropeiski ērtai dzīvei. Sākumā viņš kopā ar dzīvesbiedri Lielupē nopirka dzīvokli. „Mums ar to šķita gana, līdz iegādājāmies suņus – divas Džeka Rasela terjera kucītes. Meitenēm vajadzēja, kur izskrieties,” Andrejs pasmaida. Kad tika atrasts piemērots zemesgabals, par mājas arhitektonisko risinājumu šaubu nebija – Vācijā uzņēmējam bija ļoti iepatikušās vēsturiski būvētās pildrežģu mājas.

„Mājas nebija – māja ir!”

Apmeklējis vairākas būvfirmas Vācijā un Somijā, Andrejs izvēlējās izmantot vietējā uzņēmuma SIA „Līvas grupa” pakalpojumus, jo tas apliecinājis, ka spēj radīt ekskluzīvus produktus no vietējiem kokmateriāliem. „Tādu darba precizitāti es nebiju sastapis pat pedantiskajā Vācijā,” Andrejs slavē. Viņš ir ļoti gandarīts arī par sadarbību ar arhitektu Ēriku Martinovu no arhitektu biroja „Pils M”. Vispirms zemesgabalā tika uzbūvēta neliela viesu māja. „Tās karkass tika pabeigts triju nedēļu laikā. Kaimiņi nespēja noticēt savām acīm: mājas nebija – māja ir!” stāsta Andrejs. „Viesu mājā pārlaidām 2012. gada auksto ziemu un bijām ļoti apmierināti – viss kalpoja nevainojami.” Tagad atlikuši pēdējie iekšējās apdares darbi dzīvojamā mājā, kurā īpašnieki varēs ievākties jau novembrī.

„Tieši tas, ko vēlējāmies”

Ieceri tik īsā laikā īstenot Andrejam palīdzējis Swedbank hipotekārais kredīts. „Man bija krietni izdevīgāk naudu šim personiskajam mērķim aizņemties bankā, nekā ņemt no sava biznesa, jo aizdevumu procentu likmes Latvijā ir patīkami zemas.” Divstāvu dzīvojamā māja ir mūsdienīga, ekoloģiska, aprīkota ar moderniem inženiertehniskajiem risinājumiem un ļoti ergonomiska. Tajā dominē koks un plašos laukumos – panorāmas stiklojums, kas ļauj dāsni izbaudīt caur priežu vainagiem krītošo saulesgaismu un skaistos Jūrmalas dabas skatus. Tas atbilst īpašnieku emocionālajām vēlmēm.

„Mums ar sievu ir ļoti svarīga tiešas dabas klātbūtnes sajūta,” atzīst Andrejs. „Un te mēs varam to baudīt, kā akvārijā. Mēs šeit ļoti labi jūtamies. Esam ieguvuši tieši to, ko vēlējāmies.”

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?