28. jūn, 2023

Veselīgāk un izdevīgāk – saimniecības, kurās ogas vari lasīt pats

Ja nav sava dārza, var doties uz kādu no Latvijas saimniecībām, kurās zemenes, lielogu mellenes, avenes un citas ogas, kā arī dārzeņus var lasīt pats, turklāt par labāku cenu. Kur tās meklēt?

Pašu lasītas svaigas un stingras ogas var ne tikai ēst uzreiz, bet arī mierīgu sirdi likt saldētavā – droši var zināt, ka ogas nav saspiestas vai apsmidzinātas ar ķimikālijām, lai ilgāk uzglabātu noliktavā.

Zemnieku saimniecība “Klīves” Zemgalē

Jau no 2022. gada jūlija “Klīves” - Jelgavas nov., Elejas pag., kas atrodas tikai 80 km no Rīgas, piedāvā lasīt saldos, skābos ķiršus, vasaras, rudens avenes un citas garšīgas un veselīgas ogas un augļus. Skaista un klusa daba ar lielu augu, ogu un augļu dažādību būs ideāla vieta ģimenēm ar bērniem brīvdienu atpūtai, kā arī atvaļinājuma vai ekskursijas pieturpunkts.

Darba laiks pašlasīšanai: darba dienās no plkst.15.00 līdz 21.00; brīvdienās -  no plkst. 09.00 līdz 19.00).  Z/S “Klīves” atradīsiet ar lietotnes Waze palīdzību. Tālrunis saziņai: 29723790, 26707751

„Latvijas zemenes” Talsu novada Lubezerē

Netālu no Valdemārpils – Talsu novada Lubezerē – atrodas zemeņu saimniecība. Tajā paši varat salasīt zīmola „Latvijas zemenes” ogas. Lauki pieejami katru dienu no plkst. 9.00 līdz 12.00 un 15.00 līdz 22.00 (darba dienās un brīvdienās), iepriekš noteikti piesakoties pa tālr. 27738809.

Pašlaik zemeņu cena ir 3,50 eiro/kg. Ogas gaidāmas līdz augusta vidum.

Lielogu mellenes Vestienas pagastā

Madonas novada Vestienas pagastā ir skaista saimniecība „Jāņkalni”. Šogad pie viņiem varēsiet lasīt lielogu mellenes. Ražas sākums gaidāms ap jūlija vidu, ogas būs līdz augusta beigām. Braukt ogās varēs no piektdienas līdz sestdienai visas dienas garumā.. Iepriekš noteikti piesakieties pa tālruni 28992426.

Gardas krūmmelenes Rudē

Krūmellenes “Rude” atrodas Rojas novada Rudē. Tajā ir iespēja pašiem salasīt krūmmellenes, kā arī iegādāties dažādus sezonas dārzeņus. Precīzāka informācija, par aktuālāko, pieejama Facebook lapā - Krūmmellenes Rude, vai pa telefonu 27651751.

Lielogu mellenes, dzērvenes un cidonijas Babītes pagastā

Rīgas tuvumā – Babītes novada Babītes pagasta saimniecībā „Strēlnieki” – vasaras otrajā pusē būs iespējams lasīt gan lielogu mellenes (sākot no jūlija vidus), gan dzērvenes un cidonijas (septembrī). Cenas precīzi vēl nav zināmas, bet tās noteikti būs zemākas nekā tirgus cenas. Ogas varēs lasīt katru dienu visas dienas garumā. Ja ir kādi jautājumi, zvaniet pa tālruņa numuru 29166695.

Pašlasīšanas iespējamas nākamajām sezonām

Tā kā šī vasara mūs ir pārsteigusi ar īpaši sausu laiku, lielai daļai audzētavu zemeņu sezona jau ir noslēgusies, taču iesakām šīs saimniecības atcerēties nākamo gadu pašlasīšanas piedzīvojumam

Vangažu pagastā gardas zemeņu ogas

Vangažos saimniecībā „Blomi” – zemenes var lasīt jau no jūnija. Lauki pieejami katru dienu no 8.00 līdz 21.00, zemeņu cena no pērn bijusi 3,50 eiro/kg. Zvaniet pa tālruņa numuru 29203884, lai saņemtu precīzākas norādes par atrašanās vietu un aktuālajām cenām.

Zemeņu lauks Vimbukrogā

Ģimenes izveidota zemeņu audzētava “Zemeņu lauks Vimbukrogā, kas piedāvā apmeklētājiem priekš sevis lasīt rūpīgi koptas un nemiglotas ogas. Zemeņu lauks atrodas ļoti skaistā vietā pie Daugavas, un ir tuvākais lauks Rīgai.

Darba laiks no 9:00 līdz pat 21:00 vakarā. Tālrunis saziņai: 24664222.

Saldās zemenes Jūrkalnes pagastā

Ventspils novada Jūrkalnes pagastā ir neliela saimniecība „Ievkalni”, kas arī piedāvā pašiem lasīt saldās zemenes. Lauks ogu lasīšanai darba dienās un sestdienās no plkst. 9.00 līdz 21.00. Papildus informācijai var zvanīt pa tālruni 29211119.