Interaktīvs tests: noskaidro savu finanšu IQ un saņem vērtīgus padomus

Vai esi aizdomājies – cik zinošs esi jautājumos par ikdienas finanšu lietām? Izzinot klupšanas akmeņus, kas ikdienas naudas jautājumos sagādā grūtības, varam veiksmīgāk uzlabot savu finansiālo labklājību.

Vai ikdienišķas vētras, kas mēdz iezagties tavos finanšu jautājumos, satrauc tavu prātu? Vai arī kopumā zini, ko vēlies sasniegt finansiāli, tikai reizēm pamani krāšņas maldugunis, kas mēdz aizvest tevi izšķērdīgos maldu ceļos? Vai tomēr augstu paceltu galvu vari droši visiem pierādīt, ka esi īsts finanšu tīģeris, un tavā makā nauda jūtas tik pat droši kā bankas seifā?

Ceļvedis finanšu pratībai

Atbildot uz dažādas grūtības jautājumiem, varēsi noskaidrot, vai zināšanas rezultējas arī paradumos, kas vairo tavu labklājību. Zināms, ka veiksmīgākai paradumu ieviešanai ikdienā tikai ar teoriju vien nepietiek – lai arī esam dzirdējuši, ka ēst brokoļus ar tvaicētu vistas fileju ir veselīgāk nekā ikdienā ciemoties ātrās ēdināšanas iestādēs, tomēr cik bieži veselīgās rekomendācijas ievērojam? Izaicini sevi un draugus – aizpildiet Finanšu IQ testu un gūstiet vērtīgus padomus, kā zināšanas un izpratni apvienot ar praktisku rīcību!

  • Testā pārbaudīsi savas zināšanas un sīkāk uzzināsi par to, kā veiksmīgāk plānot drošības spilvenu, kurus no “neparedzētiem izdevumiem” patiesībā varam jau laicīgi ieplānot un kā strādā nodokļi. Savukārt vecākiem noderīgi padomi liks aizdomāties par to, vai bērniem ir vajadzīga sava kabatas nauda un kā veiksmīgāk šo jautājumu risināt ģimenē.

Cik svarīgi ir naudas jautājumi mūsu ikdienā?

Kā liecina Swedbank Finanšu institūta veiktais pētījums - līdz ar jauna gada sākumu, 81% iedzīvotāju apņemas rūpīgāk pievērsties savu naudas lietu sakārtošanai. Un, nē, tā nav tikai kārtējā apņemšanās, kas pēc 72h kapitulē gribasspēka priekšā, līdzīgi kā ar apņemšanos sportot.

Pētījumā arī noskaidrots, ka tie iedzīvotāji, kas plāno savus izdevumus, kopumā ir krietni apmierinātāki ar savu finansiālo situāciju un atzīst, ka tieši mērķu izvirzīšana atstājusi pozitīvu ietekmi uz personīgajām finansēm.

Tāpēc nekautrējies noskaidrot, kuros finanšu jautājumos zināšanas tev vēl nedaudz jāpiekoriģē, un vēlam veiksmi ceļā uz labklājību!

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?