Ja ir nepieciešamība ceļot, zini - Swedbank apdrošinās pret Covid-19 riskiem

Šobrīd, kad ceļot nav ieteicams, daļai iedzīvotāju tā tomēr ir nepieciešamība. Tāpēc Swedbank apdrošina arī pret Covid-19 riskiem.

Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem, kam šajā laikā jādodas uz ārzemēm, ir iespēja sevi pasargāt no tādiem riskiem kā ceļojumu atcelšana vai medicīnisko izdevumu segšana ārvalstīs Covid-19 dēļ. 

Ceļojuma apdrošināšana pret Covid-19 riskiem, ja izpildīts viens no sekojošiem priekšnosacījumiem:

1. Negatīvs Covid-19 testa rezultāts 72 stundu laikā pirms ceļojuma uzsākšanas. Bērniem līdz 6 gadu vecumam tests nav obligāts. Šajā gadījumā Covid-19 risku apdrošināšana tiek nodrošināta pirmajām 30 ceļojuma dienām.

vai

2. Apliecinājums, ka apdrošināšanas ņēmējs ir bijis saslimis ar Covid-19 (un atveseļojies) 6 mēnešu laikā pirms ceļojuma uzsākšanas.

vai

3. Derīgs apliecinājums pilnam vakcinācijas kursam ar Eiropas Zāļu aģentūrā apstiprinātu vakcīnu pret Covid-19.

Aizsardzība pret Covid-19 ir bez papildu maksas, paplašinot medicīniskās palīdzības un ceļojumu grafika izmaiņu riskus. Tā ir iekļauta gan internetbankā nopērkamajā ceļojumu apdrošināšanas piedāvājumā, gan kredītkaršu ceļojumu apdrošināšanas segumā (Zelta, Platīna un Biznesa zelta kredītkartēm).

Iedzīvotāji gatavi ceļot tad, kad tas būs droši

Četri nozīmīgākie nosacījumi tam, lai cilvēki atsāktu ceļot, ir epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās, vakcīnas saņemšana, kā arī Covid-19 dēļ noteikto pašizolācijas prasību un ceļošanas ierobežojumu atcelšana, liecina šogad Baltijas valstīs veiktais Swedbank pētījums. Iedzīvotāji apzinās, ka šobrīd ceļošana nav primārā vajadzība, tomēr, protams, tiklīdz būtu šāda iespēja, iedzīvotāji labprāt dotos atpūtas braucienā. Savukārt katrs trešais Latvijas iedzīvotājs dotos apciemot ģimeni, bet katram desmitajam tā ir darba nepieciešamība.

Tāpat iedzīvotāju aptauja atklāj, ka ceļojumu apdrošināšana ir viens no drošības pasākumiem, ko cilvēki gribētu izmantot, dodoties ārvalstu ceļojumā – to minējuši 42% respondentu Igaunijā, 33% – Latvijā un 22% – Lietuvā. Aptuveni 45% cilvēku Baltijas valstīs dotos uz tādu reģionu, kur saslimstības rādītāji ir zemi, bet vairāk nekā puse aptaujāto būtu gatavi ceļojuma laikā nēsāt masku un ievērot distancēšanās prasību. Visvairāk cilvēku, atbildot uz jautājumu par drošības pasākumu ievērošanu, ir minējuši, ka ievērotu attiecīgajā valstī noteiktos ierobežojumus.

Kopumā jāsaka, ka iedzīvotāji apzinīgi attiecas pret ceļojumiem pandēmijas laikā, un Swedbank ceļojumu apdrošināšana pret Covid-19 riskiem būs tikai kā atbalsts tiem iedzīvotājiem, kam ceļošana tiešām ir nepieciešamība, vai, kuri saņēmuši vakcīnu jutīsies droši par savu veselību un ievēros visas starptautiskās epidemioloģiskās prasības.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?