Bezkontakta maksājumi ar karti vai viedierīci – ātrākie un veselībai drošākie

Norēķinoties par pirkumu, izmanto bezkontakta maksājumus – tie ir ne tikai ērtāki, bet arī palīdzēs izvairīties no mikrobiem, kas dzīvo uz skaidras naudas banknotēm un karšu termināļiem.

Norēķinu karte, viedtālrunis vai aproce – katrs var izvēlēties sev ērtāko risinājumu. Kādas bezkontakta norēķinu iespējas pieejamas Swedbank klientiem?

  • Karte ar bezkontakta norēķinu iespēju

Par pirkumiem līdz 50 eiro vari samaksāt, vienkārši nopīkstinot karti, bez PIN koda ievadīšanas. Uzzini vairāk par bezkontakta norēķinu kartes iespējām.

  • Mobilie bezkontakta maksājumi Android viedtālruņiem

Lai samaksātu ar viedtālruni, kas atbalsta bezkontakta maksājumus, Swedbank mobilajā lietotnē jāaktivizē norēķini ar savu Mastercard bezkontakta karti. Nopīkstini savu viedtālruni pie kartes termināļa un lieta darīta. Uzzini vairāk par bezkontakta maksājumiem ar Android

  • Google Pay Android viedtālruņiem

Ja lieto Android viedtālruni, Swedbank mobilajā lietotnē bezkontakta maksājumu karte jāpievieno Google Pay. Tāpat bankas lietotnē vai savas mobilās ierīces iestatījumos jāiestata Google Pay kā  mobilo bezkontakta maksājumu veidu. Šī ir ērta iespēja norēķiniem veikalos un interneta vietnēs, kas maksājumu risinājumos norādījušas, ka atbalsta Google Pay. Uzzini vairāk par Google Pay norēķinu iespējām.

  • Apple Pay iPhone viedtālruņiem un citām iOS ierīcēm

Ja vēlies lietot Apple Pay, Swedbank mobilajā lietotnē bezkontakta maksājumu karte jāpievieno Apple Wallet. Gluži kā ar maksājumu karti, arī Apple Pay lietotāji par pirkumu var norēķināties, vienkārši pietuvinot ierīci maksājumu terminālim. Šī ir ērta iespēja arī norēķiniem interneta vietnēs, kas atbalsta Apple Pay. Uzzini vairāk par Apple Pay iespējām.

  • Maksājumi ar ikdienas valkākamo ierīci izmantojot Fidesmo Pay un Manage-Mii

Bezkontakta maksājumi iespējami ne tikai visiem ierastajos viedtālruņos. Swedbank klāstā ir arī maksājumu risinājums, ko iespējams savienot ar gredzenu, aproci, atslēgu piekariņu, kreklu un citiem ikdienā lietojamiem aksesuāriem no Fidesmo vai Manage-Mii aksesuāru veikala. Uzzini vairāk par Fidesmo vai Manage-Mii aksesuāru maksājumu iespējām.

  • Maksājumi ar FitBit un Garmin viedpulksteņiem un aprocēm

Arī rokas pulkstenis var būt tavs maciņš. Šis risinājums īpaši patiks tiem, kuri vienmēr ir kustībā un aizraujas, piemēram, ar skriešanu un nevēlas vakara krosiņā doties ar liekām mantām. Ar FitBit un Garmin viedierīcēm, kuras atbalsta bezkontakta maksājumus, var norēķināties ikvienā vietā, kur redzams bezkontakta maksājumu simbols un tiek pieņemtas Mastercard kartes. Pie kases vienkārši nopīkstini savu Garmin vai Fitbit viedpulksteni un dodies tālāk. Uzzini vairāk par maksājumu veikšanu ar FitBit vai Garmin viedpulksteņiem.

Vismaz 5 iemesli, kāpēc dot priekšroku bezkontakta norēķiniem

  1. Šie norēķini ir pat trīs reizes ātrāki, nekā maksājot ar skaidru naudu, un divas reizes ātrāki, nekā ievadot PIN kodu.
  2. Bezkontakta norēķini ir tikpat droši kā norēķini, ievadot PIN kodu.
  3. Ar bezkontakta norēķinu karti var maksāt it visur, kur redzams bezkontakta norēķinu simbols, arī ārvalstīs.
  4. Ja tev ir viedierīce, ar kuru var norēķināties, nav jāpārdzīvo, ja gadījies maku atstāt mājās.
  5. Bezkontakta norēķini ir drošāki tavai veselībai, jo nav jāpieskaras skaidras naudas banknotēm, bankomātiem un arī terminālī parole jāievada tikai pa retam.

Atceries, lai izmantotu bezkontakta maksājumus, nepieciešama Swedbank Mastercard karte ar aktivizētu bezkontakta maksājumu iespēju. Mobilo bezkontakta maksājumu tehnoloģija ļauj veikt pirkumus līdz norēķinu kartes limitam ātri un ērti.

Kā viegli pārvaldīt savas naudas lietas mobilajā lietotnē un internetbankā? Visa nepieciešamā informācijā un ērtas video pamācības vienkopus šeit!

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?