Video konsultācijas ar bankas speciālistiem – ērtākai un ātrākai saziņai

Video tikšanās ar kolēģiem vai draugiem kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Šo ērto un ātro saziņas veidu nu sāk piedāvāt arī vairāki pakalpojumu sniedzēji, tostarp bankas.

  • Arī Swedbank jau no šī gada februāra dažādus klientu jautājumus risina video konsultāciju laikā. Video konsultācijām klienti var pieteikties internetbankā, līdz ar to, lai arī saruna notiek MS Teams vidē, tomēr konsultācijas aizvien ir tikpat personalizētas, kā līdz šim ierastās tikšanās filiālē.

Lai pievienotos video konsultācijai, var izmantot jebkuru ierīci ar interneta pieslēgumu: datoru, planšetdatoru vai mobilo ierīci.

Investīciju iespējas un personīgās finanses – biežāk apspriestās tēmas

Līdz šim klienti visvairāk ir novērtējuši saņemt video konsultācijas par specifiskām un sarežģītām tēmām, piemēram, konsultācijas par personiskajām finansēm, investīciju iespējām un pensijas uzkrājumiem.

Tāpat video konsultācijas ir neaizstājams palīgs cilvēkiem, kuriem ir nepieciešams saņemt bankas speciālista padomu, bet nav iespēja apmeklēt filiāli. Šīs konsultācijas paredz iespēju klientam dalīt jeb rādīt savu ekrānu bankas speciālistam (un otrādi), tādējādi palīdzot klientam vieglāk noorientēties internetbankas lietošanā un dažādu pakalpojumu saņemšanā.

Video konsultāciju iespējas vērtēju ļoti pozitīvi, jo tas ļāva pandēmijas laikā vairākkārt noorganizēt tikšanos ar bankas speciālistu, lai atrisinātu man tajā brīdī svarīgus jautājumus, kas saistīti ar personīgo finanšu pārvaldīšanu. Manuprāt, atsevišķās situācijās šāda saskarsmes forma pat ir daudz ērtāka, nekā tikšanās klātienē. Tas aiztaupa laiku un liekus resursus, kas nepieciešami, piemēram, filiāles apmeklējumam. Turklāt konsultācijas laikā man bija iespēja noslēgt līgumu un atrisināt saistošās formalitātes turpat internetbankā,” par savu pieredzi stāsta Swedbank klients Gints.

Video konsultācijas pat ārstiem

Protams, jāatzīmē, ka tieši Covid-19 pandēmija ir bijusi grūdiens dažādu digitālo iespēju uzplaukumam. Tiek lēsts, ka patērētāju un uzņēmumu adaptācija digitālajai videi pārlēca piecus gadus uz priekšu nieka astoņās nedēļās. To redzam ne tikai finanšu jomā, bet arī daudzās citās. Tā, piemēram, šodien mums nav sveša iespēja saņemt pat medicīnas speciālista video konsultāciju, kuras laikā tiek analizēta personīgā medicīnas vēsture, veiktie izmeklēju vai elektroniski nozīmēti papildizmeklējumi. Tāpat varam kļūt par bankas klientu un atvērt bankas kontu, neejot uz filiāli, vien video zvanā apstiprinot savu identitāti.

  • Kopumā jau tagad vairums Swedbank klientu izmanto iespēju vismaz 9 no 10 ikdienas finanšu jautājumiem sakārtot ar mobilās lietotnes vai internetbankas palīdzību. Līdz ar to arī video konsultācijas ar bankas speciālistu ir tikai likumsakarīgs solis ērtākai finanšu pakalpojumu saņemšanai.
Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?