Pensiju eksperiments: divi jaunieši pārceļas uz dzīvi vecumdienās!

Jau piektais #PensijuEksperiments ir klāt! Jaunie dalībnieki Laima un Kristaps 2 nedēļas ir "pārcēlušies uz dzīvi” vecumdienās, ievācoties senioru mitekļos, un iztiekot ar viņu ienākumiem līdzvērtīgiem līdzekļiem.

Pirmajā video dienasgrāmatā iepazīsties ar jaunajiem eksperimenta dalībniekiem un apskati viņu jaunās mājvietas senioru dzīvokļos. Laimai 2 nedēļas jādzīvo ar 320 EUR, taču Kristapam ar 110 EUR. Seko dalībnieku gaitām līdzi mājaslapā vai Swedbank Facebook lapā!

Daloties pārdomās par iztikas iespējām vecumdienās, Laima Kacena stāsta: “Tā kā piederu pie tā dēvētās YOLO paaudzes, par savu pensiju, protams, neesmu domājusi vispār. Tāpēc tieši Pensijas eksperiments būs pirmā reize, kad reāli par šo tēmu ne tikai domāšu, bet divas nedēļas uz savas ādas izbaudīšu – kāda varētu būt mana dzīve vecumdienās. Iespējams, līdz šim man gluži vienkārši bijis bail par to domāt. Īpaši redzot, kādu pensiju visdrīzāk jau drīzumā saņems daži tuvinieki. Zinu, ka droši vien arī pensijas gados būšu apritē, grozīšos pa savām kino lietām. Tāpēc, protams, negribētu ikdienā iztikt ar krimināli mazu pensiju.” 

Par Pensiju eksperimentu

Lai rosinātu nepieciešamību veidot uzkrājumus vecumdienām, Swedbank jau piekto gadu rīko Pensijas eksperimentu, kura ietvaros divi jauni profesionāļi 14 dienas “pārceļas uz dzīvi” vecumdienās – ievācoties divu atšķirīgu senioru mitekļos, pildot viņu ikdienas pienākumus un iztiekot ar viņu ienākumiem līdzvērtīgiem līdzekļiem. Šogad jaunais profesionālis Kristaps Kaņeps, pēc visu obligāto maksājumu veikšanas, eksperimenta laikā iztiks ar 55 eiro lielu “pensiju” nedēļā, savukārt Laima Kacena, kuras ikdiena saistīta ar audiovizuālo mediju mākslu, pārcelsies uz dzīvi “pārtikušās vecumdienās”, un pēc visu maksājumu veikšanas varēs rēķināties ar 160 eiro lielu “pensiju” nedēļā. Savā pieredzē līdz 1.martam abi jaunieši dalīsies projekta mājaslapā,  kā arī sociālajos tīklos un LMT Straume kanālā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?