22. aug, 2023

SIA “Meža Enerģija” ieguldīs 6 miljonus eiro tehnikas parka papildināšanā

Mežizstrādes uzņēmums SIA “Meža Enerģija” vienojies ar Swedbank par 6 miljonu eiro ieguldījumu jaunas tehnikas iegādei. Būtiski papildinot tehnikas klāstu, uzņēmums turpinās straujo attīstību, nodrošinot pilna cikla mežu apsaimniekošanu, cirsmu iegādi un šķeldas ražošanu gan vietējam, gan eksporta tirgum.  

Ar piešķirto finansējumu SIA “Meža Enerģija” iegādāsies vairākas jaunas specializētās tehnikas vienības (harvesteru, forvarderu, šķeldotājus, kravas automašīnas šķeldas un kokmateriālu pārvadājumiem), tādejādi nodrošinot uzņēmumā pilna cikla mežistrādi un ražošanu.

“Piešķirtais finansējums, ko pakāpeniski investējam uzņēmuma attīstībā no pērnā gada nogales, sniedz mums iespēju atteikties no ārpakalpojumiem un būtiski audzēt ražošanas apjomus, garantējot visaugstākos ieņēmumus no meža apsaimniekošanas mūsu sadarbības partneriem – gan fiziskām, gan juridiskām personām. Jau šobrīd ar iegādāto tehniku, spējam daudz efektīvāk plānot savu darbu, nodrošināt vēl ilgtspējīgāku meža apsaimniekošanu, spējot paveikt jebkuru ar mežsaimniecību saistīto darbu pašu spēkiem - no meža atjaunošanas, kopšanas līdz pat cirsmu iegādei un to izstrādei, kā arī enerģētiskās šķeldas ražošanai,” skaidro SIA “Meža Enerģija” vadītājs Artis Šteinbergs.

SIA “Meža Enerģija” ir sertificēts, daudzprofilu mežsaimniecības un mežizstrādes uzņēmums, kas pamatā nodarbojas ar enerģētiskās šķeldas ražošanu, cirsmu iegādi un ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu visā Latvijā. Uzņēmuma galvenais partneris ir viens no pasaules ilgtspējīgākajiem enerģijas uzņēmumiem “ORSTED BIOENERGY &THERMAL POWER A/S” Dānijā, kas papildus Latvijas tirgum nodrošina uzņēmumam arī plašas eksporta iespējas ārvalstīs.

Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums norāda, “Ilgtspējīga uzņēmējdarbība ir šī brīža prioritāte, kas liecina par uzņēmēju vēlmi strādāt videi un līdzcilvēkiem draudzīgi, kā arī sniedz virkni ieguvumus biznesa attīstībai gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Arī mēs kā finansētājs lepojamies ar uzņēmumiem, kas izmanto savas zināšanas, lai veicinātu Latvijas dabas resursu efektīvu apsaimniekošanu, stiprinot Latvijas eksportu un palīdzot aizstāt enerģijas ražošanu ar atjaunojamiem resursiem. Pateicoties ilgtspējīgas uzņēmējdarbības praksei, mums ir iespēja ar finansējumu atbalstīt uzņēmuma attīstību ilgtermiņā”.

Uzņēmums darbojas saskaņā ar FSC meža apsaimniekošanas un SBP ilgtspējīgas biomasas sertifikātiem, kam pievienojušies arī koksnes piegādes ķēdes sertifikāts FSC-CoC un SBE. 2022. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 10 miljonus eiro, kāpinot to par vairāk nekā 6 miljoniem, salīdzinot ar 2021. gadu.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?