Tēmas Tēmas

Tēmas

Jauna vai lietota elektroauto vai jauna ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei tagad vari izmantot valsts atbalstu līdz pat 4500 eiro apmērā.

Arvien vairāk produktu etiķetes rotā virsraksts “videi draudzīgs produkts”, taču nereti šie vārdi ir tikai uzņēmuma mārketinga komandas izveidoti saukļi, lai piesaistītu potenciālā klienta uzmanību.

Kā gada aukstākajā periodā varam samazināt izmaksas par patērēto elektrību, ūdeni un siltumenerģiju? Par to šajā epizodē runāsim ar Elektrum ekspertu Tomu Lāci.

Arvien vairāk cilvēku mūsdienās izvēlas iegādāties saliekamo jeb moduļu māju, kas līdzīgi standarta mēbelēm tiek uzbūvēta ražotnē un uzstādīta īpašnieka izvēlētajā zemesgabalā.

Ir laiks dot priekšroku ilgtspējīgām izvēlēm – uzzini 15 faktus, kā energoefektīvu risinājumu ieviešana tev ilgtermiņā var palīdzēt ietaupīt.

Kā liecina Swedbank līzinga dati, šī gada augustā finansēto elektroauto skaits privātpersonām sasniedzis jaunus rekordus.

Lai gan Eiropa jau pusotru gadu cīnās ar inflāciju un Euribor pārkāpis nu jau 4% robežu, tā saukto zaļo kreditēšanu tas nav apturējis. Tendences komentē Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāja Karīna Kulberga.

No 2023. gada jūlija stājas spēkā jaunie “Sadales tīkla” tarifi, kas ievērojami palielinās elektrības rēķinus, īpaši mājsaimniecībām ar jaudīgākiem pieslēgumiem.

Kvalitatīvu saules paneļu vidējais lietošanas termiņš var sasniegt pat 25 gadus, tāpēc vērtīgi jau laikus nodrošināties pret neplānotām to remonta vai to nomaiņas izmaksām.

Kalkulatori

Darba algas kalkulators

Swedbank Finanšu institūts sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādājis kalkulatoru, kas iedzīvotājiem ļauj aprēķināt darbaspēka nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu darba algu.

Bērna un vecāku pabalsta kalkulators

Pabalstu kalkulators palīdzēs jaunajiem un topošajiem vecākiem aprēķināt ar bērna gaidīšanu, piedzimšanu un audzināšanu saistītos valsts pabalstus.

Finanšu veselības ceļvedis

Swedbank Finanšu institūts izstrādājis ceļvedi ģimenes finanšu veselības novērtēšanai, kas palīdz vienkopus saskatīt veselīgās un pilnveidojamās jomas, kā arī dod ieteikumus finanšu situācijas uzlabojumiem.

Bezdarbnieka pabalsta kalkulators

Lai palīdzētu saplānot personīgo budžetu darba zaudēšanas gadījumā, esam izstrādājuši bezdarbnieka pabalsta kalkulatoru, kas veic aprēķinus par pabalsta apmēru.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?

Populārākie