Atpūta

Garšīgā Latvija – iesaka šefpavārs Ēriks Dreibants

Kuram no mums gan nepatīk gardi paēst, un nereti to nākas darīt ārpus mājas. Šefpavārs Ēriks iesaka 10 vietas Latvijā, kuras būtu vērts apmeklēt ikvienam gardēdim.

“Kafijas namiņš”, Rīga

Necilajā “Kafijas namiņā” uz Krišjāņa Barona un Brīvības ielas stūra atradīsiet gardākos virtuļus galvaspilsētā.

Eksperta vērtējums – izcili svaigi cepti virtuļi, labākā launaga vieta Rīgā.

“Jāņoga”, Cēsis

Cēsis kļuvušas par iecienītu mūzikas un mākslas cienītāju galamērķi, bet šeit nav aizmirsti arī gardēži.

Eksperta vērtējums − garšīgākā vieta Vidzemē. Kvalitāti garantē  šefpavārs un “Jāņogas” īpašnieks Jānis Sproģis, kuru virtuvē var sastapt gandrīz ik dienu.

“Aprika”, Rīga

Restorāns pretim Rīgas pilij, kurā saimnieko šefpavārs Ingmārs Ladiks. Īpaši iecienījuši ārzemju tūristi, kas vēlas nobaudīt autentisku un izsmalcinātu vietējo virtuvi.

Eksperta vērtējums − labākā izvēle vecpilsētā, ja vēlies nobaudīt mūsdienu Latvijas virtuvi no Latvijas saimniecību produktiem.

“Street pica”, Pārdaugava

Picērija Āgenskalnā, kurai, kā jau itāļiem pieņemts, nav konkrēta darba laika, tāpēc, pirms doties, vēlams noskaidrot, vai atvērts.

Eksperta vērtējums − garšīgākā pica Rīgā, malkas krāsnī cepta un gatavota no labākajiem Itālijas produktiem.

“Zaķīši”, Raiskums

Viesu māja pie Raiskuma ezera, kurā var gan noīrēt apartamentus, gan palutināt garšas kārpiņas restorānā.

Eksperta vērtējums − ir vērts aizbraukt uz Raiskumu, lai nobaudītu autentisku ķīniešu virtuvi, kuru gatavo paši ķīnieši.

“Armēņu virtuve”, Ulbroka

Privātmājas dārzā ierīkots mājas restorāns, kur atsevišķos namiņos jūs apkalpos mājas saimnieki.

Eksperta vērtējums − kam garšo šašliks, jābrauc uz Ulbroku.

“Locale”, Rīga

Gruzīnu virtuve otrajā stāvā piedāvā izbaudīt Kaukāza virtuves dažādību un garšu buķeti.

Eksperta slēdziens − garšīgākie hinkaļi, kādus esmu ēdis, Arī viss cits garšīgs.

“Trīs kūkas”, Augšlīgatne

Vēl viena vieta, kurai viegli pabraukt garām, ja nezini, kur tā atrodas, bet grūti, ja esi kaut reizi nobaudījis pašu ceptās kūkas un pīrādziņus. Vēlams ierasties ap 10 no rīta, kad viss svaigi cepts.

Eksperta vērtējums − svaigi cepti speķa pīrādziņi, kūkas un minipicas ir ļoti garšīgi. Parasti notiesāju vismaz sešus pīrādziņus.

“Restorāns 3”, Rīga

WHITE GUIDE BALTICS vērtējumā otrs labākais restorāns Latvijā, restorānā galveno vijoli spēlē šefpavārs Juris Dukaļskis.

Eksperta vērtējums − ja vēlies baudīt savvaļas ēdienu degustācijas karti piecās vai septiņās kārtās, tad šī ir labākā vieta.

“3 pavāru restorāns”, Rīga

Ēdienkarti veido viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes šefpavāriem Artūrs Trinkuns. Nākot uz restorānu, rezervējiet vietu pie atklātās virtuves letes, tad jums būs iespēja parunāties ar pavāriem un satikt pašu šefpavāru.

Eksperta vērtējums − restorāns ar atvērto virtuvi, atraktīvu apkalpošanu un izciliem ēdieniem.