11. jūl, 2024

Modus Asset Management piesaista 20 miljonu eiro finansējumu no Swedbank 57 MW saules elektrostaciju portfelim Latvijā

Viens no vadošajiem ieguldījumu fondu pārvaldības uzņēmumiem Modus Asset Management specializējas enerģētikas sektora transformācijā Baltijā un Centrāleiropā.

Viens no vadošajiem ieguldījumu fondu pārvaldības uzņēmumiem Modus Asset Management, kas specializējas enerģētikas sektora transformācijā Baltijā un Centrāleiropā, piesaista 20 miljonu eiro aizdevuma finansējumu no Swedbank 57 MW saules elektrostaciju būvniecībai Latvijā.

Swedbank ir piešķīrusi 20 miljonu eiro finansējumu uzņēmumiem, kurus kontrolē Modus Asset Management pārvaldītais slēgtais investīciju fonds "Clean Energy Investment Fund", kas paredzēts zinošiem ieguldītājiem. Iegūtie līdzekļi tiks novirzīti 57 MW saules elektrostaciju būvniecībai, ko veido 10 atsevišķi projekti visā Latvijā.

Paredzams, ka kopējais saules parku saražotās elektroenerģijas apjoms gadā būs 64 GWh. Pirmie šajā portfelī ietilpstošie parki sāks darboties jau šogad, bet pārējie tiks nodoti ekspluatācijā nākamā gada sākumā. Jaunuzbūvētajās saules elektrostacijās tiks izmantoti mūsdienīgi divpusēji saules paneļu moduļi gan ar vienas ass pozicionēšanas, gan fiksēta leņķa tehnoloģiju, lai palielinātu efektivitāti un enerģijas ieguvi.

povilas-peciulis_modus-asset-management.jpg

Modus Asset Management vadītājs Povilas Pečiulis: “Esam gandarīti turpināt sadarbību ar Swedbank un paplašināt to uz Latviju. Izbūvējamo saules elektrostaciju parku portfelis ir viens no lielākajiem Latvijā, un tas ļaus nodrošināt zaļo elektroenerģiju vairāk nekā 30 000 mājsaimniecību gadā. Portfeļa nodošana ekspluatācijā vēl vairāk paātrinās reģiona enerģētikas pāreju un stiprinās vietējo enerģijas ražošanu.”

jevgenijs-ivanovs_swedbank.jpg

Swedbank valdes loceklis un Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Jevgenijs Ivanovs: “Esam priecīgi sadarboties ar Modus Asset Management šajā nozīmīgajā notikumā, kas iezīmē veiksmīgas sadarbības sākumu Latvijā, kas balstīta uz savstarpēju uzticēšanos un konkurētspējīgiem nosacījumiem. Šis ieguldījums saules parku portfelī būtiski atbalstīs un veicinās mūsu valsts un daudzu mājsaimniecību pāreju uz enerģētisko neatkarību. Mūsu apņemšanās nodrošināt ilgtspējīgus enerģētikas risinājumus lieliski saskan ar Modus Asset Management darbību. Ieguldot atjaunojamās enerģijas ražošanā, mēs ne tikai veicinām videi draudzīgāku nākotni, bet arī nodrošinām uzticamus enerģijas avotus nākamajām paaudzēm. Ar prieku gaidām turpmāko sadarbību, kas veicinās inovācijas un pāreju uz ilgtspējīgiem risinājumiem, pierādot, ka ar uzticēšanos un sadarbību viss ir iespējams.”

Par Clean Energy Infrastructure Fund:

"Clean Energy Infrastructure Fund" ir ceturtais atjaunojamo energoresursu ieguldījumu fonds, ko 2023. gadā dibinājis Modus Asset Management. Fonds iegulda Baltijas valstīs, Polijā un citās Centrāleiropas valstīs. Tam ir visaugstākais ilgtspējas reitings starp “tumši zaļajiem” finanšu produktiem un tas ir vērsts uz ilgtermiņa ieguldījumiem. Fonds koncentrējas uz saules elektrostacijām, sauszemes vēja enerģiju un bateriju uzglabāšanas sistēmām. Fonda mērķapjoms ir 200 miljoni eiro, bet maksimālais apjoms – 350 miljoni eiro. Plānots, ka fonda portfeļa kopējā uzstādītā jauda sasniegs 600 MW.

Par Modus Asset Management:

Modus Asset Management ir licencēta un regulēta ieguldījumu fondu pārvaldes sabiedrība, kas koncentrējas uz atjaunojamās enerģijas nozari. Uzņēmums cenšas paātrināt pāreju uz tīru enerģiju valstīs, kurās tas darbojas, un investoriem radīt pievilcīgas ieguldījumu iespējas. Modus Asset Management pārvaldīto fondu ieguldījumu reģioni ir Polija, Baltijas valstis un atsevišķas Centrāleiropas valstis. Plašāka informācija: www.modusam.com.