19. jūn, 2023

Programmatūras izstrādes uzņēmums “Proof IT” ieguldīs vienu miljonu eiro uzņēmuma attīstībā un eksporta veicināšanā

Swedbank ir piešķīrusi 1 miljona eiro lielu finansējumu programmatūras izstrādes uzņēmumam “Proof IT” apgrozāmo līdzekļu palielināšanai, kas ļaus uzņēmumam ieguldīt tālākā attīstībā un veicināt eksportu.

Kā uzsver uzņēmuma valdes loceklis Uģis Spriņģis, “Iepriekšējos gados ieguldītais darbs komandas un risinājumu attīstībā šobrīd ļauj mums attīstīties vēl straujākiem soļiem. Redzam lieliskas iespējas mūsu kompetences un produktu pielietojumam ārpus esošā Baltijas valstu tirgus. Augstas pievienotās vērtības risinājumu eksports ir būtisks arī mūsu kā valsts attīstībai. Nākamajā uzņēmuma attīstības posmā plānojam fokusēties un ieguldīt ES klientiem paredzētu risinājumu nodrošināšanā”.

“Proof IT” ir programmatūras izstrādes uzņēmums, kas specializējas apdrošināšanas pārvaldības un individuāli pielāgotu risinājumu izstrādē. Šobrīd uzņēmums ierindojas starp labākajiem Baltijas IT uzņēmumiem, jo spēj nodrošināt virkni pārdomātu digitālo risinājumu, kuri sniedz nozīmīgu pievienoto vērtību saviem klientiem, valsts pārvaldei un Latvijas iedzīvotājiem. Uzņēmums turpina koncentrēties uz tehnoloģiju attīstību un klientu vajadzību apmierināšanu, lai nodrošinātu tālāku izaugsmi un gūtu lielākus sasniegumus.

Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums norāda, “Programmatūru izstrādes jomā ir augsta vērojama ļoti augsta konkurence, tomēr “Proof IT” veiksmīgi atraduši savu nišu, jau vairāk nekā 15 gadus nodrošinot kvalitatīvus risinājumus saviem klientiem, īpaši specializējoties uz risinājumiem apdrošināšanas nozares uzņēmumiem. Savas darbības laikā uzņēmums ir kļuvis par strauji augošu un efektīvu organizāciju, kuru mums ir gandarījums atbalstīt tālākos izaugsmes centienos, turklāt īstenojot arī valsts nozīmes projektus”.

Uzņēmuma “Proof IT” pamatdarbība ir programmatūru izstrāde, ieviešana un uzturēšana. Uzņēmums nozarē darbojas kopš 2004. gada, kad to dibināja divi programmatūras inženieri. Uzņēmums šobrīd nodarbina vairāk nekā 100 cilvēku un biroji izvietoti Latvijā un Lietuvā. Aizvadītajā finanšu gadā “Proof IT” strādāja ar 381,8 tūkstošiem eiro lielu peļņu un 5,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?