31. mai, 2024

Viens no lielākajiem Latvijas IT uzņēmumiem “TestDevLab” oficiāli atklāj atjaunoto biroja ēku Rīgas centrā

Latvijas IT uzņēmums “TestDevLab” oficiāli atklājis biroja telpas, kas atrodas pašā Rīgas centrā.

Tas ir vienīgais nams uz Vingrotāju ielas. Uzņēmums ēku iegādājās 2023. gadā par 3,75 miljoniem eiro, saņemot Swedbank aizdevumu investīcijām. Ēkas atjaunošanā uzņēmums ieguldīja vēl vairāk kā 500 000 eiro. Tagad telpas pielāgotas augstākajām drošības un konfidencialitātes prasībām, lai “TestDevLab” varētu turpināt apkalpot klientus visā pasaulē. 

Ideja par savu biroja ēku “TestDevLab” bija aktuāla divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, strauji auga darbinieku skaits, kas nu jau sasniedzis 500 cilvēkus. Birojā Rīgā gan strādā trešdaļa no kopējā darbinieku skaita. Otrais iemesls bija aizvien augošās klientu prasības pēc drošības un konfidencialitātes, kas jāievēro, testējot viņu produktus un pakalpojumus. Tāpēc telpas pārbūvētas tā, lai būtu viegli transformējamas un pielāgojamas dažādām vajadzībām,” stāsta uzņēmuma "TestDevLab" līdzīpašnieks Ervins Grīnfelds. 

Ēkas Rīgā, Vingrotāju ielā 1 pamatakmens tika ielikts 1881. gadā. Nams tika būvēts Rīgas Vingrotāju biedrības “Rigaer Turn Verein” vajadzībām. Pilsētas arhitekts Reinholds Šmēlings projektēja pompozu ēku itāļu renesanses stilā, kas apliecināja gan biedrības pašapziņu, gan sporta lomu pilsētas dzīvē. Pēc Otrā Pasaules kara ēka pārgāja sporta biedrības “Daugava” īpašumā. Namam uzbūvēja otro stāvu, un vingrotājiem pievienojās airētāji, paukotāji un basketbolisti. 2013. gadā ēka piedzīvoja pamatīgu remontu un tika atjaunota. Tai bija dažādi nomnieki, piemēram, reproduktīvās veselības klīnika, tāpēc ēkas 2. stāvā tika ierīkots pat operāciju bloks. 

"Jau sākotnēji apzinājāmies, ka nāksies veikt papildus investīcijas, lai ēku pielāgotu moderna IT uzņēmuma vajadzībām. Taču, zinājām arī to, ka vēlamies saglabāt gan vēsturisko auru, gan tos risinājumus, kuri šo ēku padara īpašu un neatkārtojamu. Mūsu kolēģi sadarbībā ar piesaistītajiem speciālistiem veiksmīgi spēja rast simbiozi starp jaunajām idejām un jau iepriekšējo īpašnieku realizēto. Rezultātā mums ir vēsturiski skaistā fasāde, visas oriģinālās kāpnes, kā arī saglabāta mājas galvenā tehniskā arhitektūra. Savukārt bijušajā operāciju blokā tagad ir izvietota projektu testēšanas laboratorija," papildina uzņēmuma līdzīpašnieks Andrejs Frišfelds.

Ēka ir pielāgota mūsdienu prasībām. Ir uzstādīta divfaktoru autentifikācija, kas ietver RFID karšu izmantošanu un pirkstu nospiedumu skenēšanu. Tas nozīmē, ka katrs darbinieks var piekļūt tikai tām telpām, kas nepieciešamas viņa darba pienākumu veikšanai. Attiecīgi augstākās drošības prasībām pielāgotajām telpām konfidencialitātes nodrošināšanas dēļ pieeja ir vien dažiem. 

Ir izveidotas arī innovatīvas testēšanas labratorijas video un audio kvalitātes vērtēšanai, kas ļauj turpināt sadarbību ar tādām pasaules vadošām kompānijām kā "Zoom", "Pinterest", "Microsoft" un dauzām citām.  

Ēku iegādes darījumu atbalstīja Swedbank: “Sava nekustamā īpašuma iegāde ir pareizs un vienlaicīgi drosmīgs solis. Tas dod ne tikai jaunas iespējas un stabilitāti, bet arī atbildību par veiktajām investīcijām. Uzņēmuma “TestDevLab” darbības nozare ietver sīvu konkurenci, tāpēc jaunas attīstības iespējas kopā ar lielākas stabilitātes meklējumiem ir nemitīgs process. Prieks redzēt, ka ar Latvijas kapitāla izcelsmi un aukstākas klases IT profesionāļiem vadībā, uzņēmums attīstās un spēj nodrošināt aukstas klases konkurētspējīgus pakalpojumus ne tikai lokāli, bet jebkur plašajā pasaulē,” saka Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums.

  • Par “TestDevLab”

SIA "TestDevLab" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas dibināts 2012. gadā.  Uzņēmums nodarbojas ar programmatūras testēšanas pakalpojumu sniegšanu un testēšanas produktu izstrādi. “TestDevLab” klienti ir gan jaunuzņēmumi, gan starptautiski milži kā "Zoom", “Microsoft”, “Pinterest”, “Orange”, “Telefonica”, u.c. Uzņēmuma testēto programmatūru lieto vairāk nekā 4,5 miljardi cilvēku visā pasaulē. “TestDevLab” strādā jau vairāk nekā 500 darbinieki no Latvijas un 17 citām pasaules valstīm. Uzņēmuma audītētais apgrozījums 2022. gadā bija 22,6 miljoni eiro. Tā struktūrvienības un biroji ir izveidoti katrā Latvijas lielākajā pilsētā – Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī. “TestDevLab” meitas uzņēmumi atrodas Igaunijā, Lietuvā, Ziemeļmaķedonijā, Spānijā un ASV.