Līderisma guru Robins Šarma iedvesmo miljonus

Swedbank iepazīstina ar līderisma guru Robinu Šarmu, kura bestsellers „Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari” spējis iedvesmot miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Līderis bez titula

Robins Šarma ir dzīves kvalitātes uzlabošanas un līderisma guru, kurš spējis iedvesmot miljoniem cilvēku visā pasaulē. Pasaules slavu viņš ieguva ar savu pirmo grāmatu „Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”, un viņa paša dzīvesstāsts ir ne mazāk iedvesmojošs.

Izsalkums pēc nezināmā

Jaunībā Robins nolēma, ka nākotni saistīs ar jurisprudenci. Lai arī viņš uzauga laimīgā ģimenē, tā nekad nedzīvoja pārticībā, tāpēc jurisprudence Robinam šķita lieliska iespēja izrauties un dzīvē kaut ko sasniegt. Tas viņam patiešām izdevās. Robins kļuva par tiesu advokātu, saņēma pienācīgu atalgojumu, ieguva statusu sabiedrībā. Tomēr, neskatoties uz to, iekšēji viņš jutās izsalcis pēc kaut kā pašam vēl nezināma.

Pārdefinēt mērķus

Nopietni pārdomājot savu dzīvi, Robins nonāca pie secinājuma, ka, tiecoties pēc perfektas dzīves, viņš ir pazaudējis pats sevi. Tāpēc Robins nolēma vēlreiz definēt, kas ir viņa dzīves mērķi, un sākt dzīvot no jauna. Šarma sāka apgūt līderisma prasmes un izprata, kādi ir veiksmes un patiesas laimes noslēpumi. Līdz ar paša transformēšanos Robinam radās vēlme savus atklājumus pastāstīt citiem.

Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari

Šarmas vēlme iedvesmot citus izvērtās par intriģējošu grāmatu „Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”. Šo grāmatas redaktori kļuva Robina māte, izdevums tika nodrukāts viņa dzimtās mazpilsētas kopētavā, bet pirmos eksemplārus no mašīnas bagāžnieka pārdeva tēvs. Robins pierunāja dažas grāmatnīcas atļaut viņam uzstāties ar lasījumiem. Uz vienu šādu pasākumu bija ieradies arī izdevniecības „HarperCollins” prezidents, un viņš uzreiz piedāvāja Robinam sadarbību.

Līderu iedvesmotājs

Kopš grāmatas izdošanas 1997.  gadā 50 valstīs ir pārdoti vairāk nekā trīs miljoni „Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari” eksemplāru. Šobrīd Robins ir sarakstījis jau vairāk nekā desmit iedvesmojošas grāmatas,no kurām līderismu un savu iekšējo spēju atklāšanu mācās arī pasaules varenākie uzņēmēji. Šarmas mācības, iedvesmojot savus darbiniekus, izmantojušas pasaules lielākās kompānijas, tai skaitā „Nike”, „FedEx”, „Microsoft”, „IBM”. Vairāki darbi („Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”, „Kurš raudās pēc tavas nāves?”, „Uzņēmuma vadīšanas gudrība”, „Līderis bez titula”) izdoti arī latviešu valodā.

Vairāk par Robinu Šarmu vari uzzināt viņa oficiālajā mājaslapā!

„Kad tevi iedvesmo kāds liels mērķis vai kāds neparasts projekts, visas tavas domas pēkšņi atraisās; tavs prāts vairs nepazīst robežu; tava apziņa paplašinās visos virzienos, un tu atrodies jaunā, lielā un brīnišķā pasaulē. Snaudošie spēki, spējas un talanti atdzīvojas, un tu atklāj, ka esi kļuvis daudz varenāks, nekā jebkad esi uzdrīkstējies pat sapņot.”

„Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari”

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?