Labākie no lētākajiem 2019. gada telefoniem

Skolas sākums ir laiks, kad liela daļa bērnu saņem ilgi kāroto mobilo tālruni. Kādu telefonu pirkt skolēnam?

Tie vecāki, kas rūpīgi skaita naudu maciņā, cenšas izvēlēties neliela budžeta telefonu, bet tikpat svarīgi ir izraudzīties tādu, kas iepriecinās bērnu un atbildīs viņa ikdienas vajadzībām. Lai saprastu, kuri ir labākie šobrīd pieejamie maza budžeta mobilie telefoni, ieklausījāmies pasaulē populāru un uzticamu apskatnieku no Techradar, Tom’s Guide, Tech Advisor u. c. sacītajā, izvēlējāmies no viņu ieteiktā Latvijā pieejamos un rezultātā ieguvām deviņus labākos 2019. gada modeļus, ko iespējams iegādāties Latvijā. Tie nav bērnu telefoni, bet piemēroti arī pieaugušajiem, kuriem nav svarīgi, lai kabatā būtu pats dārgākais, bet gan – lai tas būtu uzticams un lēts tālrunis. Secībai šajā gadījumā nav nozīmes, šis nav tops, bet gan saraksts, ko ieguvām jau pieminētajā veidā.

Xiaomi Redmi Note 7

Izceļas ar lielisku akumulatora kalpošanas laiku, labu ekrānu, pieklājīgu kameru un jaudīgu procesoru. Redmi Note 7 ir lielisks budžeta viedtālrunis. Ekrāns varēja būt mazliet spilgtāks, bet nevajadzīgu programmatūru – mazāk. Gribētos mazliet labāku kameru.

Cena no 141 eiro

Xiaomi Mi A2 Lite

Grūti atrast Android tālruni, kura cenas un spēju attiecība būtu labāka. Mi A2 Lite ir augstākās kvalitātes dizains ar teicamu displeju, divām aizmugurējām kamerām un pieklājīgu veiktspēju. Iespaidīgo 64 GB iekšējo atmiņu var papildināt ar microSD kartēm līdz pat 256 GB ietilpībai, nezaudējot dubultās SIM atbalstu. Lielisks budžeta pirkums.

Cena no 125 eiro

Honor 10 Lite

Honor 10 Lite var pietrūkt jaudas smagākām 3D spēlēm, bet tam ir solīda atmiņas krātuve, pieklājīga fotokamera, teicams dizains un lielisks ekrāns. Tiesa gan, attēlus tas pārāk uzspodrina, un tie zaudē dabiskumu. Skaņa noteikti varētu būt labāka.

Cena no 200 eiro

Huawei P Smart

Huawei P Smart var nepietikt jaudas smagai vairākuzdevumu un trīsdimensiju spēlei, bet tam ir liela atmiņas krātuve, pieņemama fotokamera, lielisks dizains un teicams ekrāns. Plastmasas korpuss gan varētu būt labākas kvalitātes, tas viegli saskrāpējas. Skaņa nav šī tālruņa stiprākā puse, un attēli cieš no pārmērīgas apstrādes.

Cena no 110 eiro

Nokia 5.1

Nokia 5.1 ir augstas kvalitātes metāla korpuss, biometriskā drošība un lielisks ekrāns, kas ir tikpat ass kā daudziem dārgā gala tālruņiem. Tālrunim ir pirkstu nospiedumu skeneris. Kameras veiktspēja varētu būt labāka, arī skaņa nav izcila, bet to visu atsver lieliskais dizains, kas ļauj jums justies kā dārga tālruņa īpašniekam.

Cena no 120 eiro

Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e piedāvā gandrīz visu, kas ir S10 un S10 Plus modeļiem, bet par zemāku cenu. Jūs iegūstat 5,8 collu ekrānu, tās pašas divas galvenās kameras un akumulatora darbības laiku visas dienas garumā, bet nāksies iztikt bez trešā objektīva, izliektās displeja malas un ekrāna pirkstu nospiedumu sensora. Saprotams, ka šī telefona cena, salīdzinot ar citiem budžeta tālruņiem, ir krietni augstāka, bet vienalga stipri zemāka, salīdzinot ar saviem lielajiem brāļiem.

Cena no 420 eiro

Samsung Galaxy A9

Samsung Galaxy A9 izceļas ar stikla aizmuguri un spilgtu dizainu, arī tā kvalitāte ir diezgan laba. Samsung izvēlējies aprīkot savu jaunāko Galaxy ģimenes locekli ar ļoti labu OLED ekrānu. Krāsu reprodukcijas un spilgtuma ziņā Galaxy A9 noteikti ir savas līgas virsotnē. Diemžēl to pašu nevar teikt par sistēmas veiktspēju – viedtālrunis ir nedaudz lēnīgs, lai gan to var uzlabot, atslēdzot lieko tālruņa iestatījumos.

Cena no 270 eiro

Nokia 7.1

Cenšoties atjaunot savas pozīcijas tirgū, Nokia startē vidējās klases budžeta tirgū, piedāvājot ierīces, kas patīkami pārsteidz, zinot cenu, par kādu tās iegādātas. Šim aparātam ir liels, spilgts LCD displejs un laba kamera. Tas nav paredzēts spēlīšu dzenāšanai, un baterijas laiks liek vēlēties labāku.

Cena no 300 eiro

Asus ZenFone 6

Izbīdāmā kamera nav tik ērta, kā gribētos, turklāt tai varētu būt niķis savainoties, bet tālruņa veiktspēja un akumulatora darbības laiks ir būtiski argumenti, lai izvēlētos tieši šo ierīci. Izcila jauda, lielisks ekrāns un patīkami ilgs akumulatora darbības laiks pretstatā ne īpaši glītajam dizainam un iespējamajām problēmām ar kameru.

Cena no 500 eiro

Daži padomi, kā izdevīgāk pirkt telefonu

  • Nepērciet no nepazīstamiem pārdevējiem, kas piedāvā lietotus tālruņus sludinājumos. Telefons var izrādīties zagts, tam var atklāties defekti, kuru remonts bez garantijas būs ļoti dārgs.
  • Ja iegādājaties telefonu ārzemju interneta veikalā, labāk izvēlieties tādu, kuram ir vietējā pārstāvniecība, citādi remonta gadījumā detaļas var nākties gaidīt ilgāk, nekā gribētos.
  • Izvērtējiet sava mobilā operatora piedāvājumu konkrētajam tālrunim, salīdziniet to ar citu pārdevēju piedāvājumu. Iespējams, atradīsiet lētāku!
  • Skatieties uz cenu, nevis 0% piedāvājumiem. Nereti bezprocentu nomaksa var izrādīties dārgāka.
  • Ja tālruni pērkat ar maksājumu karti, pārbaudiet, vai kāda no jūsu kartēm nepiedāvā apdrošināšanu bez papildu maksas.
  • Ja iegādāsieties tālruni uz nomaksu, aplūkojiet izmaksas Swedbank patēriņa kredītu kalkulatorā.
Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?