11. jūl, 2023

Nekustamo īpašumu attīstītājs “AFI Investments” piesaista no Swedbank 8,9 miljonus eiro

Nekustamo īpašumu attīstītājs “AFI Investments” piesaistījis no Swedbank 8,9 miljonus eiro, kas atbilst Swedbank ilgtspējīga aizdevuma kritērijiem, daudzīvokļu ēku kompleksa celtniecībai Rīgā, Pļavniekos. Projektam ar nosaukumu “Trebū HOME” tiks īstenota trešā apbūves kārta, kas ietver 3 dzīvojamās ēkas, nodrošinot Rīgas iedzīvotājus ar vairāk nekā 150 jauniem dzīvokļiem.

“AFI Investments” valdes locekle Ilona Striga pauž: “Esam gandarīti, ka spējam radīt zaļu, sakoptu un mūsdienu pilsētnieku prasībām atbilstošu vidi Pļavnieku mikrorajonā. Lepojamies, ka dzīvokļi Trebū HOME mājās ir nemainīgi pieprasīti un to kvalitāte ir augstu novērtēta. Pateicamies gan Swedbank, gan visiem pērējiem partneriem par produktīvu sadarbību projekta īstenošanā.”

Projekta “Trebū HOME” kopējā apbūves platība pārsniedz 145 tūkstošus kvadrātmetru un tajā kopumā tiks izbūvēti vairāk nekā 1400 dzīvokļi, attīstot vienu no vērienīgākajiem dzīvojamo namu kompleksiem Rīgā. Projekta būvniecības procesā izmantoti moderni tehniskie risinājumi, bet materiālu izvēlē īpaši izvērtēta arī energoefektivitāte, lai iedzīvotājiem nodrošinātu minimālu resursu patēriņu un ērtu dzīvošanu siltos mājokļos. Bez tam plānots attīstīt arī apkārtējo vidi - 10 hektāru plašā teritorijā paredzētas izgaismotas un labiekārtotas pastaigu takas, atpūtas soliņi un bērnu rotaļlaukumi.

Kā norāda Swedbank Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītāja Olga Kotova: “”AFI Investments” projektus ērtākai un mūsdienīgākai rīdzinieku dzīvei palīdzam īstenot jau vairākus gadus. Mūsu ilggadējā sadarbībā esam pārliecinājušies, ka uzņēmums īsteno projektus mūsdienīgu cilvēku prasībām, ar lielu atbildību pret klientu vajadzībām. Projekts “Trebū HOME” izceļas ar ļoti plašu labiekārtotu ‘zaļo’ zonu, kas jaunajiem iemītniekiem sniegs iespēju rast mieru un atgūt enerģiju steidzīgajā ikdienā lielpilsētā.”

Uzņēmums “AFI Investments” izveidots projekta “Trebū HOME” īstenošanai un pārstāv “AFI Group”. Grupas uzņēmumi darbojas Čehijā, Polijā, Rumānijā, Serbijā, Bulgārijā un Latvijā, attīstot biznesa parkus un biroju kompleksus, iepirkšanās centrus un mazumtirdzniecības īpašumus, kā arī dzīvojamās un jaukta tipa apbūves. Grupas uzņēmums “AFI Europe” līdz šim īstenojis arī 5 dzīvojamo ēku kompleksu “Metropolia" Imantā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?