Uzņēmuma ziedojums – parūpējies nevis nopērc!

Šogad aicinām pārvērst dāvināšanas prieku jūsu uzņēmumā par jaunu iespēju kādam grūtībās nonākušajam.

Līdzās veltēm un pārsteigumiem, ko tradicionāli gatavojat uzņēmuma klientiem, partneriem un darbiniekiem, šogad aicinām izbaudīt to dāvināšanas prieka sajūtu, ko sniedz ziedojums kādam labam mērķim. Latvijā ir neskaitāmas organizācijas un sociālie uzņēmumi, kam ar savu ziedojumu varat palīdzēt darīt labus darbus, lai grūtībās nonākušie ne tikai noticētu Ziemassvētku brīnumam, bet to arī piedzīvotu. Esam apkopojuši dažādas ziedošanas iespējas, kas šajos svētkos varētu kļūt par jūsu uzņēmuma brīnumu radīšanas galamērķi.

Atbalsts mazajiem drosminiekiem

Nereti visdrosmīgākie mūsu vidū ir vismazākie - gan tie, kas pasteigušies un priekšlaikus satikuši savus vecākus, gan tie, kam jau no dzīves pirmajām dienām jāizcīna vikingu cienīgas cīņas par savu veselību un dzīvību, gan tie, kuru bērnības bezrūpību pārsteidz nejaukas slimības. Un droši vien gan bērni, gan viņu vecāki, gan nereti arī mediķi, gaida kādu supervaroni, kas varētu palīdzēt šīs grūtās cīņas uzvarēt.

Uzņēmēju superspēja ir sniegt atbalstu un iedvesmot to darīt arī pārējiem. Atbalsts dažādām organizācijām, kas rūpējas par ģimenēm, kurās ik diena ir liela dzīvošanas uzvara, varētu būt lieliska ideja šī gada labo darbu sarakstā. Piemēram, biedrība priekšlaikus dzimušo bērnu vecākiem “Esmu Klāt”, Bērnu slimnīcas fonds vai izvēloties palīdzēt kādam bērniņam platformā ziedot.lv.

Mūsu nākotnes garants – izglītoti jaunieši

Jo plašāk durvis ver pasaule, jo lielāka iespēja, ka Latviju piepildīs jauni, drosmīgi un mērķtiecīgi profesionāļi. Mūsu intelektuālais kapitāls ir milzīgs, ja vien tas rod jēgpilnu atbalstu. Teju katrā augstskolā ir kāds fonds, kas atbalsta studēt gribošos jauniešus, kas priecāsies par ziedojumu fonda papildināšanu.

Ziedojot naudu šiem fondiem, uzņēmēju rokās ir iespēja palīdzēt sagatavot jaunu un izglītotu nākamo paaudzi. Tā ienesīs pārmaiņas darba tirgū un veicinās iespēju iegūt uzņēmējdarbības videi draudzīgāku izglītību. Te ir instruments, kā iegūt sev vērtīgus un lojālus darbiniekus.  Bet tā ir arī ilgtspējīga domāšana, kas vērsta uz mūsu kopīgās nākotnes attīstību un galu galā arī labklājīgas sabiedrības veidošanos.

Ja rodas sajūta, ka atbalsts studentiem būtu tā pietura, kuru gribas izpētīt vairāk, iepazīstieties ar Latvijas lielāko augstskolu studentu atbalsta fondiem:

Iedrošināt un būt par iedvesmu

Vēl viens ziedošanas mērķis ir atbalsts jaunajiem uzņēmējiem un studentu idejām. Bieži vien augstskolu laboratorijās vai forumos gaisā virmo brīnišķīgas idejas, kuras uzņēmējiem varētu sniegt risinājumus kādai sen sasāpējušai problēmai. Ne vienmēr lielisko ideju realizācijai ir pieejamas nepieciešamās investīcijas tās īstenošanai. Atbalstot jaunos uzņēmējus, no vienas puses sniedzat resursus un pieredzi, bet no otras – iegūstat inovatīvu skatījumu un risinājumus.

Atbalstot jaunos uzņēmējus, esošie nozares pārstāvji veicina arī kopienas attīstību, kas savukārt spēcina Latvijas izaugsmi un arī sabiedrības dzīves kvalitāti. Īsto atbalsta saņēmēju palīdzēs atrast Latvijas jaunuzņēmumu asociācija “Startin.LV” vai bezpeļņas jaunatnes organizācija “Young Folks LV”.

Iekļaujošas sabiedrības veicināšana

Latvijā ir ļoti spēcīgas cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem pārstāvošas organizācijas. Viņu balsis kļūst aizvien skaļākas un nozīmīgākas un tā rezultātā – sabiedrība daudz vairāk pieņem citādo. Taču pats svarīgākais, ka mēs sākam novērtēt šo cilvēku ieguldījumu sabiedrības labā, drosmi par sevi pastāvēt un atbalstām, lai arī cilvēki ar invaliditāti un viņu ģimenes locekļi var izbaudīt pilnvērtīgu dzīvi.

Visvērtīgākie ziedojumi ir tie, kas ļauj mums visiem iegūt neatkarību – vai tā būtu kustību, intelektuālā vai sensorā spēja. Uzņēmēju iesaiste iespējama visplašākajā spektrā, piemēram, atbalstot biedrību, kas gatavo sveces, lai uzceltu paši savu māju (Biedrība “Latvijas kustība par neatkarīgu dzīvi") vai Biedrībai “Nepaliec viens”, kas rūpējas par pilngadīgiem cilvēkiem ar autiskā spektra traucējumiem. Tāpat variet palīdzēt radīt Ziemassvētku brīnumu mūsu tagadnes pamatlicējiem – senioriem – atbalstot biedrību, kas rūpējas par cilvēkiem ar demenci vai  biedrību, kas palīdz piepildīt cilvēku pašas pēdējās vēlēšanās.

Atbalsts ķepaiņiem

Šajā gaismas gaidīšanas laikā atbalsts nepieciešams arī tiem, kas ir vieni tieši cilvēku bezatbildīgas rīcības dēļ – dzīvnieki. Mūsu lielākais spēks ir kopība, jo atbalstošā vidē var paveikt lielus darbus. Varbūt tieši šis ir laiks, kad kopā ar kolēģiem varat palīdzēt tiem, kas rūpējas par novārtā pamestiem mājdzīvniekiem? Kopīgi pavadīts laiks svaigā gaisā, uzkopšanas darbi – sava visvērtīgākā resursa – laika – ziedošana otram.

Dzīvnieku patversmes ir teju katrā Latvijas pilsētā, tāpēc mēs mudinām sameklēt sev vistuvāko un iedvesmot savus kolēģus, ģimeni un kopienu darboties kopā, tā var atklāt daudz iedvesmojoša.

Neatkarīgi no pieturas, ejot pa šī gada gaismas ceļu, citam dotais daudzkārt atgriezīsies. Ir brīnišķīgi piedzīvot brīnumus, bet vēl lieliskāk ir kļūt par brīnumdari kādam, tāpēc šogad pamēģiniet dāvāt pašu dārgāko – savas rūpes un laiku!

 Lai top!

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?