8 idejas Latvijā radītām Ziemassvētku dāvanām darbiniekiem, klientiem un sadarbības partneriem

Uzņēmumi meklē aizvien jaunus veidus, kā iepriecināt darbiniekus, sadarbības partnerus un klientus, vienlaikus parādot sava uzņēmuma vērtības un rūpes par sabiedrību, tāpēc strauji mainās arī korporatīvo dāvanu tendences. Esam apkopojuši idejas radošām korporatīvajām dāvanām, ko varat īstenot, sadarbojoties ar Latvijas uzņēmumiem, māksliniekiem un labdarības organizācijām.

Ziedojums - dāvināšanas prieks arī saņēmējam

Dāvana, kurā ietverts arī dāvināšanas prieks, saņēmējam rada dubultu gandarījumu un izceļ jūsu uzņēmumu kā sociāli atbildīgu partneri. Latvijā ir neskaitāmas organizācijas un sociālie uzņēmumi, kas parūpējušies, lai svētkos iegādātā dāvana būtu jēgpilna un ar nozīmi ilgtermiņā. Varam ziedot labdarības organizācijām, apsveikumā norādot organizāciju un mērķi, kam tika novirzīts šī gada Ziemassvētku dāvanu budžets (piemēram, Bērnu slimnīcas fonds, SOS bērnu ciemati, Draugu stipendija, Dod Pieci 2022), vai arī iegādāties dāvanu, kur daļa no ienākumiem tiek novirzīti labdarībai, kādas sociāli mazāk aizsargātas grupas atbalstam vai jauno profesionāļu izaugsmei.

Piemēram, sociālie uzņēmumi “Visi var” un BlindArt piedāvā iegādāties plašu klāstu preču, ko darinājuši cilvēki ar invaliditāti. Iegādājoties Latvijas Mākslas Akadēmijas Grafiķu kalendāru, jūs ziedojat  LMA Grafikas katedras labiekārtošanai, taču, ja vēlaties dot bērniem ar īpašām vajadzībām iespēju parādīt savus talantus sev un citiem un veicināt viņu integrēšanos sabiedrībā, iegādājaties digitālās apsveikuma kartītes no nodibinājuma “Fonds Nāc līdzās!”. Savukārt, iegādājoties sveces no “Sveču darbnīcas”, dosiet iespēju jauniešiem ar ļoti smagiem attīstības traucējumiem, ne tikai būt dienas aprūpes centra pakalpojuma saņēmējiem, bet vienlaikus būt arī cilvēkiem, kuri spēj dot savu ieguldījumu sabiedrībai.

Joprojām aktuāls atbalsts ir Ukrainas karā cietušajiem, tāpēc ziedojums Latvijā dzīvojošajām Ukrainas ģimenēm vai novirzīts finansējums Ukrainas atbalstam noteikti tiks novērtēts.

Dāvana kopā ar Latvijas mākslinieku

Sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem, varat izveidot īpaši jūsu uzņēmumam radītu apsveikuma kartīti, ko drukāt sev tīkamākajā formātā vai izsūtīt elektroniski. Sadarboties varat gan ar Latvijā labi zināmiem māksliniekiem vai mākslas studentiem un grafiti jomas pārstāvjiem, gan aktieriem audio un video apsveikumu sagatavošanai. Piedāvājumā atradīsiet arī gatavus mākslinieku darbus, ko pasniegt līdz ar jūsu sarūpēto apsveikumu, piemēram, trauku kolekciju ar Elitas Patmalnieces gleznojumiem, Laimas Grigones porcelāna traukus vai pierakstu klades ar Kristīnes Luīzes Avotiņas meistardarbiem uz vāka.

“Zaļā” dāvana nākotnei

Rūpes par vidi un mūsu kopīgo nākotni varat pārvērst arī ilgtspējīgā un pārdomātā dāvanā. Sākot no otrreiz pārstrādāta auduma maisiņa ar jūsu uzņēmuma logo, zīmuļa, kam dzēšgumijas vietā ir koka sēklas (Zīmulis no koka) līdz pat Latvijā ražotiem produktiem, kurus iegādājoties atbalstiet vietējos uzņēmējus, videi draudzīgas biznesa idejas, bez-atlikumu ražošanas procesu un veselīgu dzīvesveidu (Theodors Bees, Recepšu kolekcionārs, Amatnieku tirgus, Siguldas tirgus, ekodavana.lv). Šeit noteikti varat atrast arī veselīgu saldumu ražotājus, kuri savas produkcijas ražošanā izmanto Latvijā bioloģiski audzētus produktus un videi draudzīgu iepakojumu.

Rūpēs par labsajūtu

Jūsu rūpes par darbinieku, klientu un sadarbības partneru labsajūtu novērtēs ik viens. Varat izveidot sava uzņēmuma komplektu miega rituālam, relaksācijai, mazai atpūtas pauzei darba dienā vai iegādāties jau gatavus dāvanu komplektus un procedūras - masāžas, Latvijā radītu kosmētiku, SPA rituālus vai abonementu kādā atpūtas vietā. Vērtīga dāvana jūsu darbinieku ilgtermiņa labsajūtai būs arī CO2 gaisa kvalitātes mērītājs, ko dāvanas saņēmējs var novietot savā birojā vai mājas ofisā un rūpēties par veselīgu vidi darba telpā.

Personalizēta mūzika svētkos

Sadarbībā ar Latvijā zināmu mūziķi, dīdžeju vai mūzikas aprakstnieku, izveidojiet sava uzņēmuma mūzikas atskaņošanas sarakstu vairāku stundu garumā, ko atskaņot kādā no mūzikas straumēšanas platformām. To kā dāvanu varat pasniegt ik vienam svētku sajūtas radīšanai vai iedvesmojošai ikdienai visa gada garumā.

Kopīgs piedzīvojums komandai

Svētki nebūtu iespējami bez kopīgiem mirkļiem un komandas saliedēšanas pasākumiem. Šo kā dāvanu varat pasniegt ne tikai saviem darbiniekiem, bet sniegt jaunus piedzīvojumus un radošas idejas arī saviem sadarbības partneriem un klientiem. Piemēram “Andrito Kafijas Grauzdētava” organizē kafijas meistarklases uzņēmumiem, “Andžeja Grauda Bungu skola” palīdzēs saliedēt komandu, mācot vienam otrā ieklausīties un saspēlēties, savukārt biedrība "Piedzīvojuma Gars” uzņēmumiem piedāvā neaizmirstamus piedzīvojumu pasākumus brīvā dabā komandas saliedēšanai un stiprināšanai.

Piedāvājumā ir arī dažādas izlaušanās istabas, kas aizraujošos uzdevumos palīdzēs saliedēt komandu un radīs neaizmirstamas atmiņas. Vairāki Latvijas uzņēmumi piedāvā izstrādāt arī īpaši jums radītu pastaigu maršrutu, iekļaujot dažādus jautājumus un uzdevumus par jūsu uzņēmumam aktuālu tēmu (Cilpo.lv).

Lasāmviela ziemas vakariem

Tumšie ziemas vakari tā vien aicina smelties jaunas zināšanas un emocijas grāmatās. Ja pat dāvanas saņēmējs nebūs iecienījis lasīšanu, mūsdienu tehnoloģijas sniedz iespēju ar savām vērtībām literatūras formātā dalīties katram ērtākajā veidā - digitālās grāmatas, audio grāmatas, foto apskati utml. Arī žurnālu abonements var būt lielisks prieka mirklis, kad par sevi atgādināt pat vairākas reizes gadā.   

Kultūras pasākumi svētku noskaņai

Šogad varam bez liekiem satraukumiem baudīt Latvijas kultūras dzīves krāšņo piedāvājumu. Varat iegādāties biļetes visiem vienā datumā uz kopīgu izrādi, koncertu vai uzvedumu vai sniegt iespēju katram pašam izvēlēties sev tīkamāko kultūras notikumu individuālam apmeklējumam. Teju katra kultūras vieta šobrīd piedāvā iegādāties dāvanu kartes dažādām gaumēm un budžetam, tāpēc atliek vien izvēlēties pasākuma formātu un norises vietu.

Korporatīvā dāvana var būt lielisks veids kā pateikties par līdzšinējo sadarbību, sniegt novērtējumu darbiniekiem un veidot ilgtermiņa attiecības ar jūsu klientiem, tāpēc jo rūpīgāk izvērtēsiet dāvanas saņēmēja intereses un vajadzības, kā arī tās nozīmi un vēstījumu no jūsu uzņēmuma, jo augstāk jūsu pūles novērtēs arī dāvanas saņēmējs.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?