Podkāstā Mājokļu sarunas: ALTUM atbalsts mājokļa iegādei - kas jāzina īpašumu pircējiem?

Šoreiz kopā ar ALTUM mājokļu garantiju vadītāju Janu Loginu detalizētāk pārrunāsim garantiju programmu jaunumus un to, kā praktiski notiek atbalsta saņemšana.

Nu jau vairāku gadu garumā lielai daļai mājokļu pircēju liels atbalsts ir finanšu un attīstības institūcijas ALTUM izsniegtās garantijas, kas ļauj ne tikai ievērojami samazināt pirmās iemaksas nepieciešamību, bet sniedz arī citas priekšrocības. Un nupat jauna atbalsta programma izveidota arī Nacionālo Bruņoto spēku karavīriem.

  • Kādas programmas ir pieejamas un kāds ir kopējais pieprasījums pēc atbalsta mājokļa iegādē?
  • Kas var pieteikties jaunizveidotajai karavīru programmai un kādu palīdzības apmēru tā paredz?
  • Kā notiek garantijas izsniegšana? Kas nekustamā īpašuma pircējam ir praktiski jādara?
  •  Ja iepriekš ir izmantota jau cita Altum garantija mājokļa iegādei, vai tas nozīmē, ka šai programmai pieteikties vairs nevar?
  • Kas jāzina par programmu "Balsts", kas paradzēta daudzbērnu ģimenēm?
  • Pie kā vēl tiek strādāts, lai atvieglotu iedzīvotājiem mājokļu iegādes procesu?

Klausies sarunu un saņem atbildes uz šiem un citiem jautājumiem Spotify vai Youtube!

Ņemot vērā, ka mājokļa iegāde ir viens no lielākajiem cilvēka dzīves pirkumiem, Swedbank Mājokļu sarunu podkāsta epizodēs meklēsim atbildes uz jautājumiem, kas interesē ne tikai potenciālos mājokļu pircējus, bet arī tos, kuriem tāds jau ir īpašumā – sākot no iespējām, kur un ko pirkt, līdz pat praktiskiem padomiem, kā uzlabot esošos dzīves apstākļus tagadējā mājoklī. Aktuālos mājokļu jautājumus kopā ar dažādu nozaru ekspertiem podkāstā apspriedīs Swedbank Hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Normunds Dūcis.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?