20. feb, 2024

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālajā finālā sacentīsies pieci Latvijas uzņēmumi

Noslēdzoties pieteikumu iesniegšanas termiņam dalībai Pasaules Uzņēmējdarbības kausā, žūrija izvirzījusi piecus perspektīvākos uzņēmumus Latvijas nacionālajam finālam.

Noslēdzoties pieteikumu iesniegšanas termiņam dalībai Pasaules Uzņēmējdarbības kausā (EWC – Entrepreneurship World Cup), žūrija izvirzījusi piecus perspektīvākos uzņēmumus Latvijas nacionālajam finālam, kad uzņēmēji prezentēs savas biznesa idejas žūrijas pārstāvjiem. Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs tālāk sacentīsies par iespēju būt starp TOP 100 pasaules uzņēmējiem par ceļazīmi uz globālo finālu Rijādā, Saūda Arābijā un balvu fondu 1 miljons ASV dolāru apmērā, kā arī papildu investīciju iespējām un atbalstu globālai izaugsmei.

Latvijas fināla video ieraksts šeit>> 

Uzņēmumi, kas savu dalību pieteica Pasaules Uzņēmējdarbības kausā, šogad pārstāv dažādas uzņēmējdarbības jomas – sākot ar pārtikas ražošanu, līdz pat mobilitātes risinājumiem, finanšu pakalpojumiem un inovācijām vides aizsardzībā. Starp saņemtajiem pieteikumiem vairāki bijuši arī sociālie uzņēmumi, īpašu uzsvaru liekot uz tehnoloģiju risinājumiem medicīnas nozarē.

Iesniegtos pieteikumus rūpīgi izvērtēja žūrijas pārstāvji no Swedbank, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas “Startin.LV”, katru uzņēmumu vērtējot pēc četriem kritērijiem - produkts, tā potenciāls, biznesa modeļa paredzamība un komanda.

"Latvijā aizvien biežāk varam lepoties ar konkurētspējīgiem uzņēmumiem, kuru unikālās idejas ne tikai attīsta mūsu biznesa vidi, bet arī piedāvā inovatīvus risinājumus globālām problēmām un nostiprina mūsu pozīcijas starptautiskajā arēnā. Arī šogad Latvijas nacionālajā finālā redzam aizrautīgus uzņēmējus, kuru biznesa idejas var sasniegt vēl nebijušas virsotnes, un Pasaules uzņēmējdarbības kauss ir lieliska platforma, kur uzņēmumi var parādīt savu potenciālu un gūtu atpazīstamību pasaulē. Lai efektīvi sagatavotos nacionālajam finālam, visiem finālistiem nodrošinām bezmaksas ‘lifta runas’ apmācības un vērtīgus padomus savas biznesa idejas prezentācijai, kas ir būtisks solis, lai viņu idejas varētu aizsniegties līdz potenciālajiem investoriem un partneriem visā pasaulē gan šī konkursa ietvaros, gan arī pēc tā," saka Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Valdes loceklis un Uzņēmumu pārvaldes vadītājs.

Pieci Latvijas uzņēmumi, kuri sacentīsies Latvijas nacionālajā finālā

 

  • Spirulina Nord - vienīgais uzņēmums Ziemeļeiropā, kas audzē augstākās kvalitātes spirulīnu ziemeļu klimatā un veido no tās unikālus produktus. Uzņēmuma darbības pamatā ir divu Latvijas zinātnieču izstrādāta unikāla šīs tropiskās mikroaļģes audzēšanas tehnoloģija.
  • BirgerMind - uzņēmums tika izveidots ar mērķi palīdzēt pacientiem ar amiotrofisko laterālo sklerozi (ALS) un motoro neironu slimību (MND) atgūt spēju neatkarīgi sazināties, izmantojot elastīgu galvassegu ar iebūvētiem sensoriem, kas ļauj lasīt smadzeņu aktivitāti.
  • PurOceans - uzņēmums piedāvā risinājumu jūru, upju un ezeru grunts saudzīgai attīrīšanai no naftas nogulsnēm, mikroplastmasas, ķīmiskajām vielām un cita veida piesārņojuma.
  • Medon - digitālā klīnika, kas nodrošina piekļuvi Eiropas ārstiem visā pasaulē, piedāvājot attālinātas ārstu un speciālistu konsultācijas tiešsaistē.
  • PrintyMed - unikāla biomateriāla mākslīgā zirnekļa zīda ražotāji medicīnas vajadzībām, tai skaitā no mākslīgā zirnekļa zīda izstrādājot mākslīgo orgānu ražošanas tehnoloģiju un pārdodot licences medicīnas tehnoloģiju uzņēmumiem.
  • Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu
    Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurship Network pārstāvi Latvijā, kas paver arī unikālas tiesības jau trešo reizi organizēt Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup, EWC) finālu Latvijā. Kopš 2019. gada Pasaules Uzņēmējdarbības kauss (EWC) ir kļuvis par vienu no lielākajiem un daudzveidīgākajiem šāda veida jaunuzņēmumu konkursiem un atbalsta programmām, kurā piedalās vairāk nekā 370 000 uzņēmēju no vairāk nekā 200 valstīm, vienlaikus piedāvājot uzvarētājiem iespaidīgu balvu fondu.
Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?