9. mai, 2019

Vairāk nekā 100 uzņēmumi pieteikušies Uzņēmēju pieredzes dienām

Vairāk nekā 100 dažādu uzņēmumu pieteikuši savu dalību Uzņēmēju pieredzes dienām, kas šogad norisināsies no 20. līdz 24. maijam.

Šogad uzņēmēji piedāvā gan ekskursijas savās ražotnēs vai telpās, gan gatavi dalīties zināšanās par konkrētām tēmām, piemēram, eksports, inovācijas biznesa efektivitātei, jaunu produktu attīstīšana, mazu uzņēmumu vadība, datu noplūde un reputācijas riski, uzņēmuma dzīves cikli, tirgus izpēte, interešu pārstāvības nozīme regulētās nozarēs u.c.

Uzņēmēju pieredzes dienas tiek rīkotas jau otro reizi, un to mērķis ir pulcēt kopā uzņēmējus no visas Latvijas, lai savstarpēji dalītos pieredzē un uzkrātajās zināšanās. Uzņēmēju pieredzes dienu digitālo pieteikšanās platformu nodrošina Swedbank sadarbībā ar iniciatīvas partneriem — Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM.

Ieva Vīgante, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja: “Esam patiesi gandarīti par Latvijas uzņēmumu aktīvo iesaisti šajā iniciatīvā. Arvien pieaugošais pieteikumu skaits Uzņēmēju pieredzes dienās liecina, ka savstarpēja dalīšanās pieredzē uzņēmējiem ir svarīga. Mēs ticam, ka dalība šajā iniciatīvā uzņēmējiem ļaus rast jaunas idejas un iedvesmu, kā arī gūt noderīgus padomus savam biznesam.” 

Pieredzes devēju vidū ir gan lieli, vidēji, gan mazi uzņēmumi no Rīgas un reģioniem, piemēram, “Sakret Holdings“, “Bite Latvija”, “Balticovo”, “Olainfarm”, “Nasdaq Riga”, “Maxima Latvija”, “Mobilly”, “Lursoft”, “Teikums”, “Grizzly Riga”, “Workland Latvia”, “Salaspils Siltums”, zvērinātu advokātu birojs “Vilgerts”, Imanta Ziedoņa fonds "Viegli", “FN-Serviss”, “Cobra Logistics”, “ASEIM”, “Arfeja”, un daudzi citi. Sarakstu ar uzņēmumiem – pieredzes devējiem iespējams apskatīt, kā arī pieteikties to apmeklēšanā, lai kopīgi dalītos pieredzē un gūtu jaunas atziņas: šeit.

BITES vadītājs Kaspars Buls: “Lai arī teorija ir laba lieta, praktiskajai pieredzei mūsdienās ir daudz lielāka vērtība, par ko esam pārliecinājušies arī praksē. Tieši pateicoties kvalitatīvai pieredzes apmaiņai, BITĒ ir dzimušas vairākas patiešām veiksmīgas biznesa idejas, kas ir veicinājušas uzņēmuma izaugsmi un ļāvušas mums kļūt par vadošo IKT uzņēmumu Latvijā."

"Tāpēc mēs esam ne vien atvērti jaunām, veiksmīgas pieredzes stāstos balstītām idejām, bet arī labprāt tajās dalāmies ar citiem. Uzņēmēju pieredzes dienas ir ļoti laba platforma uzņēmēju savstarpējās sadarbības, kā arī Latvijas biznesa vides izaugsmes veicināšanai.”

Toms Auškāps, “Balticovo” valdes loceklis, komunikācijas un biznesa attīstības direktors: “Lielākais olu ražošanas uzņēmums Ziemeļeiropā “Balticovo” Uzņēmēju pieredzes dienās piedalās pirmo reizi. Šajā iniciatīvā saskatām iespēju veidot jaunus kontaktus, dalīties ar mūsu vairāk nekā 40 gadu laikā gūto pieredzi un ieklausīties citu uzņēmēju pieredzes stāstos."

"“Balticovo” ar prieku uzņems pie sevis ciemos uzņēmējus, tostarp, zemniekus, lauksaimniekus un citu nozaru pārstāvjus.”

Uzņēmējus aicinām reģistrēt dalību Uzņēmēju pieredzes dienās šeit

Pērn, no 2018. gada 16. līdz 21. aprīlim, pirmo reizi Latvijā notika Swedbank iniciētās Uzņēmēju pieredzes dienas, kurās piedalījās vairāk nekā 70 dažādu nozaru uzņēmumi visā Latvijā.