15min ar Swedbank Private Banking |106| 31.05.2024.

Piedāvājam Jums iespēju katru piektdienu noklausīties Swedbank Private Banking podkāsta epizodes, kurās diskutējam par aktuālākajām tēmām ieguldījumu jomā un apspriežam karstākos jaunumus finanšu tirgos.

Šoreiz Swedbank Private Banking vadītāja Astra Šepa ar Privātbaņķieru komandas vadītāju Anastasiju Andrejevu apspriež tik svarīgo un aktuālo aizsardzības jomu. Kā ģeopolitiski saasinājumi ietekmē finanšu tirgus un kas ir lielākie biržā listētie šīs jomas spēlētāji?

Pēdējo gadu laikā pasaules ekonomika izrādījusies pārsteidzoši noturīga, jo par spīti saasinājumiem ASV ekonomika piedzīvojusi spēcīgu izaugsmi, arī Vācija izturējusi pāreju no Krievijas gāzes uz citiem avotiem, karš Tuvajos Austrumos nav radījis naftas cenu šoku un arī pasaules piegāžu ķēdes bijušas tīri izturīgas.


Taču ģeopolitiski konflikti viennozīmīgi, vismaz īslaicīgi, rada lielu ietekmi uz finanšu tirgiem – nenoteiktība tiem nepatīk. Kara draudi vai konfliktu saasinājumi var izraisīt investoru satraukumu, bet ilgtermiņā finanšu tirgi izrādījušies pārsteidzoši noturīgi.

Seko mūsu podkāstam SpotifyApple podcastsGoogle podcasts vai Podbean, lai nepalaistu garām jaunākās epizodes!