Darba un dzīves līdzsvars - Swedbank podkāsts Tērējam Gudri

"Tērējam Gudri" ir Swedbank podkāsts. Tajā apskatām svarīgas tēmas, kas ikvienam palīdzēs tērēt gudrāk, pelnīt labāk un maziem solīšiem doties uz ilgtspējīgu nākotni.

No finansiālās labklājības perspektīvas skatoties, ienākumu puse ir tikpat nozīmīga kā izdevumi. Naudas pelnīšana vairumā gadījumu ir maratons, nevis sprints. Tas prasa būt labā naudas pelnīšanas formā ilgus mūža gadus.

Labu darba formu raksturo vairāki aspekti, bet šī saruna ir par produktivitāti darba stundās un iespēju veltīt pilnvērtīgu laiku privātai dzīvei un bateriju uzlādēšanai jaunam darba cēlienam.

2019. gada Eirobarometrs pievērsās darba un privātās dzīves līdzsvara pētīšanai. Vidēji Eiropā 79% strādājošo ir apmierināti ar darba un privātās dzīves līdzsvaru. Igaunijā šis rādītājs ir 81%, Lietuvā 80%, bet apmierinātākie ar darbu un privātās dzīves līdzsvaru dzīvo Austrijā, Dānijā, Somijā, kur apmierinātības radītājs ir pat ap 90%.

Latvijā līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi apmierinoši vērtē 73% strādājošo. 15% norādījuši, ka ir ļoti apmierināti, 58% ir drīzāk apmierināti. Tas ir sestais zemākais rādījums Eiropā, tāpēc vērts parunāt par realitāti ar ko saskaras ¼ daļa strādājošo Latvijā.

Cik daudz atkarīgs no paša un ko prasīt no darba devēja?

Sarunā piedalās:

Ilze Medne – koučs un HR podcast vadītāja
Olga Dzene – Līderības attīstības eksperte, konsultante, trenere un koučs ar 20 gadu pieredzi personāla un organizāciju vadības jomā.
Dainis Grūbe – Dailes teātra aktieris, “Kadagi dog” līdzīpašnieks.

 

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?