Kāpēc šajos Ziemassvētkos senioram jādāvina viedtālrunis?

Šie Ziemassvētki ir labākais brīdis, kad senioram, kurš pieradis pie vecā labā podziņu telefona, dāvināt viedtālruni – drīzumā tas kļūs arī par neaizstājamu maksāšanas un norēķinu līdzekli.

Viedtālrunis kā dāvana senioram Ziemassvētkos bieži vien tiek noraidīta aiz bažām, ka mamma vai tētis to nevēlēsies pieņemt – podziņu telefons taču tik ierasts un vienkāršs. Tomēr nu ir pienācis brīdis šaubas atmest – kā liecina mobilā operatora Tele 2 aptauja, vairāk nekā puse senioru jau ir kļuvuši par viedtālruņu lietotājiem, tātad mierīgi tiek galā ar modernajām tehnoloģijām, kas paver pilnīgi jaunus apvāršņus.


Ir vairāki iemesli, kāpēc senioriem vajadzētu saņemt dāvanā vai, ja neviens cits neprotas, pašiem iegādāties viedtālruni:

  • Norēķini un mobilā lietotne
    Cilvēki gados ir ļoti akurāti, ja runa ir par maksājumiem, un viņiem ir svarīgi zināt, cik naudas ir kontā, un laicīgi veikt pārskaitījumus. Mobilā lietotne, kurā ērti apskatīt konta atlikumu, ir vienkāršākais veids, kā šo procesu veikt un kontrolēt.
  • Smart-ID
    Internetbankas lietotājiem iespējams izvēlēties starp kodu kalkulatoru un Smart-ID mobilo lietotni. Smart-ID ir digitālais palīgs, kas ir vienmēr pa rokai. Lieli cipari uz liela ekrāna, nav nepieciešams atcerēties lieku informāciju.
  • Foto un video
    Vecvecāku ikdienas sastāvdaļa ir pārdomas un rūpes par bērniem un mazbērniem. Nekas viņiem nesagādā tik daudz prieka kā jūsu atsūtīta fotogrāfija. Mēs gandrīz visi esam WhatsApp un sociālo tīklu lietotāji. Nosūtīt bildi uz telefonu ir ātri un vienkārši, turklāt to turpat var arī apskatīties.
  • Videozvans
    Mammai un tētim jāpiezvana vismaz reizi nedēļā, pie reizes jānodod sveicieni no mazbērniem un jāiedod klausule parunāties, bet ko jūs teiktu par iespēju sazināties ar videozvanu? Šobrīd to piedāvā visi iespējamie servisi, tas ir tikpat vienkārši kā piezvanīt. Ne tikai dzirdēt, bet arī redzēt – kas var būt labāks par šo?
  • Lielas pogas
    Iespējams, ka pirmajā acumirklī viedtālrunis šķitīs sarežģīts, bet patiesībā senioram vislielākās grūtības sagādā sīkas detaļas, kas raksturīgas tieši podziņu tālrunim. Uz lielā ekrāna cipari un informācija ir redzami daudz labāk. Pieslēdzot tālrunim vienkāršo režīmu, darbu var atvieglot vēl vairāk – par to šeit.
  • Interesantāka dzīve
    Kad apgūtas pamata lietas, ir iespēja ķerties klāt bezgalīgajam izziņas laukam, ko piedāvā mobilās lietotnes. Kartes, kas palīdzēs atrast ceļu, sociālie tīkli, kur pastrīdēties ar politiķiem, − diena paiet nemanot… Lūk, dažas no iespējām.
  • Kopā pavadīts laiks
    Bērni un mazbērni noteikti var kļūt par opīša vai omes digitālajiem skolotājiem. Laiks, kas pavadīts kopīgi, apgūstot ko jaunu, ir vērtīgi pavadīts. Laiks ir tas, ko mūsu sirmie vecāki novērtē visaugstāk.
Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?

Kalkulatori & rīki