Nekustamo īpašumu attīstītājs ANGERN piesaista no Swedbank teju 3 miljonus eiro

Projekts tiek attīstīts Mārupes centrā, Gaujas un Ventas ielu rajonā ar kopējo platību 3,35 ha un lielu zaļo ārtelpu 2,5ha.

Latvijā dibinātais nekustamo īpašumu attīstītājs ANGERN – jauns tirgus spēlētājs nekustamo īpašumu attīstītāju nozarē - piesaistījis no Swedbank 2,95 miljonus eiro sava pirmā projekta - daudzdzīvokļu ēku projekta ar nosaukumu MUUNA – pirmās kārtas celtniecībai. 

ANGERN valdes priekšsēdētājs Andris Bišmeistars norāda: “ANGERN ir vietējā kapitāla uzņēmums, kurā apvienojusies pieredzējusi komanda, kas daudzdzīvokļu māju būvniecībā ir darbojusies vairāk nekā desmit gadus. Lai sasniegtu kvalitatīvu rezultātu, ANGERN visus savus objektus būvē pašu spēkiem, ko veic būvfirma ANGERN BAU. Šāda pieeja palīdz kontrolēt būvdarbu kvalitāti un termiņus, kā arī radīt dzīves telpu, kas būvēta Ziemeļeiropas tradīcijās un ilgi kalpos tās īpašniekam. Esam priecīgi, ka arī Swedbank ANGERN plānos saredz lielu potenciālu un sniedz atbalstu nekustamo īpašumu projektu attīstībai.

Projektu MUUNA plānots realizēt 5 unikālos posmos un katram no tiem ir savs nosaukums. Piešķirtais finansējums palīdzēs īstenot projekta pirmo kārtu ar nosaukumu Lyra. Dzīvojamo ēku komplekss MUUNA piedāvā izcilu atrašanās vietu Mārupes klusajā centrā ar grandiozu iekšpagalmu, autentisku apbūvi un savu privāto kopienu. Ēku komplekss 3-stāvu augstumā ietvers kopumā 150 dzīvokļus un 10 privātmājas. Projektu izstrādā SIA “RUUME Arhitekti”. Kopējās investīcijas MUUNA projekta īstenošanai paredzētas 30 miljonu apmērā.

Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs un Valdes loceklis Jevgenijs Ivanovs norāda: “Palīdzot mūsu sabiedrībai tiekties pretī augstākai labklājībai, esam gandarīti par katru jauno projektu, kura īstenošanu varam atbalstīt. Ceram, ka mūsu sadarbība ar ANGERN kalpos par iedvesmu arī citiem Latvijas uzņēmējiem izstrādāt ambiciozus plānus un par savu finanšu partneri izvēlēties mūs. Swedbank ir banka ilgtspējīgām pārmaiņām un labākas ikdienas nodrošināšanai. Tādēļ tieši šādi projekti rāda piemēru citiem un vienlaikus arī sniedz gandarījumu, jo nodrošina mūsu klientiem un sabiedrībai labākos iespējamos finanšu pakalpojumus.

Uzņēmums ANGERN dibināts 2023. gadā un uzņēmuma īpašnieki ir Jānis Kārkliņš un Andris Bišmeistars.