Latvijas lielākais masīvkoka mēbeļu ražotājs SIA AVOTI iegulda vairāk nekā 45 miljonus eiro attīstībā

Jaunas rūpnīcas izveidei iegādājusies un renovējusi ēku, plānota jaunu iekārtu iegāde, kā arī saules parka izveide uzņēmuma vajadzībām.

Projekta kopējās izmaksas mērāmas vairāk nekā 45 miljonu eiro apmērā, no kuriem vairāk nekā 21 miljons piesaistīti no Swedbank.

Kā uzsver SIA AVOTI valdes priekšsēdētājs Uldis Misiņš, “uzņēmuma attīstība Rēzeknē ir likumsakarīgs solis, jo līdztekus attīstītai infrastruktūrai un darbaspēkam, pieejams arī atbalsts uzņēmējiem. Straujākai uzņēmuma izaugsmei turpinām attīstību un veicam investīcijas, lai ne tikai palielinātu ražošanas jaudas, bet turpinātu atbildīgu un ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas ir bijusi mūsu uzņēmuma prioritāte jau no darbības pirmsākumiem. Regulāri pārskatām ražošanas procesus, lai samazinātu savas darbības radīto ietekmi uz vidi. Šogad bijām arī viens no pirmajiem uzņēmumiem Latvijā, kas veica izmēģinājuma braucienus ar elektrisko kravas auto, un tagad ejam soli tālāk – attīstot saules parku uzņēmuma vajadzībām un “zaļākam” ražošanas procesam”. 

SIA AVOTI ir viens no modernākajiem kokapstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas lielos apjomos ražo priedes masīvkoka mēbeles, kā arī kokskaidu granulas. Uzņēmuma darbības pamatā ir aprites ekonomikas principi - preces tiek radītas ilgstošai lietošanai. Šis modelis iekļauj arī bezatlikumu ražošanu - zāģmateriāli tiek izmantoti iespējami efektīvi, savukārt koksnes atlikumi (ražošanas procesā radušās skaidas un atgriezumi) tiek centralizēti savākti un kļūst par izejvielām granulu un brikešu ražošanai.

Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Jevgenijs Ivanovs norāda, “Ulda Misiņa degsme, apņēmība un neatlaidība vairāku gadu garumā ir palīdzējušas pārvarēt izaicinājumus, radīt uzticību sadarbības partneros un izaugt par ģimenes uzņēmumu, kas šodien ir viens no Latvijas eksporta veiksmes stāstiem un var kalpot par piemēru daudziem. Kā viens no lielākajiem finansētājiem Latvijā, vērtējam arī uzņēmuma darbības principus un soļus ilgtspējīgas uzņēmējdarbības ieviešanai.  Man ir liels prieks par abpusējās vērtībās balstītu uzticību, kas ļāvusi Swedbank komandai kļūt par finanšu partneri uzņēmuma ilgtspējīgā izaugsmē.”

Papildus bezatlikumu ražošanai, uzņēmumā ir ieviesta ISO 50001 energopārvaldības sistēma, kas apliecina apņēmību racionāli un efektīvi izmantot enerģiju un uzlabot energoefektivitāti. SIA AVOTI  ir ieviesuši arī ISO 14001 vides vadības sistēmu, kas pierāda, ka ražošanas un preču izplatīšanas procesā uzņēmums plāno un kontrolē savu ietekmi uz apkārtējo vidi attiecībā uz izejvielu patēriņu, enerģijas avotu izmantošanu, atkritumu apsaimniekošanu, produktu transportēšanu u. c.

SIA AVOTI pasūtītāji ir pasaulē pazīstami mēbeļu mazumtirdzniecības tīkli, kuri ir apņēmušies samazināt savu ietekmi uz klimatu un ar savu mērķtiecību motivē arī uzņēmumu ieviest ilgtspējas principus.

Nauda biznesa izaugsmei

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?