30. mar, 2023

Piešķir teju 1,5 miljonu eiro SIA “ONAVA” siltumnīcas kompleksa būvniecībai

Swedbank un augu izejmateriālu vairumtirdzniecības uzņēmums  SIA “ONAVA” vienojušies par aizdevumu nepilna 1,5 miljona eiro apmērā. Lauku atbalsta dienesta un Swedbank piešķirtie finanšu līdzekļi tiks ieguldīti jauna siltumnīcas kompleksa būvniecībā.

SIA “ONAVA” īpašnieks Vilnis Onkelis norāda: “Mēs redzam, ka augošie realizētās produkcijas apjomi un pieprasījums radījuši nepieciešamību, kā arī atbilstošus priekšnoteikumus savas ražošanas bāzes izveidošanai, lai varētu nodrošināt vēl labāku piegādāto augu kvalitāti, apkalpošanas servisu un būtiski plašāku sortimentu. Multifunkcionālajās siltumnīcās būs iespēja audzēt, izmēģināt un klientiem demonstrēt pasaules jaunākās un perspektīvākās puķu šķirnes”.

SIA “ONAVA” ir viens no Latvijas vadošajiem augu izejmateriālu vairumtirdzniecības uzņēmumiem, dārzniecībām piedāvājot jaunstādus, sīpolpuķes un puķu podus. Uzņēmums atrodas Jūrmalā, Bulduros un pēc būvniecības pabeigšanas, pārcelsies uz Piņķiem, Mārupes novadā.

Kā norāda Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums: “SIA “ONAVA” darījums Swedbank ir īpašs, jo klients vēlas ieguldīt ne tikai savas, bet arī kopējās tautsaimniecības izaugsmes veicināšanā. Ir liels prieks redzēt, ka īpašniekiem vairākās paaudzēs ar puķu sēklu, jaunstādu un sīpolpuķu uzņēmējdarbību, ir izdevies attīstīt un nonākt pie tik apjomīga un drosmīga projekta. Uzsvēršu, ka galvenais šī projekta mērķis ir palielināt Latvijā audzētās produkcijas apmēru, tādējādi aizstājot importēto preci, ilgtermiņā dodot lielāku pievienoto vērtību visai Latvijas ekonomikai. Bieži vien saskaramies ar Latvijas uzņēmumu ambīciju trūkumu vairāk iespēju izmantot tieši pašu mājās, bet SIA “ONAVA” ir piemērs tam, ka varam realizēt apjomīgākus projektus, ja strādājam kopā”.

SIA “ONAVA” ir dibināta 1994. gadā kā ģimenes uzņēmums. Šobrīd uzņēmuma īpašnieki ir Vilnis un Linda Onkeļi, lai gan uzņēmumu dibināja viņa vecāki Anita un Agris Onkeļi. Uzņēmumā pastāvīgi strādā 8 darbinieki, kas atbildīgi par audzēšanas un arī pārdošanas procesu. Aizvadīto finanšu gadu SIA “ONAVA” strādājusi ar 2,1 miljonu  eiro lielu apgrozījumu un 52 tūkstošu eiro peļņu.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?