9. sep, 2024

SIA “RAIRU” iegulda teju 3 miljonus eiro tehnikas parka atjaunošanā

Mežsaimniecības uzņēmums SIA “RAIRU” vienojies ar Swedbank par 2.7 miljonu eiro ieguldījumu jaunas tehnikas iegādei.

Atjaunojot tehnikas klāstu ar jauniem kokvedēju sastāviem, mazjaudas meža kopšanas mašīnām un meža tehnikas pārvadāšanas treileri, uzņēmums turpina attīstīt uzņēmējdarbību, tādejādi veicinot ekonomikas izaugsmi Vidzemē.

SIA “RAIRU” valdes priekšsēdētājs Juris Rudītis: “Mežsaimniecība ir viena no senākajām nozarēm Latvijā, tāpēc SIA “RAIRU” savā darbībā meklē aizvien jaunus virzienus un iespējas, lai rūpētos par meža resursiem atbildīgi, mūsdienīgi un atbilstoši ik viena iedzīvotāja interesēm. Jo mūsdienīgāka ir mūsu tehnika, jo mazāku ietekmi tā atstāj uz apkārtējo vidi, vienlaikus nodrošinot kvalitatīvus darba apstākļus mūsu darbiniekiem. Regulāra tehnikas atjaunošana ir nozīmīgs faktors mūsu uzņēmuma izaugsmei un produktivitātei, tāpēc sadarbība ar Swedbank ļauj mums turpināt straujo attīstību un ieviest ilgtspējīgus risinājumus gan mežsaimniecībā, gan citos mūsu darbības virzienos.”

Uzņēmuma galvenās darbības jomas ir mežizstrāde, meža apsaimniekošanas pakalpojumi, šķeldas ražošana un kokmateriālu pārdošana un transportēšana. Pēdējo gadu laikā SIA “RAIRU” attīsta arī vairākus virzienus, lai nodrošinātu pilna cikla meža apsaimniekošanu, tai skaitā piedāvājot galdniecības pakalpojumus un uzsākot stādu audzēšanu meža resursu papildināšanai. Uzņēmuma ilggadēji sadarbības partneri ir VAS “Latvijas valsts meži”, kā arī lielākās Vidzemes pašvaldības un privātie mežu īpašnieki.

Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums norāda, “Lai investētu un spertu lielus soļus modernizācijā, jāiesaistās paaudžu maiņā. SIA “RAIRU” vairāk nekā 25 gadu darbības laikā attīstījies par vienu no mežsaimniecības nozares līderiem un kļuvis par paraugu daudziem citiem. Uzņēmums ir lielisks piemērs pārdomātai paaudžu maiņai, iesaistot jaunus spēkus uzņēmuma vadībā un pārvaldībā, lai noturētu pārliecinošu uzņēmuma attīstību un atbilstu sadarbības partneru un klientu vajadzībām. Mēs kā finansētājs lepojamies ar uzņēmumiem, kas pārdomāti un mērķtiecīgi investē sava uzņēmuma attīstībā, vienlaikus nodrošinot augstu profesionalitāti un ieguldot darbinieku apmācībā un izaugsmē.”

SIA “RAIRU” dibināts 1999. gadā un šobrīd nodrošina darbu vairāk nekā 110 darbiniekiem. Aizvadītajā finanšu gadā SIA “RAIRU” strādāja ar 2.2 milj. eiro lielu peļņu un 19.3 milj. eiro lielu apgrozījumu. Valsts ieņēmumu dienests uzņēmumu atzinis par lielāko darbaspēka nodokļu maksātāju Vidzemes reģionā vidējo uzņēmumu grupā 2023. gadā.