Nekustamo īpašumu attīstītājs “TEPAT Grupa” piesaista no Swedbank nepilnus 4 miljonus eiro

Vietējā kapitāla nekustamo īpašumu attīstītājs “TEPAT Grupa” piesaistījis no Swedbank nepilnus 4 miljonus eiro divu energoefektīvu daudzdzīvokļu māju celtniecībai Rīgā, Āgenskalnā un Teikā. Projektu Āgenskalnā ar nosaukumu “Domesnes rezidence” realizēs SIA “Projekts C”, saņemot 1,6 miljonu eiro finansējumu; savukārt projektu “Raunas rezidences trešās kārtas būvniecība” īstenos SIA “Reflection”, saņemot 2,3 miljonu eiro finansējumu.

“TEPAT Grupa” pārstāvis Voldemārs Siliņš norāda: “Tirgū ir novērojams stabils pieprasījums pēc energoefektīviem mājokļiem labās atrašanās vietās. Lai gan būvdarbus esam uzsākuši pavisam nesen, projektā “Domesnes Rezidence” - Āgenskalnā, rezervēto dzīvokļu skaits pārsniedz 50%. Projektā “Raunas Rezidences” rezervēto dzīvokļu skaits sasniedz 40%. “TEPAT Grupa” plānojot nākamos daudzdzīvokļu ēku projektus, pievērsīs ļoti lielu uzmanību energoefektivitātei, inovācijām un labai atrašanās vietai”.

"Domesnes rezidence" vizualizācija

Projekta “Domesnes rezidence” Āgenskalnā ēka plānota ar 1300 kv.m dzīvojamo platību, 3 stāviem, 20 stāvvietām un 19 dzīvokļiem. Uz ēkas jumta tiks izvietota 11 kW saules elektrostacija, kas tiks izmantota komunālajam patēriņam, siltā ūdens ražošanas un cirkulācijas nodrošināšanai. Projekta “Raunas rezidences” Teikā četras A+ energoefektivitātes daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas katra plānota ar 1920 kv.m dzīvojamo platību, 5 stāviem, vidēji 20 stāvvietām un 24 dzīvokļiem. Abu projektu ēku projektēšanā ievērota maksimālā iespējamā energoefektivitāte un ieviesti ilgtspējīgi tehniskie risinājumi, kas nodrošina zemus komunālos maksājumos.

Kā norāda Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums: “Ņemot vērā kopējo bēdīgo daudzdzīvokļu ēku fondu, esam gandarīti par katru jauno projektu, kura īstenošanu varam atbalstīt, jo īpaši, ja tiek īstenoti augsti energoefektivitātes un ikdienas standarti. “TEPAT Grupa” pēdējo 3 gadu laikā ir veiksmīgi realizējusi vairākus daudzdzīvokļu ēku būvniecības projektus, kur ēku klase ir A vai A+. Swedbank ir banka ilgtspējīgām pārmaiņām un labākas ikdienas nodrošināšanai. Tādēļ tieši šādi projekti rāda piemēru citiem un vienlaikus arī sniedz gandarījumu, jo nodrošina mūsu klientiem un sabiedrībai labākos iespējamos finanšu pakalpojumus. Šis solis ļauj virzīties tuvāk Swedbank uzstādītajam mērķim, samazināt finansētās emisijas komerciālo nekustamo īpašumu jomā par 43% līdz 2030. gadam”.

Zīmols “TEPAT Grupa” Latvijas tirgū darbojas kopš 2014. gada un līdz šim realizēti tādi projekti kā “Āgenskalna Priedes”, “Dižskabārdis” Āgenskalnā, “Meinharda nams” un “Lieplejas” Čiekurkalnā, “Raunas Rezidences”, “Monrepo Nams” Teikā un citi.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?