Swedbank piedāvā hipotekāro kredītu ar 0% pievienoto likmi uz gadu

Labas ziņas tiem, kam aktuāla energoefektīva mājokļa iegāde, būvniecība vai privātmājas energoefektivitātes uzlabošana – līdz pat gada beigām piedāvājam hipotekāro kredītu ar 0% bankas pievienoto likmi uz gadu.

Ņemot vērā nenoteiktos ekonomikas apstākļus un augstās Euribor procentu likmes, jau pērn saviem klientiem piedāvājām 0% bankas pievienoto likmi energoefektīviem mājokļu kredītiem, tādējādi sekmējot pāreju uz “zaļākiem” mājokļiem. Kopumā ar 0% bankas pievienoto likmi pagājušajā gadā kredītos izsniedzām 90 miljonus eiro. Šo piedāvājumu izmantoja 640 ģimenes, kuras tuvāko divu gadu laikā ietaupīs ap 3 miljoniem eiro. Redzot augošo pieprasījumu, piedāvājumu aktualizējam arī šogad. Šādi arī vēlamies sniegt atbalstu ģimenēm, kurām energoefektīva mājokļa iegāde ir aktuāla tieši šobrīd – kad Euribor likme ir vienā no augstākajiem punktiem, bet sagaidāms, ka tā kritīsies tuvākā gada laikā,” stāsta Karīna Kulberga, Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāja.

0% piedāvājums ir spēkā šādu ilgtspējīgu mērķu īstenošanai:

Aizdevumam ilgtspējīgā mērķa īstenošanai privātpersonas var pieteikties Swedbank internetbankā, sākot no 1.marta* līdz šī gada beigām, saņemot aizdevumu ar 0% bankas pievienoto likmi vienu gadu (+ 6 mēnešu Euribor) no finansējuma izsniegšanas brīža. Piedāvājums spēkā pirmreizējiem pieteikumiem.

Fakti un dati par ilgtspējīgiem mājokļiem un to īpašniekiem

Kopumā pērn no visiem izsniegtajiem hipotekārajiem kredītiem 38% bija mājokļu iegādei, kas celti pēdējo trīs gadu laikā. Savukārt katrs piektais (21%) – mājokļiem, kas būvēti no 2000.–2020.gadam. Vidējā aizdevuma summa dzīvokļa iegādei A klases energoefektīvā ēkā pērn bija 120 000 eiro, savukārt energoefektīvas privātmājas būvniecībai vai iegādei – vidēji 165 500 eiro.

Energoefektīvus mājokļus visbiežāk iegādājas iedzīvotāji vecumā no 33 līdz 35 gadiem, kuru mājsaimniecības kopējie ienākumi ir virs 3000 eiro. Dzīvokļus biežāk izvēlas iegādāties Rīgā – tuvāk darba vietai vai studijām, un tie pārsvarā ir jaunie speciālisti, kuriem pagaidām nav bērnu (60%). Savukārt privātmājas biežāk iegādājas Pierīgā – pārsvarā ģimenes, kurās aug bērni (74%).

*Pirmreizēji aizpildīts pieteikums ar mērķi iegādāties, būvēt vai atjaunot esošu privātmāju.

Vai Tu šogad apsver jauna mājokļa iegādi?