MyCabin – Tesla mājokļu tirgū

Kopā ar māju ražotāju MyCabin skaidrojam, kas ir moduļu māja, kāds ir tās būvniecības process un termiņš, kāds ir mūsdienīgs mājokļa piedāvājums.

Aizvien vairāk cilvēku izvēlas mazākas ietilpības mājokļus, taču tas nebūt nenozīmē, ka, līdz ar mazāku platību, privātmājas zaudē savu funkcionalitāti. Gluži otrādi – mājoklis ir ērts, bez nevajadzīgām telpām un katrs elements ir pārdomāts tā, lai veicinātu mājas funkcionalitāti.

Tieši pēc šāda principa savas moduļu mājas ražo arī Latvijas uzņēmums MyCabin, saviem klientiem piedāvājot augstvērtīgus mājokļus ar ne tikai ātru un ērtu mājas ražošanas un uzstādīšanas procesu, bet arī līdz sīkākai detaļai pārdomātu mājas dizainu, energoefektivitāti un ilgtspēju.

“Mūsu filozofija ir veidot tādus mājokļus, kādi ir vajadzīgi mūsdienu sabiedrībai. Dažkārt, skatoties bildes un smeļoties iedvesmu, klienti ir iztēlojušies savu sapņu mājokli un ir pārliecināti par to, kas viņiem ir nepieciešams, bet realitātē pat nenojauš, ka risinājums būs ne vien ļoti dārgs, bet arī radīs daudz liekas telpas un rūpju. Mēs strādājam pie projektiem, kur mājas būtu nelielā platībā, taču plaši izmantojamas, efektīvas un piemērotas dažādām vajadzībām,” stāsta MyCabin dibinātājs un izpilddirektors Ģirts Draugs.

Daži mēneši un māja jau gatava “sālsmaizei”

Uzņēmumam nepārtraukti attīstoties, paplašinās arī piedāvāto mājokļu klāsts – sākot no nelielām savstarpēji komplektējamām brīvdienu mājām līdz lielākām ģimenes mājām ar platību no 60 m² līdz 194 m². Lielākās dzīvojamās mājas uzņēmums piedāvā zem jaunā moduļu māju zīmola FUTURE HOME. Šīs mājas apvieno inovatīvas būvniecības metodes, funkcionālu dizainu, augstvērtīgus izejmateriālus un Skandināvu minimālismu. Māja klientam tiek piegādāta ar visiem nepieciešamajiem inženiertīkliem – kanalizāciju, ūdens un elektrības izvadiem. Turklāt līdz ar mājas uzstādīšanu uz savas zemes, vairs par neko nav jādomā – visas mēbeles, santehnika un pat virtuve jau ir iekļauta mājas cenā – atliek vien pieslēgt māju komunikācijām un baudīt! 

Turklāt efektīvs ir ne tikai pats MyCabin mājoklis, bet arī viss mājas iegādes process. Atkarībā no saskaņošanas procesa pašvaldībā un citiem faktoriem (piemēram, zemes gabala sagatavošanas, atmežošanas utml.), mājas ražošana un uzstādīšana aizņem no 2 līdz 8 mēnešiem, nodrošinot klientam pilnībā gatavu mājokli. Ja klientam māja ir nepieciešama steidzami, un zemes gabals ir gatavs mājas uzstādīšanai, esot arī gadījumi, kad mazās brīvdienu mājas tiek piegādātas un uzstādītas mēneša laikā pēc līguma noslēgšanas.

Inovācijas un ilgtspēja būvniecībā

MyCabin māju arhitektūra ir veidota tā, lai vismaz 80-90% no mājokļa varētu saražot iekštelpās, kas nodrošina ātru mājas ražošanas procesu, kā arī paredzamas un zemākas izmaksas, salīdzinot ar klasisko mājas būvniecību. Pēc ražošanas māja tiek aizvesta uz klienta izvēlētās zemes un īsā laikā uzstādīta.

“Nav nepieciešami nekādi papildus darbi zemes gabalā, kas bieži vien ir ļoti sarežģīts, ilgs un neparedzams process, kas nereti rezultējas arī augstās izmaksās. Moduļu māju būvniecība notiek ievērojami ātrāk un nav arī nekādu “zemūdens akmeņu” izmaksās – par visu jau iepriekš esam vienojušies ar klientu, un dažu mēnešu laikā no līguma noslēgšanas māja ir gatava dzīvošanai uz klienta izvēlētā zemes gabala,” papildina Ģ. Draugs.

Viena no MyCabin atšķirības zīmēm ir ilgtspējīgie risinājumi, kas, kā uzsver uzņēmuma dibinātājs, tiek ņemti vērā jau mājas pamatu būvniecības procesā.

“Mūsu uzņēmumā jau ir izveidojies tāds kā sauklis - “Betons, rīģipsis un vate mežā neaug!” Būvniecības nozarē to pilnībā izskaust ir ļoti sarežģīti, taču mēs vides aspektu ņemam vērā, kur vien tas ir iespējams. Piemēram, esam pilnībā atteikušies no betona, veidojot mājas uz punktveida pamatiem, kā rezultātā ievērojami ietaupām arī energoresursus. Tas ir arī ilgtermiņa risinājums, jo tad, kad zemes gabals ir attīstījies un tos vairs nevajag, mēs punktveida pamatus varam izņemt ārā un atstāt tīru vietu. Šādu pamatu risinājumi jau ilgi ir Skandināvijas valstīs, kur laikapstākļi ir ievērojami aukstāki, tāpēc par pamatu piemērotību Latvijas laikapstākļiem arī varam būt droši,” papildina Ģirts Draugs.

Nākotnes māja jau šodien – FUTURE HOME

Pavisam nesen MyCabin sadarbībā ar arhitektu biroju Trīs arhitektūra radījuši jaunu piedāvājumu moduļu māju tirgū – FUTURE HOME jeb privātmāju ar rūpīgi pārdomātu arhitektūru un plānojumu, kurā katra detaļa ir ne tikai funkcionāla, bet arī estētiski pievilcīga un dizainiski skaista.

Mājas komplektācija apvieno visu nepieciešamo klienta ērtībām, sākot no pamatiem, nojumes divām automašīnām, saimniecības ēkas, siltumsūkņa, pilnīgas iekšējās apdares, iebūvētajiem skapjiem, santehnikas, aprīkotas virtuves līdz pat ierīkotas rekuperācijas sistēmas kvalitatīvai dzīves telpai. FUTURE HOME ražošanas un uzstādīšanas process aizņem no 6 līdz 8 mēnešiem, garantējot, ka māja tiks piegādāta un pabeigta laikā, kas bieži vien ir liels izaicinājums klasiskā būvniecības procesā, kad neplānoti tiek pārsniegts budžets vai projekta nodošanas termiņi kavējas. 

Šobrīd MyCabin piedāvā divus FUTURE HOME māju modeļus, kas pielāgoti mūsdienīgam dzīvesveidam. Pirmajā modelī FH4 ar 94m2 dzīvojamo platību un kopējo apbūves platību 234,1m2 klienti atradīs funkcionālo dzīvojamo platību, saimniecības ēku, ērtu terasi un nojumi divām automašīnām. Otrais, vēl plašākais modelis, FH5 piedāvā 124m2 dzīvojamo platību un 281,4m2 kopējo apbūves laukumu, ieskaitot divas vannas istabas un piecas istabas. Abi modeļi ir aprīkoti ar iebūvējamām mēbelēm, virtuvi un sadzīves tehniku, gaismekļiem un citu nepieciešamo, lai uzņemtu savus jaunos iemītniekus bez papildus izmaksām, piedāvājot ne tikai mājas, bet arī stāstu par komfortu, ilgtspēju un mūsdienīgu dzīves telpu.

“FUTURE HOME galvenā vērtība ir skaidrs piedāvājums – klientam ir pieejams produkts, kura būvniecība iekļausies plānotajos termiņos un pārliecība, ka viss mājā esošais ir kvalitatīvs un kalpos ilgi. Šeit esam padomājuši par visu un klientam ir iespēja izvēlēties starp 3 interjera variantiem. Mūsu moduļu māju piedāvājums un uzņēmuma koncepts varētu būt pielīdzināms Teslai, kas ir viegli saprotams, ar salīdzinoši nelielām izvēlēm, taču tajā pašā laikā sniedz baudu un atrisina visas vēlmes. Turklāt ne mazāk svarīgi, ka ar šāda veida mājokļiem veidojam harmonisku nākotni mums un ilgtspējīgu attīstību apkārtējai videi,” skaidro Ģ. Draugs.

Apskatīt, izpētīt un pajautāt – MyCabin atvērtās durvju dienas 7., 8. un 9. martā

Lai izprastu moduļu māju piedāvājumu un novērtētu tā piemērotību tavām vajadzībām, apskati MyCabin piedāvājumu uz vietas ražotnē un saņem atbildes uz saviem jautājumiem no MyCabin pārstāvjiem atvērtajās durvju dienās 7., 8. un 9. martā no plkst.11.00 līdz 19.00MyCabin adrese: Viskaļu iela 74, Jelgava.

Atvērto durvju dienu laikā tev būs iespēja klātienē:

  • Iepazīties ar MyCabin piedāvāto projektu daudzveidību;
  • Apskatīt MyCabin ražotni un māju ražošanas procesu;
  • Apskatīt MyCabin Milla Long DEMO māju;
  • Saņemt individuālas MyCabin konsultācijas;
  • Apskatīt jaunā dzīvojamo māju zīmola FUTURE HOME māju;
  • Saņemt FUTURE HOME arhitektu no “Trīs arhitektūra” konsultācijas;
  • Saņemt Swedbank finanšu konsultācijas;
  • Saņemt praktiskus padomus un ieteikumus no Swedbank būveksperta. 

Vairāk par MyCabin atvērto druvju dienām lasi šajā bloga rakstā.