Finanšu pratības semināri darbinieku izaugsmei: “Visma Labs” pieredzes stāsts

Aizvien vairāk uzņēmumu saprot, ka darbinieku izglītošana, informēšana un izaugsme ir svarīga veiksmīga uzņēmuma darbībā un ilgtspējā. 

Izglītojošu semināru organizēšana un vadīšana palīdz uzņēmumiem nodrošināt darbinieku vajadzības, paaugstināt dzīves kvalitāti un papildināt svarīgas zināšanas. Par pieredzi un ieguvumiem no Swedbank finanšu pratības semināriem uzņēmuma “Labbūtības maratonā” dalās SIA “Visma Labs” HR vadītāja Anna Trosmane. 

Izglītošanas loma mūsdienīgā uzņēmumā

Darbinieku izglītošana ir ļoti svarīgs aspekts uzņēmuma darbībā. Tāpēc “Visma Labs” regulāri piedāvā apmācības, kas balstītas uz darbiniekiem aktuālām vajadzībām. Piemēram, visiem darbiniekiem ir pieejams apmācību portāls, kur mācīties un dalīties savās zināšanās ar kolēģiem. Tāpat ik gadu uzņēmumā notiek “AHA” nedēļa, kuras laikā kolēģi no dažādām valstīm dalās ar praktiskiem padomiem un noderīgu informāciju IT jomā.

“Šī pieeja mums palīdz ne tikai paplašināt dalībnieku zināšanas, bet arī veicina sadarbību, inovāciju ieviešanu ikdienā un darbinieku labbūtību,” skaidro Anna Trosmane.

Jau ceturto gadu pēc kārtas “Visma Labs” rīko arī “Labbūtības maratonu”. Tas ir divu nedēļu garš pasākums, kurā darbiniekiem ir iespēja piedalīties lekcijās, semināros un praktiskās nodarbībās par tematiem, kas ir saistīti ar fizisko un mentālo veselību. Tieši šī maratona ietvaros uzņēmums pie sevis uzaicināja arī Swedbank ekspertus, lai padziļinātu darbinieku zināšanas finanšu pratības jautājumos. 

“Uzskatām, ka finanšu pratība ir fundamentālas prasmes mūsdienās. Tas ir svarīgi katra darbinieka personīgajā un profesionālajā dzīvē. Līdz ar to zināšanas šajā jomā ir ieguldījums ne tikai uzņēmuma, bet arī katra darbinieka nākotnē,” uzskata Anna Trosmane. 

Swedbank semināri: informatīvs resurss individuāla uzņēmuma vajadzībām

Swedbank piedāvātie bezmaksas semināri lieliski iederējās “Labbūtības maratona” konceptā. “Visma Labs” šoreiz pasākuma programmā izvēlējās iekļaut tēmas “Pensiju sistēmas – mīti un patiesības” un “Uzkrājumi šodienai un nākotnei”, kā arī semināru par krāpniecību telefonā.

“Mēs atbalstām darbinieku vēlmes un brīvību, līdz ar to semināri tika organizēti tiešsaistē un angļu valodā. Tie vienmēr ir interaktīvi, ir iespēja uzdot jautājumus un uzreiz saņemt atbildes. Es teiktu, ka darbinieki to ļoti novērtē un piedalās,” Anna Trosmane novērtē pasākuma norisi.

Swedbank rīkotajos semināros dalībnieki ieguva zināšanas par pensiju plānu daudzveidību un atšķirībām, kā arī par finanšu plānošanas instrumentiem gan īslaicīgu, gan ilgtermiņa ieguldījumu pārvaldīšanā. 

“Es ticu, ka darbinieki ir kļuvuši izglītotāki šajās tēmās. Mūsu nākotne ir pašu rokās, un prieks, ka darbiniekiem ir iespēja izmantot šīs zināšanas arī praksē un vajadzības gadījumā viņi var saņemt arī atbildes uz papildus interesējošiem jautājumiem.”

Finanšu pratības palielināšana: ieguvums uzņēmumam un tā darbiniekiem

Kā būtiskākos ieguvumus uzņēmumam no izglītojošiem semināriem Anna Trosmane saredz darbinieku apmierinātības un lojalitātes celšanu. Tāpat šādi iespējams veicināt un atbalstīt atbildīgu attieksmi pret finansiāliem lēmumiem gan personiskajā, gan profesionālajā vidē.

“Mēs noteikti ieteiktu izmantot šādu iespēju, jo Swedbank piedāvā plašu izvēli ar semināriem par dažādiem aktuāliem tematiem. Uzņēmumiem tikai jāsaprot, kas viņiem ir svarīgi, un jāizvēlas temati, kas ir atbilstoši un aktuāli,” viņa norāda. 

Viņa piebilst, ka augstu novērtē arī Swedbank sniegtās atbalsta iespējas, pielāgojot semināru formātu, valodu un atgriezeniskās saites došanas iespēju “Visma Labs” vēlmēm un vajadzībām.