9. jūn, 2017

Kristaps Skutelis iesaka 6 mobilās lietotnes, kuras izmēģināt uzņēmējam

Microsoft  Office programmatūra (https://www.office.com/). Microsoft biroja programmatūra ir standarts dokumentu apstrādē jau gandrīz trīs gadu desmitus, un neizskatās, ka drīzumā kaut kas varētu mainīties. Tagad šī programmatūra ir ērti lietojama arī no mobilajām ierīcēm. Nav vairs svarīgi, vai lietojam Microsoft, Apple vai Android ierīces – no jebkuras vietas pasaulē varam piekļūt saviem dokumentiem un veikt tajos labojumus vai nu pats, vai kopā ar saviem padotajiem.

Evernote (https://evernote.com/). Šī lietotne ir galvenais rīks piezīmju fiksēšanai un ērtai piekļuvei tām no dažādām ierīcēm. Turklāt piezīmes var būt ne tikai teksta, bet arī attēlu, video, audio un citu failu formātā. Ļoti noderīga funkcija ir vizītkaršu skeneris, kas automātiski atpazīst vizītkartē rakstīto un ļauj pēc tam ātri atrast vajadzīgo uzņēmumu vai tā pārstāvi. Evernote vietā piezīmēm ļoti labi noder arī Apple Notes un Google Keep lietotnes.

Feedly (https://feedly.com). Lai varētu pieņemt izsvērtus lēmumus, ir nepieciešama informācija, un labāk, lai tā nāk no vairāk nekā viena avota. Es pats ikdienā sekoju līdzi desmitiem dažādu mani interesējošo jomu medijiem, un Feedly serviss ļauj automatizēt informācijas ieguvi. Ziņas pašas ceļo pie manis, un es varu ar tām iepazīties sev ērtā laikā un apmērā.

Kalendārs (https://www.google.com/calendar). Tā pavisam noteikti ir pati galvenā lietotne manā telefonā. Es pat teiktu, ka bez kalendāra esmu kā bez rokām. Konkrēti pats izmantoju Google kalendāru, bet tikpat labi der arī Microsoft vai Apple piedāvātā alternatīva. Galvenais, lai var no datora un mobilajām ierīcēm ātri apskatīt, kādas tikšanās un darbi gaidāmi. Noderīga ir arī funkcija, kas atgādina par darbiem, līdzko ierodos noteiktās vietās, piemēram, birojā vai mājās.

Asana (https://asana.com/). Pasaulē ir pieejami daudzi un dažādi projektu vadības risinājumi, bet Asana, manuprāt, ir viens no visvienkāršāk pielāgojamajiem un izmantojamajiem variantiem. Šis rīks palīdz pārvaldīt manus projektus, sadarboties ar strādājošajiem un partneriem. Īpaši svarīga ir iespēja pārskatāmi iepazīties ar projektu izpildes statusiem.

Cake HR (https://cake.hr/). Uzņēmumam nav jābūt milzīgam, lai aktuāla kļūtu cilvēkresursu pārvadības optimizēšana. Šajā sakarā vēlos ieteikt tepat Latvijā izstrādāto Cake HR rīku, kas ļauj gan uzņēmuma vadītājam, gan darbiniekiem ērti saprast, kur atrodas un ko šobrīd dara katrs uzņēmuma darbinieks. Pozitīvi, ka Cake HR var ērti savienot ar citiem kalendāru risinājumiem.

Par šīm un citām mobilajām lietotnēm, kas var noderēt uzņēmuma vadībā, uzziniet šeit: #NākotnesUzņēmējs