Mājokļu sarunas: Mājoklis kredītā – kas par to maksās, ja atgadīsies kas slikts?

Ko ir vērts apdrošināt, ja uzņemies lielākas kredītsaistības? Par to šajā podkāsta epizodē runāsim ar Swedbank apdrošināšanas jomas ekspertēm Lindu Rostoku un Lanu Ratnieci.

Šīs sarunas tēma nebūs vienkārša, jo runāsim par to, no kā vēlamies izvairīties – dažādam neparedzētām dzīves situācijām un nelaimēm, kas ietekmē ģimenes budžetu un maksātspēju. Tas kļūst par īpaši smagu jautājumu, ja ir hipotekārās saistības par mājokli, kas parasti mērāmas desmitos vai pat simtos tūkstošos eiro. Taču arī pret šādiem riskiem kredītņēmējiem ir iespēja apdrošināties.


Klausies sarunu ar apdrošināšanas ekspertēm  Lindu un Lanu, lai noskaidrotu:


  • Pret kādiem riskiem ir iespējams apdrošināties cilvēkam, kurš ir paņēmis hipotekāro kredītu, ja viņu satrauc maksātspējas jautājums?
  • Kā tiek aprēķinātas kredītņēmēja darbnespējas un bezdarba apdrošināšanas izmaksas?
  • Kādās situācijās var saņemt kompensāciju par darba nespēju vai bezdarbu?
  • Kādos gadījumos ieteicama dzīvības apdrošināšana?
  • Vai apdrošināšanas līgums ir jāslēdz arī līdzaizņēmējam?
  • Kādas ir biežākās likstas, par ko tiek izmaksātas mājokļa apdrošināšanas atlīdzības?

Ņemot vērā, ka mājokļa iegāde ir viens no lielākajiem cilvēka dzīves pirkumiem, Swedbank Mājokļu sarunu podkāsta epizodēs meklēsim atbildes uz jautājumiem, kas interesē ne tikai potenciālos mājokļu pircējus, bet arī tos, kuriem tāds jau ir īpašumā – sākot no iespējām, kur un ko pirkt, līdz pat praktiskiem padomiem, kā uzlabot esošos dzīves apstākļus tagadējā mājoklī. Aktuālos mājokļu jautājumus kopā ar dažādu nozaru ekspertiem podkāstā apspriedīs Swedbank Hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Normunds Dūcis.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?