Nozagtā velosipēda vietā – jauns

Daniels, pēc bankas prasības noslēdzot tikko iegādātā mājokļa un iedzīves apdrošināšanas līgumu, nemaz nenojauta, ka jau visai drīz šis darījums no tīras formalitātes pārvērtīsies par patīkamu un finansiāli izdevīgu.

Riteņa nav

Tiesa, nekāds patīkamais pārsteigums Danielam gan nebija, konstatējot, ka no daudzdzīvokļu mājas pagraba ir nozagts velosipēds. Tas notika drīz pēc tam, kad viņš bija iegādājies šajā mājā dzīvokli. Ritenis stāvējis pagrabā, kur atradās arī garāžas.

„Tas nebija patīkami. Bija aplaupītas daudzas garāžas, man bija nozagts velosipēds. Saucām policiju,” atceras Daniels.

Viņš gan arī piebilst – tā kā dzīvokli bija iegādājies pavisam nesen, atcerējies arī par mājokļa apdrošināšanu, kas noteikti bija jāveic, jo bankā mājokļa iegādei tika ņemts kredīts. „Zvanīju arī uz banku un konsultējos – ja ritenis nav bijis dzīvoklī, vai arī tad varu pieteikt apdrošināšanas gadījumu,” atceras Daniels.

Sedz zaudējumus

„Zvanot uz banku, es nemaz īsti necerēju, ka riteņa zādzība tiks ņemta vērā,” stāsta Daniels.

Bažas raisījis fakts, ka nozagtā manta nemaz nav atradusies dzīvoklī. Taču bijis patīkami izdzirdēt, ka arī šī ķibele attiecas uz apdrošināšanas gadījumu un par to tiks saņemta atlīdzība. „Turklāt ilgi nebija jāgaida. Swedbank lietu izskatīja ātri, nebija nekādas birokrātiskas aizķeršanās vai lietas vilkšanas garumā, un, šķiet, jau pēc nedēļas man piešķīra 300 eiro,” saka Daniels. Par šo summu nopirkts jauns velosipēds. Savukārt saviem draugiem un radiem vīrietis stāsta šo gadījumu un iesaka apdrošināt mājokli un iedzīvi. „Māte jau savu dzīvokli apdrošināja,” viņš piebilst.

jauns velosipēds

Manta būs drošībā visur

Ja jūs, apdrošinot mājokli, apdrošināsiet arī iedzīvi, tad iegūsiet vairākus labumus. Proti – šādā gadījumā jums piederošās mantas būs drošībā, ne tikai atrodoties jūsu īpašumā, bet arī visā Latvijā, lai arī kas ar tām notiktu. Piemēram, vairs nebūs jāsatraucas, ka, esot ārpus mājām un nesot iepirkumu maisiņus, no rokām izkritis un saplīsis telefons, tāpat arī nevajadzēs pārdzīvot par bērnam nozagtu skolas somu ar visām mantām un telefonu vai arī par to, ka makšķerējot neveiksmīgi apgāzusies laiva un mantas iekritušas ūdenī. Visi šo ķibeļu radītie zaudējumi tiks atlīdzināti – tāpat kā Daniela gadījumā nozagtais velosipēds.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?