Naudas Jauda |03| Kāpēc sākt ieguldīt?

Nauda nav viss, bet visam vajag naudu.
Kāda ir gudra pieeja naudas lietām un kāda tai nozīme dažādās dzīves situācijās, klausies Swedbank podkāstā Naudas Jauda ar Beta Beidz!

Jaunieši ir daudz naskāki uz investīcijām, nekā, piemēram, mūsu vecāki, jo informācija kļuvusi daudz pieejamāka. Taču informācijas bagātība var būt koks ar diviem galiem, jo par ieguldījumu ekspertu tagad bez jebkāda riska var uzdoties jebkurš.

Swedbank podkāsta Naudas Jauda trešajā epizodē Beta Beidz kopā ar Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāju Karīnu Kulbergu runā un dalās pieredzē par ieguldījumiem - kā veiksmīgāk uzsākt savu ieguldītāja ceļojumu, ko ņemt vērā.

Tā vietā, lai investēšanu apgūtu dažādos kursos, es sāku darīt un mācījos darot. Es esmu ļoti priecīga par šo vingrinājumu, ko veicu, jo tas man iedeva ļoti daudz praktisku ieskatu,” pieredzē dalās Karīna Kulberga, Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāja, iedrošinot arī citus investēt naudu.

3 padomi par ieguldījumiem:

  • Ieguldīšana kā paradums. Ieguldījumi ir gan veids, kā nezaudēt naudas vērtību inflācijas dēļ, gan arī veids, kā nopelnīt papildus naudu. Ja vēlies sākt ieguldīt, sāc ar nelielu summu, ar kuru veidot investīciju paradumu. Laika gaitā summu vari regulāri palielināt.
  • Domā ilgtermiņā. Lai gan investēt vietās, kas sola ļoti ātru, vieglu un lielu peļņu, šķiet kārdinoši, tomēr visbiežāk šī ir naudas izkrāpšanas metode. Drošāks ieguldījuma veids ir ilglaicīga ieguldīšana. Šis ieguldīšanas veids nedos tūlītējus rezultātus, tomēr pēc ilgāka laika būs redzami pozitīvi rezultāti un sajūta par to būs patīkama.
  • Izvēlies uzticamu sadarbības partneri un sāc ar nelielu summu
    • Atver ieguldījumu kontu pie uzticama pārvaldnieka. Pirms tam noteikti vari konsultēties ar savu pārvaldnieku (piemēram, banku) par tev piemērotākajiem ieguldījumiem.
    • Ieskaiti ieguldījumu kontā naudu, ar kuru vēlies sākt ieguldīt un izvēlēties rīkus, kuros ieguldīt naudu un investēt. Sākumā iespējams ieguldīt pat sākot no viena eiro, tomēr, lai ieguldījumi ilgtermiņā veidotu tavu turīguma līmeni, ar 1 eiro mēnesī nebūs pietiekami, bet tas ir labs sākums paraduma veidošanai. Kad esi apradis ar domu, ka esi uzsācis ieguldīt, katru mēnesi pakāpeniski palielini summu, lai veidotu savu ieguldīšanas paradumu.

Lai uzzinātu vairāk par Betas un Karīnas pieredzi naudas investēšanā un smeltos iedvesmu saviem jaunajiem naudas paradumiem, klausies Swedbank podkāsta “Naudas Jauda” trešo epizodi “Kāpēc sākt ieguldīt?!

Visas podkāsta “Naudas Jauda” pieejamas Swedbank Youtube kanālā vai Spotify platformā.