Naudas Jauda |04| Kā sākt ieguldīt

Nauda nav viss, bet visam vajag naudu.
Kāda ir gudra pieeja naudas lietām un kāda tai nozīme dažādās dzīves situācijās, klausies Swedbank podkāstā Naudas Jauda!

Veselīgākā un racionālākā pieeja, uzsākot investīcijas ceļu, ir izveidot sava ieguldījuma pamatbāzi, kuru lēnām var papildināt.

Swedbank podkāsta Naudas Jauda ceturtajā epizodē Beta Beidz kopā ar Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāju Karīnu Kulbergu diskutē, kā izvēlēties, kur ieguldīt.

“Es ļauju naudai strādāt manā labā, tajā brīdī, kad es daru kaut ko citu, piemēram, sēžu šeit sarunā, atbildu uz e-pastiem vai daru kaut ko citu. Mana nauda strādā priekš manis,” stāsta Karīna Kulberga, Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāja.

3 padomi, lai veiksmīgi investētu naudu:

  • Investē atsevišķās akcijās vai ieguldījumu fondos. Ir divi galvenie veidi, kā investēt - pirkt atsevišķas, konkrētas akcijas, kas tevi interesē, vai arī ieguldīt naudu ieguldījumu fondos, kurus var iegādāties sākot no 1 eiro, un tie ir sadalīti pa dažādām tēmām vai reģioniem.
  • Ieguldi kā sieviete. Pētījumi liecina, ka sievietes iegulda naudu pastāvīgi un atbilstoši dzīves mērķiem, atšķirībā no vīriešiem, kuri biežāk investē naudu tirgojoties un sekojot līdzi tendencēm. Investē naudu stabili, ar mazāku risku un uz saviem mērķiem balstītu.
  • Regulāri investē ilgtermiņa ieguldījumos. Profesionāļi iesaka skatīties līdzi ieguldījumiem pēc iespējas retāk, vajag tikai regulāri ieguldīt. Svarīgais, sākot investēt naudu, ir jāsaprot, ka ilgtermiņa ieguldījumam būs periodi, kad nauda pieaugs vai kritīsies, bet beigu beigās būs garāki periodi, kad būs šis mierīgais un labais izaugsmes posms.

Ņem vērā, ka nekas no šajā podkāstā redzamā vai dzirdētā nav uzskatāms par ieteikumu ieguldīt konkrētos finanšu instrumentos. Pieņem lēmumus pats un dari to atbildīgi!

Lai uzzinātu vairāk par Betas un Karīnas pieredzi naudas investēšanā un smeltos iedvesmu saviem jaunajiem naudas paradumiem, klausies Swedbank podkāsta “Naudas Jauda” ceturto epizodi “Kā sākt ieguldīt?!

Visas podkāsta “Naudas Jauda” pieejamas Swedbank Youtube kanālā vai Spotify platformā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?